Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Szwecja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3687 odpowiedzi w tym temacie

#1461 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Szczepkowski

Napisano 26 czerwiec 2020 - 14:12

Teraz masakra lampa i woda ciepła jak zupa. Ryby tylko na głębokim.
  • Plastik lubi to

#1462 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 czerwiec 2020 - 16:46

W pełnym słońcu +31 stopni w cieniu.
2e85276f83fe522f603ad40ebaf571fe.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

#1463 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 26 czerwiec 2020 - 16:49

W sumie to tylko się cieszyć! Jakieś ryby są, wyjazd dużo tańszy niż na Karaiby a pogoda taka sama ;)  :)

• Krzysztof i salmon1977 lubią to

#1464 OFFLINE   dziobak1967

dziobak1967

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 26 czerwiec 2020 - 17:00

Fajnie Andrzejku macie. Zobaczymy jak będzie u nas z rybami. Może trochę lepiej kosztem pogody  ;)

#1465 OFFLINE   petrus33

petrus33

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marek

Napisano 26 czerwiec 2020 - 18:35

W sumie to tylko się cieszyć! Jakieś ryby są, wyjazd dużo tańszy niż na Karaiby  ;)  :)

Każdy z Nas chyba ma inne priorytety a propos wyjazdów zagranicznych.

Nie po to turlam się 24h + po Europie, aby łowić "JAKIEŚ" ryby !!!

Sorry, ale dla mnie takie podejście nie miałoby sensu żadnego.

Te "jakieś" ryby to mam na co dzień pod nosem na Zalewie Zegrzyńskim, albo na dwóch odcinkach Wisły 20 km od domu.

Bez napinki i promów Stena Line :)

Jadę do Szwecji, przede wszystkim po to, aby się wyłowić do bólu, a przy okazji nacieszyć oczy pięknem tamtejszej przyrody (chociaż byłem w dużo ładniejszych miejscach niż Szwecja) Niestety taki wyjazd musi być dobrze przemyślany w czasie, gdyż i Skandynawię objęło globalne ocieplenie i anomalia pogodowe. Dość już mam tych bezsensownych, wrześniowych wypraw, po których zwątpiony stajesz przed lustrem i mówisz sam do siebie..."I jak kolego ? Kolejny raz dupsko umoczone !"

Jak jechać, to na grubego zwierzą, wtedy kiedy on żeruje, a nie na rybki "jakieś" tam.....

• chlodnica lubi to

#1466 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 czerwiec 2020 - 18:47

Są i grubasy.

#1467 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 czerwiec 2020 - 18:49

Te "jakieś" ryby to mam na co dzień pod nosem na Zalewie Zegrzyńskim, albo na dwóch odcinkach Wisły 20 km od domu.

Jadę do Szwecji, przede wszystkim po to, aby się wyłowić do bólu, a przy okazji nacieszyć oczy pięknem tamtejszej przyrody (chociaż byłem w dużo ładniejszych miejscach niż Szwecja) Niestety taki wyjazd musi być dobrze przemyślany w czasie, gdyż i Skandynawię objęło globalne ocieplenie i anomalia pogodowe. Dość już mam tych bezsensownych, wrześniowych wypraw, po których zwątpiony stajesz przed lustrem i mówisz sam do siebie..."I jak kolego ? Kolejny raz dupsko umoczone !"

Jak jechać, to na grubego zwierzą, wtedy kiedy on żeruje, a nie na rybki "jakieś" tam.....

Zwróciłeś uwagę, że na końcu mojego wpisu wstawiłem taki emotikon " ;) " ...trochę luzu i mniej napinki :)

Nawet nie zliczę ile razy byłem w Skandynawii oraz w Hiszpanii czy delcie Dunaju ... nie po to aby leżeć na trawie i się relaksować ;)  :D

• Sailfish lubi to

#1468 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 26 czerwiec 2020 - 19:17

Jak nie bédziesz mial wodoszczelnego kombinezonu a bédzie padac to dupe bédziesz mial mokrá .Ja tam jadé wypoczác a nie przejmowac sié rybami .Polowie to fajnie ,nie polowie to powdycham swiezego powietrza .

• BOB lubi to

#1469 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 26 czerwiec 2020 - 19:40

W Szwecji jestem co roku od kilkunastu lat. W tym roku również będę. Jak nie wierzysz, to się załóż. Wiem, że to lubisz. Ja wolę łowienie.

#1470 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 26 czerwiec 2020 - 19:53

W Szwecji jestem co roku od kilkunastu lat. W tym roku również będę. Jak nie wierzysz, to się załóż. Wiem, że to lubisz. Ja wolę łowienie.

Przed jednym zakladem zwiales .

Wyobraz sobie ze ja tez jestem w Szwecji kilka razy do roku i to od wielu lat . W tym roku bylem jak nie pierwszy to napewno jeden z pierwszych.Po co te uszczypliwosci ?Pozwól ze o sposobie spédzania mojego czasu ja béde decydowal .Moze los pozwoli ze kiedys sié spotkamy .

#1471 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 26 czerwiec 2020 - 20:03

Panowie, to wątek o łowieniu w Szwecji... (a nie na ZZ czy w NL).

#1472 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 czerwiec 2020 - 20:16

Wątek poszedł w kierunku licytacji, po co trzeba jechać do Szwecji i kto ma rację. A każdy ma swoją, skrojoną na miarę swoich potrzeb i oczekiwań i może niech tak zostanie. Spotykałem już w czasie swoich wyjazdów takich Polaków, którzy siedzieli tydzień na tarasie i przy szklaneczce bursztynowego trunku czytali gazetę. Byli i tacy, którzy na wodzie spędzili w sumie z kilkanaście godzin, bo zazwyczaj byli w takim stanie, że nie doczołgali by się do pomostu. Moje pierwsze wyjazdy, to zdziwienie tym, że inni wędkarze przerywali łowienie i spływali na przerwę obiadową. Teraz i ja wyluzowałem i staram się traktować wyjazd bez zbytniej napinki. Nic na siłę, a luźne podejście daje lepsze efekty. Fakt, że wydłużenie pobytu do dwóch tygodni to kolosalna różnica pod każdym względem. Porównań z krajowym łowieniem nawet nie staram się doszukiwać, bo to nie ma sensu. Średnio udany wyjazd do Skandynawii wciąga nosem ten sam czas spędzony z wędką w Polsce. Pomijając wędkarstwo nie te realia jeśli chodzi o architekturę, porządek, przyrodę, ludzi i presję na wodzie. Dobre i bliskie miejsce na psychiczny reset.

#1473 OFFLINE   petrus33

petrus33

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 czerwiec 2020 - 06:32

Wątek poszedł w kierunku licytacji, po co trzeba jechać do Szwecji i kto ma rację.

Dobre i bliskie miejsce na psychiczny reset.

Ależ skąd Maćku !

Jeśli masz choć minimum wiedzy o rybach, to wiesz, dlaczego jesień, ta późna, jest tak atrakcyjną porą na drapieżnika. I tyle w temacie.

Na psychiczny reset, to wolę odwiedzić ponownie odlotową Islandię lub chociażby fiordy Norwegii. Szwecja nie zaoferuje Ci takich przeżyć nigdy z oczywistych powodów :)

Użytkownik petrus33 edytował ten post 27 czerwiec 2020 - 06:32

#1474 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 czerwiec 2020 - 10:27

Przeczytałeś mój post i dalej licytujesz. Pisałem w nim o różnych pomysłach na spędzanie wolnego czasu. Każdy ma inne potrzeby, zainteresowania i możliwości. Nie znasz mnie i innych tu piszących, więc nie wiesz, jakich przeżyć oczekujemy. Facet łamie na 100 metrów granicę dziesięciu sekund i uważa się za najszczęśliwszego człowieka na świecie. Powiesz mu, że się myli, bo może się tak czuć, jak pobiegnie 9.57? Pisz, proszę, o tym co lubisz Ty, a nie co powinni lubić inni.

#1475 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1911 postów

Napisano 27 czerwiec 2020 - 10:30

Przeczytałeś mój post i dalej licytujesz. Pisałem w nim o różnych pomysłach na spędzanie wolnego czasu. Każdy ma inne potrzeby, zainteresowania i możliwości. Nie znasz mnie i innych tu piszących, więc nie wiesz, jakich przeżyć oczekujemy. Facet łamie na 100 metrów granicę dziesięciu sekund i uważa się za najszczęśliwszego człowieka na świecie. Powiesz mu, że się myli, bo może się tak czuć, jak pobiegnie 9.57? Pisz, proszę, o tym co lubisz Ty, a nie co powinni lubić inni.

I tak powinno być .

#1476 OFFLINE   petrus33

petrus33

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 czerwiec 2020 - 10:40

Przeczytałeś mój post i dalej licytujesz.

Powiem krótko.....nie moje małpy, nie mój cyrk  B)

Napisałem jedynie jakie są moje priorytety.

Wasze są mi kompletnie obojętne.

Użytkownik petrus33 edytował ten post 27 czerwiec 2020 - 10:41

#1477 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 czerwiec 2020 - 17:17

Już po wędkowaniu, jestem na promie plecy piękną od słńca, a skóra schodzi, szczupak wyjazdu 106 cm.
Bez szału takiej pogody w Skandynawi nigdy nie miałm.
  • dziobak1967 i Sailfish lubią to

#1478 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 28 czerwiec 2020 - 00:23

Już po wędkowaniu, jestem na promie plecy piękną od słńca, a skóra schodzi, szczupak wyjazdu 106 cm.
Bez szału takiej pogody w Skandynawi nigdy nie miałm.

2 lata temu było strasznie gorące lato w Szwecji, mnóstwo słońca, a był to mój najlepszy pod względem brań i ryb wyjazd do tego kraju, pod koniec czerwca. Taka moja mała uwaga :)  

Użytkownik Mariusz1000 edytował ten post 28 czerwiec 2020 - 00:24

#1479 OFFLINE   croock

croock

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 637 postów
  • LokalizacjaWroclaw

Napisano 28 czerwiec 2020 - 01:08

2 lata temu było strasznie gorące lato w Szwecji, mnóstwo słońca, a był to mój najlepszy pod względem brań i ryb wyjazd do tego kraju, pod koniec czerwca. Taka moja mała uwaga :)

2 pytania:

- jechałeś na szczupaki?
- w jakiej części SE łowiłeś?

#1480 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 czerwiec 2020 - 09:18

@Mariusz10000 a ile to według ciebie ciepło. 31 stopni w cieniu to na Szwecję chyba za ciepło?.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych