Czorsztyn
#301 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2014 - 19:24
Mnie to tylko wku..wia ; ale Ja zapłacę.
Jednak wielu jest takich którzy machną na to ręką i znajdą sobie miejsce lub sposób żeby łowić bezpiecznie , za darmo , i nie rzucać się w oczy.
...A skoro już i tak będą łowić nielegalnie to ryzyko i stres powetują sobie rybkami.
To jest tak jak z podatkami - gdy są zbyt duże to się pracuje w szarej strefie.
#302 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2014 - 19:34
snowboarderex wysłałem priva.
Ja też nie wyobrażam sobie nie zapłacić i łowić, nie mam żyłki kłusowniczej
Pytanie do stałych bywalców: często zdarzają się kontrole łowiących z łodzi?
#303 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2014 - 19:58
Użytkownik Sandre edytował ten post 27 sierpień 2014 - 20:08
#304 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2014 - 20:22
Śmiech na sali, już nawet szkoda klawiatury bo ten temat był poruszany milion razy i nic z tego nie ma... Naprawdę, pozostaje tylko cieszyć się tym co jest, łowić i samemu mieć czyste sumienie. Przeraża mnie ta beznadzieja naszej wędkarskiej rzeczywistości.
Życzę udanego wypadu. Oby psiska znalazły coś dla siebie w Twoim menu
Użytkownik dawcaR6 edytował ten post 27 sierpień 2014 - 20:22
#305 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2014 - 23:53
DOBRAĆ SIĘ DO DUPY TYM KTÓRZY ŁOWIĄ MASOWO I HANDLUJĄ ! Zamiast czaić się w zatokach z lornetką czy aby odpalę moją naddźwiekową 5konną spalinę poszukać popytać ... ale niewygodne i żmudne robotą koly w łapki ... a tutaj proszę... trollował jeden z drugim 3km/h na spalinie albo wracał w szkwale do brzegu ... mandacik i cześć.
- Janusz Wideł lubi to
#306 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2014 - 20:42
#307 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2014 - 21:05
Od środy upały....
Zimna woda zejdzie z gór , to i rybki nabiorą apetytu.
#308 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2014 - 23:03
W niedziele popływałem trochę w okolicy zamków . Przez pierwsze kilka godzin nawet brania , na domiar złego w momencie kiedy zacząłem coraz mniej wierzyć w powodzenie , zobaczyłem obok pontonu............ wieniec Untitled-1.jpg 36,62 KB 18 Ilość pobrań Dość wymownie to wyglądało
Na szczęście po chwili trafiłem niezłego sandacza w okolicach 70 cm ( pływa dalej )
Untitled-2.jpg 47,83 KB 16 Ilość pobrań . Ryby zeszły zdecydowanie głębiej , mój wziął na 17 metrach . Zauważyłem wzmożony ruch w okolicach zielonych skałek co potwierdza teorię .
Użytkownik BiałyKieł edytował ten post 30 październik 2014 - 23:18
- Piotr Boruch lubi to
#309 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2014 - 15:17
Sandacz jak sandacz ładny i tyle ale wieniec ....pierwsza klasa :-)
#310 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2014 - 14:50
Bogu dzięki - nie bywam w Krośnieńskiem.
Wracając do NowoSądeckiego.
35zł ( tj. 10$ ) za jeden dzień , z brzegu , na wodach nizinnych - to stanowczo za dużo ; A 70zł. - to już chore.
Podobnie jak @dawcaR6 byłem w sierpniu raz na łodzi i efekty 4 godzin pływania miałem o niebo lepsze niż w moich okolicach. Poza tym łaziłem lub koczowałem nad brzegami około 2ch tygodni.
Ale... zapłaciłem. 110zł kosztuje tydzień. Zapłaciłem 188 + łódź na rok. I uważam, że to za mało jak na taką wodę, choć opłata w sumie jest na wszystkie wodu ZO Nowy Sącz. Miałem w 2 tygodnie 2 kontrole. 35zł/dzień czy za dużo, czy za mało? Może jakby było 70zł/dzień i np 600zł/rok to kontrole byłyby jeszcze lepsze, stałe i skuteczne? Może brzegi byłyby czyściejsze. Może więcej ryb by było, bo upilnowana woda nie byłaby przebrana przez "sprytnych" lub "cwaniaków" którzy, albo nie opłacą dniówki (a nuż się uda... i nie raz się udaje), albo zarzucą trupka (którego nie wolno), albo 3,4,5tą wędeczkę uruchomią, albo z siateczką przepłyną, albo agregacikiem sobie pomogą, albo niewymiarki w woderach schowają. Zdaje mi się, że powinienem użyć słów "złodziej", "kłusownik"... Może wysoka cena albo całkowity zakaz zabijania jakichkolwiek ryb w połowach amatorskich zmniejszyłyby presję i wędkarstwo stałoby sie wreszcie "prawdziwym hobby". Piszę w trybie przypuszczającym, bo nie tylko cena jest wyznacznikiem jakości. Ale jak się kupuje auto za 5tyś, a za 50tyś to różnica jest duża. A jak się lubi jazdę rajdową to przecież kupuje się jeszcze droższą rajdówkę!
Wracając do wody i łowienia. Spodobało mi się nad Czorsztynem (nie tylko pd względem wędkarskim) i nieraz tam wrócę. Nawet jak podniosą opłaty o 100 czy 200%.
@BiałyKieł - ładny sandokan. Jak był na 17 metrach to nieźle musiały się przegrupować. Ja łowiłem pieski na 3-4m
#311 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2014 - 16:56
Witam
Panowie i Panie łowiący na Czorsztynie , proszę mi powiedzieć jak wygląda sytuacja z wodą czy kamienne brzegi są odsłonięte , jak tak to ile ich wystaje nad lustro wody ??
z góry dziękuję
pozdrawiam
c1eśla
#312 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2014 - 17:18
Użytkownik Sandre edytował ten post 04 wrzesień 2014 - 17:19
#313 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2014 - 11:00
Witam jaka sytuacja na Czorcie??????rybki wspolpracuja???????????pewnie już na głębokiej wodzie????pod wieczor tylko wobler??????czy cos się zmienilo?????????z góry dzięki za info
#314 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2014 - 11:33
Jedz i sprawdz ...
#315 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2014 - 19:21
Witam jaka sytuacja na Czorcie??????rybki wspolpracuja???????????pewnie już na głębokiej wodzie????pod wieczor tylko wobler??????czy cos się zmienilo?????????z góry dzięki za info
Sytuacja podbramkowa cały czas bierom i nie ma czasu na filetowanie .
Wspułpracują takie pomiędzy 50 a 100.
Bierom pomiędzy 1 a 25 metrem .
Wieczorem na womblera , w południe też na womblera i rano też lubią womblera ,wombler jest też dobry w nocy.
Zmieniło się bierom tym co łapiom a nie piszą durnych postów .
Pozdrowienia dla łowiących .
- pitfish i Profil_Nieaktywny lubią to
#316 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2014 - 20:31
- Jacky lubi to
#317 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2014 - 19:37
Kolejny wyjazd zaliczony. Nie ma to jak łowienie z widokiem na zamki i łąki na których wypasają się owce.
Mam prośbę do miejscowych wędkarzy o wskazanie miejsc z głębokością w granicach 10-15m na zbiorniku, najlepiej blaty z zejściem na głębszą wodę. Proszę o info na priv.
#318 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2014 - 21:37
Użytkownik Sandre edytował ten post 18 wrzesień 2014 - 21:38
#319 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2014 - 22:35
#320 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2014 - 08:32
Kolejny wyjazd zaliczony. Nie ma to jak łowienie z widokiem na zamki i łąki na których wypasają się owce.
Mam prośbę do miejscowych wędkarzy o wskazanie miejsc z głębokością w granicach 10-15m na zbiorniku, najlepiej blaty z zejściem na głębszą wodę. Proszę o info na priv.
Piszesz kolego o kolejnym wyjezdzie i nic wiecej czy coś się działo czy nie itd. a chcesz namiary na ciekawe miejsca
Proponuje zmierzyć sobie ciśnienie bo wygląda mi to na nad-ciśnienie
I tak na koniec ===>>>
Bo cały urok w tym żeby samodzielnie napłynąć na miejscówke, przechytrzyć, wyholować i zwrócić wolność rybce pozdr.
Użytkownik krakus edytował ten post 19 wrzesień 2014 - 08:36
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych