(spalinki na bok niestety)
Nie zobaczę, nie uwierzę :-).
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 grudzień 2013 - 18:37
(spalinki na bok niestety)
Nie zobaczę, nie uwierzę :-).
Napisano 30 grudzień 2013 - 19:16
.
W sezonie 2014 mamy gości na jeziorze czorsztyński w postaci strażników parku (łódź już zakupiona) ,być może będą kontrolować również wymiary ryb(spalinki na bok niestety)
Skąd takie info jeśli można zapytać ?
Napisano 30 grudzień 2013 - 19:40
Skąd takie info jeśli można zapytać ?
ze zródła
Rozmawiałem ostatnio z jednym z nich miałem kontrolę około miesiąca temu ,mają być bardzo często na jeziorze
( ja niestety byłem w tym roku tylko raz kontrolowany )
Jest szansa że będą się bardzo przykładać do swojej pracy co dobrze rokuje dla przyszłości tego zbiornika (kontrole wymiarów limitów itd)
Napisano 30 grudzień 2013 - 20:03
ze zródła
Rozmawiałem ostatnio z jednym z nich miałem kontrolę około miesiąca temu ,mają być bardzo często na jeziorze( ja niestety byłem w tym roku tylko raz kontrolowany )
Jest szansa że będą się bardzo przykładać do swojej pracy co dobrze rokuje dla przyszłości tego zbiornika (kontrole wymiarów limitów itd)
.
Ja przez strażników parku jeszcze nigdy nie byłem kontrolowany w ogóle jak miałem kontrol to sprawdzali opłaty, wpis do rejestru i tyle Będą się czepiać tych co na wodzie pływają z dodatkowym silniczkiem 4km w razie W. mając w d..... tych co robią "gnój" na brzegu
Użytkownik lopez77m edytował ten post 30 grudzień 2013 - 20:04
Napisano 30 grudzień 2013 - 20:25
Napisano 30 grudzień 2013 - 20:46
No dobra byłem w ten weekend, na wodzie 12 łódek
u mnie najgorszy weekend sezonu 2 niemiarowe przysiadły przynęte jeden na 52
szczupły + - 50 cm na 2 dni wedkowania.
Sobota już od 6 rano na wodzie do godziny po zachodzie
w sumie to testowałem nowe echo więc słabo sie przykladałem...
temperatura w sobote z samego rana -2,5 st mgła na całym jeziorze do prawie 11 godziny
niedziela od 6 rano temp +2,5 zero mgły
niebo przepiękne jak na grudzień
było kilku znajomych też nic nie meldowali
dzisiaj wujek z sącza troszkę połowił ale bez okazów wszystko do 60 cm
Napisano 30 grudzień 2013 - 21:59
To mi się podoba ... klimatyczna fotka i fajny opis ... oj ciężkie będą te miesiące rozbratu z wodą.
Napisano 30 grudzień 2013 - 22:01
To mi się podoba ... klimatyczna fotka i fajny opis ... oj ciężkie będą te miesiące rozbratu z wodą.
Darek, nie nadawaj. Zawsze możesz uderzyć na pstrąga, nie?
Napisano 30 grudzień 2013 - 23:01
Napisano 30 grudzień 2013 - 23:05
To nie to samo. Każdy lubi co innego, ja lubię popływać za okoniem i sandaczem. Super efektów nie mam ale czasem widoki na góry pod wieczór wynagradzają wszystko. Czorsztyn sam w sobie nie jest jakimś super mega rybnym zbiornikiem, ale jak chodzi o walory krajobrazowe to chyba nie ma sobie równych. Ale pomyślimy o tych pstragach:)
Zapraszam na Otmuchów w lecie, zobaczysz piękne widoki na góry A co do pstrągów to sprawa otwarta, składki jeszcze nie płaciłem wiec mogę uderzyć na Sącz
Napisano 31 grudzień 2013 - 09:41
Darek, nie nadawaj. Zawsze możesz uderzyć na pstrąga, nie?
Ja tak robiłem że na wiosnę za pstrągiem się ganiało,ale teraz nawet to mi zabrali W Sromowcach zakaz spinningu,a od Szczawnicy do Krościenka zakaz wędkowania w ogóle do końca kwietnia
Napisano 31 grudzień 2013 - 10:01
W całej Polsce niech postawią zakazy wędkowania , tak będzie najlepiej . Całe to PZW to jedno wielkie bagno.
Napisano 31 grudzień 2013 - 11:15
W Czechach i Słowacji mają jeszcze bardziej rygorystyczne przepisy
Napisano 31 grudzień 2013 - 13:34
CZORSZTYN W TYM ROKY NA LEKKO od 3,5g do10g,max12g -lowie tylko na koguty w czerwcu ryba brala bliżej Huby w większości "małolaty"mowa o celowości łowienia nie wymiarowych ryb ,to trzeba byłoby pogonić te 34 lodki bo brala z regoly mala ryba? J.Roznowskie pozna jesien 3 wymiarowe sandzcze i 2 sieci po 200m.....obciarzone 40kg kolami sprzegla 2 masowe .Z O w NOWYM SACZU ma tak blisko a pewna .Pani nadal zakłada siaty w bialy dzień o 2 ma mniej sprzet oddaliśmy do Zo w Nowym Saczu........pozdrawiam aha .........szukam kogos z ok. Nowego S..........I OKOLIC do wspólnych wypraw
Napisano 01 styczeń 2014 - 15:07
Napisano 01 styczeń 2014 - 16:08
Zastanawiam się dlaczego tych siatek osobiście kolega nie spalił. Pewnie za jakiś czas znowu pojawią się w wodzie :-(
Italiano men co Ty to piszesz będą mieli jak znalazł na odłowy kontrolne ...
Użytkownik krakus edytował ten post 01 styczeń 2014 - 16:10
Napisano 01 styczeń 2014 - 22:43
nie zatruwam srodowiska znam tych ludzi sa oddani sprawie
Napisano 02 styczeń 2014 - 09:08
Napisano 02 styczeń 2014 - 10:09
Napisano 02 styczeń 2014 - 12:10
Lepiej ufać sobie - pal !!!
I tak będzie to mniejsza szkoda dla środowiska
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych