Wiele ustawień nie było, jednak ta wartość prędkości nie wyświetla się (tak mi się wydaje na 95%) od pierwszego włączenia. następnym razem spróbuję zrobić ustawienia fabryczne, jestem dobrej myśli.
Puki co -dzięki
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 marzec 2021 - 18:51
Wiele ustawień nie było, jednak ta wartość prędkości nie wyświetla się (tak mi się wydaje na 95%) od pierwszego włączenia. następnym razem spróbuję zrobić ustawienia fabryczne, jestem dobrej myśli.
Puki co -dzięki
Napisano 29 marzec 2021 - 21:23
Odpaliłem swojego Elementa i w lewym dolnym rogu pokazuje 0.0 km/h i tak pokazuje z kartą mapy jak i bez karty . A w ustawieniach znalazłem przestawienie na mile lub km/h , czyli coś powinno pokazać nawet bez pływania , moje echo teraz stoi na stole i pokazuje
Napisano 29 marzec 2021 - 22:36
Odpaliłem swojego Elementa i w lewym dolnym rogu pokazuje 0.0 km/h i tak pokazuje z kartą mapy jak i bez karty . A w ustawieniach znalazłem przestawienie na mile lub km/h , czyli coś powinno pokazać nawet bez pływania , moje echo teraz stoi na stole i pokazuje
tak ale w ustawieniach zaawansowanych możesz to pokazywanie wyłaczyc
w opcjach standardowych masz przestawianie tylko kilometry na mile czy węzły
w zaawansowanych ma pokazywac lub nie ma
tak samo jest z tempreraturą i co tam jeszcze pokazuje na ekranie
można to wyłaczyc
Napisano 30 marzec 2021 - 07:00
Napisano 30 marzec 2021 - 07:25
To napisz koledze gdzie to włáczyć
czy koledze ciezko zajrzec do instrukcji ? tam jest cały rozdział o przywracaniu ustawień fabrycznych ,,..... ehhhh
Jestem w pracy nie mam przy sobie ani echo ani instrukcji i nie pamietam nazw zakładek - ale:
tak na szybko dla temperatury wody przepis który sobie zanotowałem ale to samo menu jest dla prędkości tylko inna zakładka w ŚRODOWISKO
w ekranie echosondy nacisnąć MENU>USTAWIENIA(na samym dole ekranu menu trzy kółka zębate)>NAKŁADANIE DANYCH>ZAKŁADKA od 1 do 4 zatwierdzić przez OK > EDYTUJ > ŚRODOWISKO > WATER TEMP.
w podobnym miejscu menu jest gdzies przywracanie ustawień fabrycznych
uwaga nalezy wyjąc karte pamięci przed przywracaniem ustawień
Użytkownik selk edytował ten post 30 marzec 2021 - 07:26
Napisano 01 kwiecień 2021 - 16:31
Witam. Po aktualizacji Element 9 HV100 z ver3.10.10 do 3.13.76 nie mam możliwości obejrzenia map RealBathy, które pieczołowicie tworzyłem w ub roku. Nie posiadam map Navionics, C-Map, itp na karcie SD
Z tego co podaje instrukcja nowego LightHouse 3, potrzebne są LightHouse NC2 charts. Dla Polski "chwilowo" brak.
Co proponujecie zakupić (nawet najtańsza opcja), żeby można było Mapy RealBathy obejrzeć i tworzyć dalej?
Pozdrawiam
Napisano 01 kwiecień 2021 - 20:06
Zeesetowales/ ustawiles wg mojej recepty ?Wiele ustawień nie było, jednak ta wartość prędkości nie wyświetla się (tak mi się wydaje na 95%) od pierwszego włączenia. następnym razem spróbuję zrobić ustawienia fabryczne, jestem dobrej myśli.
Puki co -dzięki
Napisano 01 kwiecień 2021 - 20:22
Witam. Po aktualizacji Element 9 HV100 z ver3.10.10 do 3.13.76 nie mam możliwości obejrzenia map RealBathy, które pieczołowicie tworzyłem w ub roku. Nie posiadam map Navionics, C-Map, itp na karcie SD
Z tego co podaje instrukcja nowego LightHouse 3, potrzebne są LightHouse NC2 charts. Dla Polski "chwilowo" brak.
Co proponujecie zakupić (nawet najtańsza opcja), żeby można było Mapy RealBathy obejrzeć i tworzyć dalej?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zapytam na grupie echosondowej fb czy faktycznie up wyciął te mapy.
Rozwiązania 4: wykupienie boatapp Navionics, byś miał jakiekolwiek mapy, kupno subsrypcji w sonarchart, poczekanie na up softu lub po prostu zmiana na inny brand, który ma społecznościówki, rysuje normalnie sam z siebie.
Napisano 02 kwiecień 2021 - 07:41
Od momentu aktualizacji (18.02.2021) staram się znaleźć najsensowniejsze rozwiązanie. Znaczy się najtańsze, bo zawartość map Navionics nie jest mi do niczego potrzebna na wodach, na których wędkuję. Szkoda tylko mojej pracy z ub. roku.
Może wiecie, gdzie najtaniej kupić chociaż mapę bazową Świata lub jakąkolwiek inną, by mieć "podkład"?
Napisano 02 kwiecień 2021 - 08:17
Od momentu aktualizacji (18.02.2021) staram się znaleźć najsensowniejsze rozwiązanie. Znaczy się najtańsze, bo zawartość map Navionics nie jest mi do niczego potrzebna na wodach, na których wędkuję. Szkoda tylko mojej pracy z ub. roku.
Może wiecie, gdzie najtaniej kupić chociaż mapę bazową Świata lub jakąkolwiek inną, by mieć "podkład"?
Dobra, to w ten deseń- jeśli active captain Garmina pozwoli się zarejestrować tobie - bez urządzenia i mapy socjalki interesujące będą dostępne- może warto zakłusować u nich?
Napisano 02 kwiecień 2021 - 08:33
Chyba nie tędy droga. Mapa musi być przypisana do urządzenia. Nie wyobrażam sobie, żeby można było tak bezkrytycznie mapy Garmina wykorzystać w Raymarine. Co innego samo "oglądanie" na ekranie fona, tabletu bądź laptopa. Tu i mapy społeczności Lowrance są przydatne.
Przejrzę ofertę Navionics dzisiaj wieczorem. Czekam też na odpowiedź z centrali Raymarine.
Napisano 02 kwiecień 2021 - 10:37
Chyba nie tędy droga. Mapa musi być przypisana do urządzenia. Nie wyobrażam sobie, żeby można było tak bezkrytycznie mapy Garmina wykorzystać w Raymarine. Co innego samo "oglądanie" na ekranie fona, tabletu bądź laptopa. Tu i mapy społeczności Lowrance są przydatne.
Przejrzę ofertę Navionics dzisiaj wieczorem. Czekam też na odpowiedź z centrali Raymarine.
Ja mam na myśli viewer przez androidowe apki. Nie znam sposobu na konwersję danych do Ray, niestety.
Napisano 02 kwiecień 2021 - 12:33
Właśnie chodzi o to, żeby widzieć mapy RealBathy na ekranie Elementa. Bez sensu to ograniczenie w nowym sofcie, które uniemożliwia uzupełnianie/tworzenie map, bez obecności karty LightHouse Charts, Navionics, C-Map. Strzał w kolano.
Napisano 02 kwiecień 2021 - 12:51
Dobra, a jest opcja downgrade sofotwego? W innych branach bywa, robiłem dla sprzętów Navico, Garmina.
Napisano 02 kwiecień 2021 - 13:19
Godzinę temu Eljacht odpisał mi, że jak powieszą poprzedni soft na swoim serwerze, to powiadomią mnie i podadzą link.
Nie ma (poniekąd) możliwości zmiany LH3 na LH2.
Napisano 02 kwiecień 2021 - 21:43
Zeesetowales/ ustawiles wg mojej recepty ?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Jeszcze nie pływałem od tamtego czasu. Może w przyszłym tygodniu coś popływam, to spróbuję pierw od Twojej recepty "na piechotę" - może dam radę, a jak nie pomoże to zrobię jej "kuku".
Napisano 03 kwiecień 2021 - 06:52
Napisano 03 kwiecień 2021 - 07:42
Instrukcja ostrzega przed uruchamianiem na sucho... -żebym nie zjarał przetwornika...
Napisano 03 kwiecień 2021 - 09:59
Nie podłączaj przetwornika.
Napisano 03 kwiecień 2021 - 10:10
Użytkownik IntruZ9 edytował ten post 03 kwiecień 2021 - 10:12
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych