Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#341 OFFLINE   zewu

zewu

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 359 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 październik 2006 - 09:36

Przyjęliśmy z Technikiem inną koncepcję niż team Marcinesz-Slavecky. Szukaliśmy ryby na płytkim, bardzo płytkim. Przynętą dnia okazał się Fatso 10 cm. Wszystkie nasze ryby (poza tą pod60-ką) padły właśnie na Fatso). Kilka wymiarowych szczupaków nam spadło, kilku brań nie wykorzystaliśmy.

Był to nasz 3-ci wypad z jerkówką, urozmaicony dodatkowo nowościami sprzętowymi. Technik zafundował sobie Daiwe Fuego. Rzucał w różny sposób ale brody sie nie doczekał Ja natomiast jestem bardzo zadowolony z nowej plecionki- Kamatsu Techron. Do moich potrzeb plecionka lepsza od PP. Miałem tylko kilka tendencji do powstania brody, ale dzięki temu, że plecionka nie wrzynała sie tak głęboko między zwoje jak PP, można było wrócić do jerkowania w ciągu kilkunastu sekund.

Nowa, nieznana nam do tej pory miejscówka (okolice Serocka) w sumie okazała się całkiem niezła. Szkoda, że nie mam tam z kim jeździć w miarę regularnie.

#342 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 09 październik 2006 - 09:49

Nie wiem, jak w sobotę, ale w piątek ładnie przygrzewało słonko – woda pod powierzchnią w ciągu dnia ogrzała się o ok. 1 st. C. W związku z tym szczupaki wyszły na płytką wodę, na blaty – w każdym razie na głębszej nie brały. Mam jednak wrażenie, że obławianie szczytów górek sąsiadujących z głębszą wodą mogło przynieść większe sztuki. Nie wiem, jakoś ostatnio nie „czuję” dużych szczupłych na „moich blatach”... :(

#343 OFFLINE   rognis_oko

rognis_oko

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3395 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 październik 2006 - 13:15

Gratuluję wszystkim udanych połowów. :D

#344 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • LokalizacjaWarszawa Jelonki
  • Imię:Adam

Napisano 10 październik 2006 - 10:56

witam wszystkich, w sobotę z samego rana wyruszyłem w składzie.Friko, Gumofilc i niżej podpisany, udaliśmy się do stanicy wędkarskiej w Serocku gdzie Gumo trzyma łajbę, stamtąd chłopaki mieli mnie podrzucić łajbą do mojej stanicy powyżej Wierzbicy gdzie mieliśmy się rozdzielić gdyż chłopaki chcieli potrolować a ja pojerkować.Po dotarciu do mojej stanicy chwilę pogadaliśmy,przyszykowałem sobie łajbę i każdy popłynął w swoją stronę, około południa mieliśmy spotkac się na małym grilku pod moim stanicowym domkiem, w skrócie przez całą sobotę wyjąłem cztery szczupaczki, niestety największy 44 cm(wszystkie na slidery 10)zaliczyłem dwa spudłowane brania i jedno wyjście szczupaka do slidera przy samej łódce. W niedzielę łowiłem 3 godzinki i udało mi się wyjąć tylko jednego małego szczupaczka.

Załączone pliki

#345 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 10 październik 2006 - 11:00

zapomniałem jeszcze o takim sobotnim okazie :lol:

Załączone pliki

#346 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 10 październik 2006 - 11:08

@adasio
Rejon Serocka obławiałem ostatnio zeszłej jesieni – miło sobie przypomnieć jak wygląda przystań. Jednak w bieżącym roku zrezygnowałem z tych okolic, właśnie ze względu na małe przeciętne rozmiary łowionych szczupaków. Przeniosłem się w dół ZZ; pomogło – najmniejszy złowiony w tym roku miał 49cm. Z Serocka pływaliśmy też regularnie na Kanię. Bywasz tam może w tym roku?

#347 OFFLINE   rognis_oko

rognis_oko

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3395 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 październik 2006 - 15:39

@Adasio,

przestawiłbyś sobie w końcu tą datę w aparacie... :lol:

#348 OFFLINE   marcinesz

marcinesz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1191 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 październik 2006 - 16:45

Ja to podejrzewam, że Adasio ma w tym ukryty cel ;) - dzięki temu żyje w przekonaniu, że jest miesiąc wcześniej niż w rzeczywistości -> ergo wydaje mu się, że jest subiektywnie cieplej -> ergo jak najbardziej technika jerkowa wciąż ma zastosowanie :mellow: .

I jak widać po jego efektach -> TO DZIAŁA!!! :lol:

#349 OFFLINE   szwagier

szwagier

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • Lokalizacjapruszków

Napisano 10 październik 2006 - 17:26

adasio ? łódkę widzę macie zarejestrowaną w pruszkowie , a jakiegoś pruszkowiaka macie na pokładzie? ja jestem z pruszkowa...

#350 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 12 październik 2006 - 11:31

@Rognis,Marcinesz
Jakoś cały czas zapominam o tym datowniku :unsure:
@Szwagier
Ja mam łódkę zarejestrowaną w Wawie, tą na zdjęciu chłopaki podrzucili mnie tylko do mojej stanicy,moją piękną łódkę która ze dwadzieścia lat temu była prawdopodobnie czerwona można zobaczyć na zdjęciach w kilku wcześniejszych postach :mellow:

#351 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 12 październik 2006 - 11:39

@Marcinesz
Zapomniałem napisać że u mnie metoda jerkowa będzie jak najbardziej na miejscu do końca sezonu,zmienią się tylko miejsca, sposób prowadzenia przynęty a na końcu sama przynęta i jej wielkość,myślę że gumeczka 20-25 cm przyniesie oczekiwane rezultaty :mellow:

#352 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 12 październik 2006 - 11:55

wesołe zdjęcie z jednej z wypraw :mellow:

Załączone pliki

#353 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 październik 2006 - 12:02

@adasio

jakie sympatyczne fotki :D widać na nich iz pomimo skromnych rozmiarów rybek humor dopisywał, w czym niewątpliwie równiez duża zasługa kluskowego grilla :mellow:

Myślę że warto byłoby w tym sezonie ustawić się jeszcze na wspólne castingowanie :D

Pozdrawiam

#354 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 12 październik 2006 - 12:07

@adasio

jakie sympatyczne fotki :D widać na nich iz pomimo skromnych rozmiarów rybek humor dopisywał, w czym niewątpliwie równiez duża zasługa kluskowego grilla :mellow:

... i Wackowej przepalanki :mellow:
ja jestem zawsze otwarty na propozycję wędkowania w tak wspaniałym towarzystwie

#355 OFFLINE   Zanderix

Zanderix

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1288 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Arkadiusz
  • Nazwisko:Maćkiewicz

Napisano 12 październik 2006 - 13:57

[quote]
@adasio

[/quote]
... i Wackowej przepalanki :mellow:

[/quote]

Musi być naprawdę EXTRA skoro pijecie ze szklanki na sznurku :o :lol: :mellow:

#356 OFFLINE   rognis_oko

rognis_oko

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3395 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 październik 2006 - 14:32

:lol: :lol:

#357 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 październik 2006 - 15:02

Wackowa przepalanka jest zajebista :D a Klusek - trzeba przyznac - ma swoj prawdziwie wedkarski klimat :mellow:

Nastepnym razem @adasio biore aparat bo musze Ci zrobic kilka zdjec jak jerkujesz, naprawde miło popatrzeć ! Daj mi znac na priv co z ta zapasowa jerkowka, i kiedy wpadniesz z rozkiem na konserwacje korka

Pozdarwiam

#358 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 12 październik 2006 - 15:21

[quote title=Friko napisał Daj mi znac na priv co z ta zapasowa jerkowka, i kiedy wpadniesz z rozkiem na konserwacje korka

właśnie, zauważyłem że korek na moim rozku jest dośc średniej jakości czy cork seal wystarczy by szpachlę zabezpieczyć?

#359 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 październik 2006 - 20:51

właśnie, zauważyłem że korek na moim rozku jest dośc średniej jakości czy cork seal wystarczy by szpachlę zabezpieczyć?

...nie zaszkodzi w każdym razie ja traktuje swoje korkowe rekojesci cork-sealem na dziendobry i trzymaja sie niezle, nawet ta w rozku B)

#360 OFFLINE   szwagier

szwagier

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • Lokalizacjapruszków

Napisano 13 październik 2006 - 16:31

ktoś tam gdzieś wcześniej pisał że nie ma z kim łapać na ZZ, ja w zasadzie też nie za bardzo ,lapię przeważnie z moją lalką albo z dzieciakami, a jak nie chcą to sam , ale sam nie bardzo lubię...i nie bardzo mogę bo jestem nieco osłabiony po chorobie. jak ktoś ma ochotę to mam dużą łódkę echo, silnik , gps, nie znam prawie ZZ ale w niedzielę wypływam z wierzbicy(stanica wędkarska) gdzieś między 6 a 7 rano i mogę wziąć jedną osobę. mój fon603232457 albo do zobnaczenia w niedzielę rano moja łódka nazywa się gwiazdka.u mnie na łódce nie ma żadnych zasad po za zakazem wnoszenia alkoholu... :mellow:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych