Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 24 wrzesień 2006 - 11:43

BRAWO!
My wczoraj też pięknych okoni połowiliśmy i sumiasty zbój się trafił (wymiarowy).
Świecka tradycja bez zmian - wszystko do wody ;)

I standardowo: pozdrowienia dla ekipy łodzi Piotrka!
  • Śruba1987 lubi to

#302 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 wrzesień 2006 - 16:18

@Mario dziekuje Ci ekipa łodzi Huntera i pozdrawia Twoją ekipę. Poza tym ekipa Huntera podziwia Wasze wyniki. Nam też wczoraj się wiodło. Aśka szczupak 70 cm i wymiarek, ja wymiarek i niewymiarek (to tak w duzym skrócie), Hunter tez szczupaki (dzien wczesniej 94 cm !!!!!!) no i duuuuuzo okoni :D
Hunter :D))
Lubie jak piszesz, a Ty wredziolu zrobiłeś fotoreportaż. W tej formie zresztą też jestes doskonały.
Zdjecia sa chyba z dwóch naszych wypraw i jednej Twojej samotnej co pokazuje, ze ryb było naprawde mnóstwo. Zreszta pozostałe dwie wyprawy wcale gorsze nie były.
Hunter i co ja mam napisac o ostatniej wyprawie?
Ryby gryzły (co jak Ty jestes za sternika to wcale nie jakieś sporadyczne), łowiliśmy we trójkę, było jak zawsze przemiło i zawsze mam opory by wysiąść z Twojej łódki.
Zegrze to wspaniałe miejsce na relaks, a Ty wspaniały Przyjaciel i Wędkarz.
Mnie czasem gryzie sumienie ze tak okupuje Twoja łódke i że nikt nie ma szans osobiscie sie o tym przekonac. Trudno, przezyje jakos te wyrzuty sumienia <_< <_< <_<

#303 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 wrzesień 2006 - 18:22

@Micoona

te wyrzuty sumienia uduszą Cię tak jak ja tego okonia....

<_< <_< <_< <_< <_<

zobaczcie koledzy jaką mi fotkę Micoonka zrobiła (w ramach wdzięczności) :lol: :lol: :lol:

FO13

wyjdzie na to że Hunter to dusi te ryby by złowić
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Załączone pliki

#304 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 24 wrzesień 2006 - 20:14

wow.... serdeczne gratulacje dla zalogi hunter's boat ;)

#305 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 wrzesień 2006 - 21:59

A tam mina Huntera, zobaczcie na minę okonia :D))))

Mifek pozdrawiam :D)) Mam nadzieje, ze w Szczecinie tez sukcesy wędkarskie odnotowujecie? :D

#306 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 25 wrzesień 2006 - 07:06

O, gryzą niemiłosiernie! W sobotę, we trzech na łodzi, w ciągu sześciu godzin złowiliśmy 7 szczupaków i jedenaście okoni od 25 do 30 cm. Były to najkrótsze szczupaki złowione w tym roku (z wyjątkiem jednego), ale wszystkie bez wyjątku wymiarowe. Łowiliśmy w tym samym miejscu, co w zeszłym tygodniu, w pasie wody o długości ok. 1 km i szerokości 50-100 m. Łowiliśmy wyłącznie na trolling – patrząc na mizerne wyniki kolegów z łódek była to w tym miejscu metoda nr 1. Ryby z samego rana brały dość niezdecydowanie, skubały. Mimo to do godziny ósmej mieliśmy już kilka ładnych okoni (pierwsze sztuki niestety często spadały) i dwa szczupłe. Im bliżej było południa, tym brania stawały się pewniejsze i częstsze. Z reguły następowały przy przejściu wobka z wody głębokiej na płytką, na samym kanciku blatu. W zasadzie większość precyzyjnych napłynięć kończyło się braniem... Gryziona była każda przynęta, pod warunkiem, że był to karasiopodobny Jaxon (średniej wielkości). Okonie wolały jego mniejszy odpowiednik, lub horneciki. Kolory naturalne – karaś, okoń, płoć. Choć myślę, że najważniejsza była wąska, agresywna praca.

Ogółem tego dnia padły dwa komplety: mój nadkomplet – 49, 50, 50, 55, kolegi – 53,53,65 (dodatkowo jedna ryba mu spadła!). Drugi kolega łowił wyłącznie okonie, stosując mniejsze wobki. Trzeba zaznaczyć, że na nasze szczupakowe przynęty też brały okonie, przeciętnie większe. Szczupaki bez wyjątku były w znakomitej kondycji, silne i waleczne. Na koniec dodam, że wszystkie moje ryby wróciły do wody.

Bardzo żałowaliśmy spłynięcia o 11.30 – rodziny wzywały... Z informacji od kolegów, którzy zostali na ZZ od soboty rano do niedzieli wieczorem, wiem, że takie warunki były tam cały czas... A właściwie myślę, że nadal są :angry:... a nas tam nie ma...

#307 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 27 wrzesień 2006 - 08:07

Niewielka ryba - wielkie szczęście! Drugi z serii siedmiu (ten konkretnie złowiony przez Pawła) zapowiadał wyjątkowy dzień. Szczupły wydaje się większy niż jest w rzeczywistości (65 cm); zdjęcie zostało zrobione telefonem - z góry przepraszam za kiepską jakość.

Poniżej przynęta dnia (tygodnia i miesiąca), równie chętnie gryziona przez okonie.

Załączone pliki

#308 OFFLINE   rognis_oko

rognis_oko

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3395 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 wrzesień 2006 - 13:32

Gratuluję wszystkim złowionych rybek na ZZ. :D

#309 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 wrzesień 2006 - 15:48

gratulki :lol: :o :o :o

#310 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 02 październik 2006 - 07:36

W ten weekend wypłynęliśmy na raty: ja w sobotę, a Paweł w niedzielę. Pogoda była piękna, załamanie przyszło dopiero w niedzielę po południu. Jedynym minusem było to, że w sobotę do 9 rano pływałem w gęstej mgle. Zawody wędkarskie zmusiły nas do pływania w nieco innych miejscach niż zazwyczaj – paproszkowcy przez dwa dni okupowali nasze ulubione blaty. W związku z tym ja trollowałem tuż poniżej Rybaków – na patykach, Paweł na wysokości starego betonowego portu pomiędzy Rybakami a Jachranką.

Wyniki były zadowalające. W sobotę złowiłem trzy ładne okonie 27-30cm i szczupłego ok. 55cm (wszystko na Jaxona Karasia 8cm). Paweł w niedzielę złowił tylko jednego okonia (Jaxon Tingo B) i dwa przyzwoite szczupaki – 61 i 64cm (Jaxon Karaś 9cm). Szczupłe brały w godz. 10-11.30 (do tej godziny obaj łowiliśmy). W ZZ ubyło nieco wody (myślę, że spokojnie 30-40cm) i ryba zeszła głębiej – na 3,5-4,5m. Niestety, ja wnioski wyciągnąłem zbyt późno, żeby powtórzyć wynik z zeszłego tygodnia.

Połów Pawła potwierdził tezę (którą postawiliśmy w zeszłym tygodniu), że w tamtych miejscach szczupaki stoją wyspowo. Brania miał w zasadzie w tym samym miejscu. Gdyby mógł zostać dłużej, prawdopodobnie dołowiłby jeszcze. Dwa z trzech szczupaków i wszystkie okonie wróciły do wody.

Poniżej dwie fotki, zrobione przez mojego brata, który wypłynął ze mną w charakterze fotografa. Pierwsza przedstawia start zawodów (wypływali z Trzynastki). Oj, siła narodu ruszyła demolować okonki!

Druga natomiast powinna być zatytułowana: jak nie należy podbierać szczupaków. Człowiek na zdjęciu nie miał rozłożonego podbieraka. Doholował rybę do łódki i próbował wziąć ją ręką – za głowę, nie pod pokrywę skrzelową lub za kark. Jak widać na zdjęciu ryba (naturalnie) wyśliznęła się nad wodą, ręka ześliznęła się na wobler. Szczupak szarpnął się i spadł. Naprawdę nie wiem, jak to się stało, że kotwiczki woblera nie wbiły się temu gościowi w rękę... Miał zdecydowanie więcej szczęścia niż rozumu.

Załączone pliki

#311 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 02 październik 2006 - 07:37

Powiększenie przesyłam Remkowi (jest minimalnie za duże...) Gorąca prośba o wrzucenie do wątku.

#312 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • LokalizacjaWarszawa Jelonki
  • Imię:Adam

Napisano 03 październik 2006 - 13:44

taki widok przywitał mnie przed rybkami tydzień temu

Załączone pliki

#313 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 03 październik 2006 - 13:57

A mnie w sobotę taki... :D

Załączone pliki

#314 OFFLINE   esox

esox

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 październik 2006 - 11:46

Witam
Fajne zdjęcia Panowie :D
W niedzielę byłem w Wierzbicy, ale nie połowiłem
Na wodzie było więcej zawodników niż ryb (ile oni wybili tych biednych okonków) :(
Faktycznie ubyło sporo wody, miejsca gdzie ostatnio była ryba
były zupelnie puste
Dla urozmaicenia ,zrobilśmy z kumplem małe zawody, guma kontra dżerk
Przez 10 godz. przerzuciłem całe pudło dżerków... i nic :(
Rywalizację wygrał 6cm twister (złoro z brokatem),szczupak
miał 64 cm.
Ale nie odpuszczam, za tydzien dżerki wygrają :mellow:

pozdrowienia esox ;)

#315 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 04 październik 2006 - 12:00

Prawda, zawodników jak psów - na wysokości Serocka też był sektor. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że przez dwa dni nie zaobserwowaliśmy, żeby mieli przyzwoite ryby. Łowili głównie ci, którzy obrzucali bezpośrednie okolice grążeli - na oko sztuki do 20cm. Nie widziałem też, żeby łowili na jakieś normalne przynęty - wszystko na paprocha.

W ten weekend okonie słabo gryzły. Niestety, w październiku zawody będą chyba co tydzień - w związku z tym jutro zmykam na dorsze...

#316 OFFLINE   szwagier

szwagier

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • Lokalizacjapruszków

Napisano 04 październik 2006 - 15:16

może ktoś mi pomoże? mam takie zapytanie ? gdzie można na zalewie zegrzyńskim spuścić łódkę i zostawić samochód tak przyjeżdzając na jeden dzień nie kożystając z portu? jakaś dzika plaża lub coś takiego,na zegrze mam dość blisko a łapałem tam tylko ze znajomymi z ich łódek, mam dość sporą łódkę tak że trochę miejsca potrzebuję, sprzedałem właśnie jeden samochód i ciągam łódkę golfem a on sobie słabo daje radę bo tak to zawsze jeżdziłem do łubiennicy i tam się opuszczałem .może być na forum albo na pc100@wp.pl

#317 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2697 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 04 październik 2006 - 21:56

@adasio przestaw sobie datownik w telefonie, bo jesteś miesiąc do tyłu :lol:
a zdjątko z klimacikiem :D

#318 OFFLINE   esox

esox

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 październik 2006 - 08:28

Witam
@szwagier do zwodowania łodzi polecam Wierzbice.
Za Serockiem w prawo na most, przed mostem po prawej jest
stanica, jest tam wybetenowane miejsce do wodowania.
Aktualnie trochę trudno,ciut mało wody,ale generalnie łatwy zjazd. Ja tylko tam woduję swoją 4m jednostkę.
Istotna jest cena, kobieta bierze 10 zł za zwodowanie, to bardzo
tanio, na Rybakach krzykneli mi 40 zł.

pozdrowienia esox :D

#319 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • LokalizacjaWarszawa Jelonki
  • Imię:Adam

Napisano 05 październik 2006 - 11:31

@adasio przestaw sobie datownik w telefonie, bo jesteś miesiąc do tyłu :lol:
a zdjątko z klimacikiem :D

o, nawet nie zauważyłem :lol:

#320 OFFLINE   szwagier

szwagier

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • Lokalizacjapruszków

Napisano 05 październik 2006 - 13:36

dzięki za pomoc a może ktoś wie gdzie spuśić łodkę od strony nieporętu czy białobrzegów??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych