141 szczupaków złowione przez 122 seniorów w ciągu 3 dni to nam daje dokładnie 0,3852459016 szczupaka na osobę. Matematyka matka nauk mówi, że co trzeci najlepszy wędkarz skupiony przy PZW złowił szczupaka podczas zawodów rangi mistrzostw Polski. Mistrz Polski wdaje mi się że nie przyjedzie na Zegrze bo ma lepsze miejsca do rozpoczęcia sezonu w swojej okolicy. Natomiast ja ze szczerego serca życzę wszystkim aby mieli takie wyniki jak mistrz a nawet i lepsze, myślę jednak, że będzie to wynik słabszy niż jeden szczupak na trzy osoby.
Ponieważ wspomniałeś o kwiecie wędkarstwa i matematyce, to zwracam uwagę że na ten tytuł zasługuje na pewno pierwsza szóstka z klasyfikacji ogólnej, która złowiła łącznie podczas 3 tur: 36 szczupaków i 103 okonie. Daje to średnio na głowę po 2 szczupaki i prawie 6 okoni. Mistrz Polski w tym czasie złowił 11 szczupaków i 14 okoni bo wiedział co w tym czasie dzieje się nad wodą. Zwracam uwagę, że nie jest to zawodnik z mazowieckiego który na wspomnianej wodzie spędza 100 dni w roku. Jemu wystarczą 3 dni treningu, żeby ogarnąć co się dzieje(pod warunkiem że nie bierze w tym czasie okoń). Na imprezie tej rangi występują reprezentanci okręgów co nie oznacza, że wszyscy reprezentują ten sam poziom. Często jest tak, że łatwiej jest zostać mistrzem danego okręgu niż mistrzem koła w którymś z warszawskich kół(nie obrażając innych kół z innych okręgów).
PS. Wiedza tajemna jest wtajemniczonych lub tych tych, którzy umieją czytać ze zrozumieniem. Już wyniki z tych zawodów podpowiadają gdzie się udać. Jeśli przyjmiesz, że A to Pogorzelec, B to.......
A i zdjęcie jest jakieś(miejscówka znana):
http://jerkbait.pl/t...-2#entry2380180
Użytkownik vako edytował ten post 01 maj 2018 - 13:15