Smok spali wszystkich
GOT - sezon finałowy - SPOJLERY!
#41 OFFLINE
Napisano 14 maj 2019 - 13:41
#42 OFFLINE
Napisano 14 maj 2019 - 13:56
Ci, którzy czekają na Arię zabijającą Dankę zapomnieli już początek tego odcinka. I słowa "Im większe ryzyko, tym większa nagroda". Tak właśnie widzę zakończenie tej sagi - zemstę Varysa zza grobu...
Wizualnie świetny odcinek, walka braci super, natomiast aby nie było za słodko - po znakomitej scenie uwolnienia przez Tyriona Lannistera Jamiego - idiotyczna scena na plaży, że o zamknięciu budowanego przez osiem sezonów wątku postaci Jamiego litościwie nie wspomnę. Innych absurdalnych wręcz nielogiczności nie chcę poruszać, pełno ich w dwóch ostatnich sezonach, dlaczego teraz miałoby być lepiej?
W sobotę odświeżę sobie sezon 7, a w niedzielę 8. Może mając w pamięci obraz całości, będę mniej rozczarowany finałem?
- Del Toro i Krzysiek P lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 14 maj 2019 - 14:44
To ja oglądający 8 sezon GoT
Ps. trochę mnie zastanawia czemu we wcześniejszym odcinku Snow ukrywał się przed smokiem umarlakiem za kupką gruzu i płomienie się od niej odbijały, a w odcinku 7 płomienie smoka Danki cięły budynki jak papier
- Night_Walker, Del Toro, coma i 2 innych osób lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 14 maj 2019 - 14:53
Czytałeś post Janusza powyżej..
"(...)Innych absurdalnych wręcz nielogiczności nie chcę poruszać, pełno ich w dwóch ostatnich sezonach(...)"
zgadzam się całkowicie. Serial oglądam "na lajcie" w przerwach miedzy innymi. Deser to książka i moja wyobraźnia. Dopóki scenariusz był jej wierny oglądało się naprawdę z zaciekawieniem i wypiekami na twarzy. Ostatnie dwa sezony, lipa. Naciągane to wszystko, brak konsekwencji, logiki czy choć małej dozy prawdopodobieństwa (nawet w s-f czy fantasy taka być powinna) ..
Ale cóż zrobić jak niewiele innych jest altermatyw. Chyba, że "Alternatywy 4"
#45 OFFLINE
Napisano 15 maj 2019 - 10:21
Okazalo sie ze plotka
http://georgerrmarti...n-the-internet/
I will, however, say for the record — no, THE WINDS OF WINTER and A DREAM OF SPRING are not finished. DREAM is not even begun; I am not going to start writing volume seven until I finish volume six
#46 OFFLINE
Napisano 15 maj 2019 - 12:18
Tak wiem już o tym .
Ktoś chciał zimy KL .
Użytkownik vako edytował ten post 15 maj 2019 - 12:23
- Jar1808 lubi to
#47 OFFLINE
Napisano 15 maj 2019 - 12:42
- Flame, coma i Krzysiek P lubią to
#48 OFFLINE
Napisano 15 maj 2019 - 12:46
- coma lubi to
#49 OFFLINE
Napisano 15 maj 2019 - 12:52
Te slonie ktore nie dotarly razem z Golden Company
#50 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 12:26
Panie Toro ni chu chu nie widać tych słoni a
Te slonie ktore nie dotarly razem z Golden Company
Panie Toro ni chu, chu nie widać tych słoni...a powinno toć to duże stworzenia so.
Foty nie wlazły jak trzeba
#51 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 13:12
Panie Toro ni chu chu nie widać tych słoni a
Panie Toro ni chu, chu nie widać tych słoni...a powinno toć to duże stworzenia so.
Foty nie wlazły jak trzeba
Ja widze, sprawdz w innej przegladarce
#52 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 13:29
Chrome,firefox,edge...wszędzie to samo...czyli nic
#53 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 20:24
Wszystko zostało spłycone, najfajniejsza laska ścięta, z trzeciej najfajniejszej zrobili wariatkę, smok zabity w niewiarygodny sposób, strategie bitewne bezsensowne, mądre postacie zgłupiały, głupia i naiwna może zostać królem...
I jeszcze taki szowinistyczny przekaz:
jedna panna po relaksie przed bitwą dostała takiego kopa, że załatwiła największego hardcora 8 sezonów, druga, odrzucona przez ukochanego ze złości spaliła wszystkich.
Morał stary, jęczy w nocy, nie warczy w dzień.
Jestem rozczarowany fabułą
- Del Toro i Krzysiek P lubią to
#54 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 22:23
No i Ser Jaime Lannister figlujący z Brienne z Tarthu
#55 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 22:28
Jestem rozczarowany fabułą
Nie tylko Ty Wystarczy zobaczyc oficjalny kanal HBO GOT na youtube
Tam to dopiero ludziska jada po D&D
#56 OFFLINE
Napisano 16 maj 2019 - 22:32
A to jest najlepsze podsumowanie calego sezonu, nie tylko zakonczenia
Juz nawet aktorzy nie kryja sie z tym, ze wyszla duza kupa
- coma lubi to
#57 OFFLINE
Napisano 17 maj 2019 - 03:11
Absurdalny odcinek, z resztą słaby jak ostatnie 3 sezony gota. Danka praktycznie sama zdobyła królewską przystań . Nie zapominajmy, że Arya ma jeszcze jeden kolor oczu do zamknięcia . Liczę na to, że przywdzieję maskę szarego robaka i zrobi porządek z mad queen. Pytanie tylko kto na tronie usiądzie Tyrion czy Snow? Pewnie Snow w końcu było tylu nieprawowitych królów i królowych, że finał nie może być inny
#58 OFFLINE
Napisano 17 maj 2019 - 16:24
#59 OFFLINE
Napisano 17 maj 2019 - 17:24
#60 OFFLINE
Napisano 17 maj 2019 - 18:07
- maykel, xyzzvpc, Krzysiek P i 1 inna osoba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych