A dlaczego wrażenia z użytkowania dużo lepsze niż MK/MG? Z tego co obserwuję jako Mikadziaki jesteście chyba jakoś skazani na Garmina, stąd tylko i wyłącznie wspaniałe opinie o tym sprzęcie. Brakuje ci metki "Przedstawiciel marki"
Rafał - Mikado jest dystrybutorem Garmina, a ja jestem związany z tą marką. Nie napisałem tego po to aby promować sprzęt jednej firmy, a drugiej ganić. Obie firmy robią bardzo dobry sprzęt zarówno MK, jak i MG mają ogromne doświadczenie w produkcji silników trollingowych. Nie będę tego opisywał na forum ponieważ zostanę uznany za trolla.
Silniki dziobowe obu firm zawiodły mnie jednak kilka razy. Garmin Force jeszcze mnie nie zawiódł, nie znaczy to że nie dostrzegam w nim rzeczy, których nie można byłoby poprawić, ulepszyć.
Tak naprawdę jeżeli chcieli byśmy wybrać NAJLEPSZE poszczególne elementy uzbrojenia naszej łodzi musielibyśmy mieć sprzęt tych trzech firm.
Ja wybrałem wszystko z jednej - sprzęt grający (Fusion - marka Garmina), kamerę, plotery, silnik dziobowy, przetworniki, zegarek - ponieważ wszystko jest kompatybilne.
Bardzo boleję nad tym,że Mercury 115 XS Pro nie jest z tej samej stajni, ale nie zamienię go na nic innego bo mam ogromne zaufanie do tego sprzętu.
Nie pływam również na amerykańskiej łodzi, ponieważ ukraińska spełnia moje wymagania i darzę ją zaufaniem.
Zawsze moje oceny sprzętu są obiektywne i staram się używać sprzętu do którego mam zaufanie... na wodzie różnie bywa