Od nowosci . . .tak chodzil . . silnik ma kilka miesiecy .
Użytkownik KsZegoSZ edytował ten post 08 styczeń 2024 - 09:39
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 08 styczeń 2024 - 09:38
Użytkownik KsZegoSZ edytował ten post 08 styczeń 2024 - 09:39
Napisano 08 styczeń 2024 - 09:43
Może być jak napisał Maciek - wina pilota. Tymbardziej, że te piloty obecne to mało udane - trzy reklamacje wśród znajomych - silniki jednosezonowe.
W jednym zacinał się jeden przycisk, a pozostałe dwa - po prostu się przestały włączać. Garmin bez problemu wymienił na nowe i zrobił to bardzo szybko
Napisano 08 styczeń 2024 - 09:44
Egzemplarze z pierwszych lat produkcji były dość awaryjne, ale wymieniane bezproblemowo przez producenta, teraz jest lepiei. Może po prostu trafił się tobie jakiś leżak magazynowy albo jakiś wadliwy pilot.
Napisano 08 styczeń 2024 - 09:47
Może być jak napisał Maciek - wina pilota. Tymbardziej, że te piloty obecne to mało udane - trzy reklamacje wśród znajomych - silniki jednosezonowe.
W jednym zacinał się jeden przycisk, a pozostałe dwa - po prostu się przestały włączać. Garmin bez problemu wymienił na nowe i zrobił to bardzo szybko
Daniel z pilotami to jest tak, że jeszcze taki się nie urodził, co by dogodził- all brands. MG- tandetne i nieszczelne. MK- link z niewymiennym ogniwem to pomyka. Garmin- duży i nieporęczny. W sumie to dziwię się, że garminowcy nie wypuścili dotąd jakiegoś uzupełniającego małego pilota, bo z cegłą na szyi to tak sobie się łowi. MK tak ma i u mnie będzie zakup właśnie micro BT.
Napisano 08 styczeń 2024 - 09:55
No ja mysle ze to silnik .. .. bo nie działa plynie co ma do tego pilot . jak widzicie na filmiku wrecz mozna stwierdzic po szarpnieciach ze zacina sie przekladania . ale expertem nie jestem .
Napisano 08 styczeń 2024 - 10:05
No ja mysle ze to silnik .. .. bo nie działa plynie co ma do tego pilot . jak widzicie na filmiku wrecz mozna stwierdzic po szarpnieciach ze zacina sie przekladania . ale expertem nie jestem .
Wystarczy że będzie wysyłał przerywany sygnał o krótkich przerwach i gęsto
Zareklamuj - co ci szkodzi. To nic nie kosztuje
Użytkownik Dano. edytował ten post 08 styczeń 2024 - 10:06
Napisano 08 styczeń 2024 - 10:11
JA juz chyba z miesiac wysylam do garmina filmiki . . . do wsparcia technicznego . ALe dzis powiedzial aby otworzyli reklamacje .
Tylko wiecie demontaz silnika pozniej ponowny montaz .. . to czas i kasa .
Napisano 08 styczeń 2024 - 10:29
JA juz chyba z miesiac wysylam do garmina filmiki . . . do wsparcia technicznego . ALe dzis powiedzial aby otworzyli reklamacje .
Tylko wiecie demontaz silnika pozniej ponowny montaz .. . to czas i kasa .
Racja - zapomniałem - ja montuję takie rzeczy, więc inaczej na to spojrzałem. Ale klient płaci.
Niemniej - silnik, który mam okazję używać najczęściej działa tak samo równo na obu urządzeniach sterujących - zarówno na pilocie jak i na pedale.
Użytkownik Dano. edytował ten post 08 styczeń 2024 - 10:35
Napisano 08 styczeń 2024 - 10:42
Racja - zapomniałem - ja montuję takie rzeczy, więc inaczej na to spojrzałem. Ale klient płaci.
Niemniej - silnik, który mam okazję używać najczęściej działa tak samo równo na obu urządzeniach sterujących - zarówno na pilocie jak i na pedale.
No ok ale na pedale chyba inna predkosc jest i inna przekladnia . .. ?
Napisano 08 styczeń 2024 - 10:46
No ok ale na pedale chyba inna predkosc jest i inna przekladnia . .. ?
Na pedale pracuje szybciej, na pilocie wolniej ale w obu przypadkach równo
Napisano 08 styczeń 2024 - 12:05
LEci reklamacja
Napisano 08 styczeń 2024 - 13:02
LEci reklamacja
I bardzo dobrze - to są za drogie zabawki, żeby sobie tak po dziadowsku działały.
Daj znać potem, jak się potoczyło. Jeśli będziesz miał ochotę oczywiście
Użytkownik Dano. edytował ten post 08 styczeń 2024 - 13:03
Napisano 08 styczeń 2024 - 13:50
spoko - opisze co i jak . .
Na cwile obecna kontakt z Garminem jestem zadowolony .
Napisano 08 styczeń 2024 - 14:23
spoko - opisze co i jak . .
Na cwile obecna kontakt z Garminem jestem zadowolony .
No tu akurat Garmin zawsze wzorowo jak do tej pory i z moich doświadczeń lub klientów.
To akurat na duży plus, że nie ma użerania tylko po prostu działa
Napisano 08 styczeń 2024 - 15:10
No tu akurat Garmin zawsze wzorowo jak do tej pory i z moich doświadczeń lub klientów.
To akurat na duży plus, że nie ma użerania tylko po prostu działa
No to juz wiemy wszytko :
Wymiana urządzenia w trybie gwarancji:
Miesiac wysylania filmikow testow z dzialem serwisowym, po stwierdzeniu ze jednak nie uudalo nam sie nic z tym zrobic zdalnie mam juz decyzje o wymianie silnika na nowy . ( ciekawe czy przyjdzie nowy )
Napisano 08 styczeń 2024 - 15:37
No to juz wiemy wszytko :
Wymiana urządzenia w trybie gwarancji:
Miesiac wysylania filmikow testow z dzialem serwisowym, po stwierdzeniu ze jednak nie uudalo nam sie nic z tym zrobic zdalnie mam juz decyzje o wymianie silnika na nowy . ( ciekawe czy przyjdzie nowy )
Moim zdaniem - bardzo dobrze
Napisano 08 styczeń 2024 - 16:21
a stary co kurier odbiera?
Napisano 08 styczeń 2024 - 16:22
Moim zdaniem - bardzo dobrze
Ja jestem zadowolony . Serwis - angieslki robił co mógł - i zlecił wymianę na nowy . Temat trochę się przeciągał ale nie zawsze mogłem w lodzi wykonać film i testy .
Ogólnie jestem zadowolony z pracy serwisu .
Ciekawy jestem co przyjedzie bo kurier przyjedzie po sam silnik . Pilot / pedal ma zostać u mnie . (mam nadzieje ze nie przyjedzie jakaś używka po naprawie)
Fajnie gdybym to spakował i oddal komplet i otrzymał komplet ale chyba to tak nie działa.
Ps - Dostałem informacje ze jesli silnik był montowany we własnym zakresie ( a nie przez stocznie tak to nazwali) to musze sam zdemontować i zamontować 2silnik . Myślę ze gdybym się uparł to mogę to oddać teraz do stoczni i otrzymana fa vat przedstawić do Garmina wtedy musze zwrócić $$ ale już zrobię to we własnym zakresie .
Ważne ze wymienili .
Użytkownik KsZegoSZ edytował ten post 08 styczeń 2024 - 16:24
Napisano 06 marzec 2024 - 18:23
Panowie, jak jest z użytkowniem Force'a w wodzie słonawej (np. Zalew Wiślany albo Rugia) lub słonej?
W instrukcji piszą o płukaniu słodką wodą i potraktowaniu sprayem silikonowym
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? no i druga kwestia - które elementy "silikonować"?
Napisano 07 marzec 2024 - 11:34
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych