No widzisz tak samo jest mozliwa skuteczna nauka łowienia na casting zaczynając 2 gramowymi wabikami jak i kupienie sprawnego multika za 100 zł.I głównie o to mi chodziło...O nie rozbudzanie nadziei na coś co jest praktycznie niemożliwe. Poza tym mimo wszystko stoję po stronie wolności słowa
P.
Ale na pewno większe jest prawdopodobieństwo kupna okazyjnie sprawnego multika za 200 zł niż nauczenie sie rzucania castingowym zestawem używając przynęt o wadze poniżej 2 gramów.
Dlatego przy umiejętnościach początkującego (tak jak ja) castingowca nie ma absolutnie różnicy jakiego multika używa rzucając przynętami np 1 gram bo te rzuty będą tak samo beznadziejne.
To po co przepłacać kupując drogi sprzet skoro i tak nie da się precyzyjnie rzucać. Chyba tylko aby poszpanować.
Wśród ekspertów tej metody precyzyjne i skuteczne rzuty takimi lekkimi wabikami to pewnie drobiazg i nie potrafia zrozumieć takiego dyletanta jak ja.
Na swoje umiejętności pracowali latami i nie pamietają, jak taki jak ja, początkujący castigowiec na znikomą wprawę.