Dzisiaj zrobiłem testy ugięcia, nie chciałem zbytnio obciążać kija ze względu na lakier ale przy ostatniej focie kij ciężko było trzymać samym nadgarstkiem
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 kwiecień 2013 - 13:20
Dzisiaj zrobiłem testy ugięcia, nie chciałem zbytnio obciążać kija ze względu na lakier ale przy ostatniej focie kij ciężko było trzymać samym nadgarstkiem
Napisano 18 kwiecień 2013 - 14:34
Użytkownik Baars edytował ten post 18 kwiecień 2013 - 14:37
Napisano 18 kwiecień 2013 - 14:36
Jutro dołożę bo jadę sprawdzić kij w warunkach bojowych .
Napisano 18 kwiecień 2013 - 19:11
Kurna darł jakąś dzagę z krzaczorów za majty .
No jeszcze nie widać kresu możliwości ugięcia borona albo Artkowi brakło pary .
Użytkownik Jozi edytował ten post 18 kwiecień 2013 - 19:12
Napisano 18 kwiecień 2013 - 19:21
Kurna darł jakąś dzagę z krzaczorów za majty .
No jeszcze nie widać kresu możliwości ugięcia borona albo Artkowi brakło pary .
No własnie artur ,to ostatnie ujęcie co wyłamuje nadgarstek i prostuje rękę w łokciu, to chyba nie kres możliwości badyla,bo gnie się jak przy holu 40-taka czy stringów wypatrzonych w krzaczorach. A może za mocny blank wybrałeś
Napisano 18 kwiecień 2013 - 19:34
Śmiejcie się, ale kij ma taki power że nadgarstek wyłamuje i trzeba oprzeć łokieć na dolniku Przy 40 staku to pewnie zachowuje się jak na trzecim zdjęciu od góry . Foty nie pokazują pełnego ugięcia bo kąt tworzący plećkę z blankiem jest rozwarty ale kij ma moc dużą . Ugięcie jest bardzo płynne a zacięcie szczytem więc wszystko będzie ok. Jutro będę mógł już dużo więcej powiedzieć bo przeprowadzę testy nad wodą i opiszę doznania .
Napisano 24 kwiecień 2013 - 17:56
Dzisiaj w końcu otrzymałem inserty od Piotrka Matusiaka i już parę miesięcy oczekujący blank Lamiglasa doczekał się na swoją kolej. Projekt miałem już opracowany jak i gripy zrobione. Znowu postawiłem na rattan Ark70 bo jest prześliczny i dzisiaj skleiłem już rękojeść którą mogę zaprezentować.
Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:00
Lekko, ładnie
Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:01
Lekko ładnie dziękuję
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 24 kwiecień 2013 - 18:08
Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:40
Artur gdzie foty i relacja z testów borona!?
Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:50
Będą i foty, na razie jestem chory i leżę sobie w łóżeczku. Zmusiłem się do zrobienia rękojeści bo blank już pokrył się kurzem . Myślę że w przyszłym tygodniu wybiorę się na łowisko i połowię w warunkach bojowych , tylko trochę głupio bo okres ochronny jest do 15 Maja, więc każdemu trzeba będzie tłumaczyć że testy itp ale nie dajmy się zwariować wędka jest wspaniała i do sobie radę , rzuca środkiem , tnie szczytem nie klęka przy dużych główkach (20-30 g) a o czuciu brania w boronie krążą już legendy więc jestem spokojny .
Napisano 24 kwiecień 2013 - 19:44
O to to bardziej mi się podoba od poprzedniego Bardzo fajnie rozwiązałeś temat nakręcanego reargripu z tą tulejką.Wszystko pasuje klorystycznie i proporcje też zachowane
Napisano 24 kwiecień 2013 - 21:43
Dzięki Rafał , trochę inny klimat rzec można różne odcienie kawy ale boron też ładny. Gripy wymagały sporo pracy i precyzji i to wszystkie. Nakręcany rear wykonałem z dużą precyzją aby utrzymać dobre proporcje , dolny rear też trudny bo doszlifować i spasować nie jest prosto ,(znasz temat) a fore frezowany na 2 mm aby nachodził na uchwyt ale i tak trochę kulfoniasto wyszedł. Poprawię później na maszynie
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 24 kwiecień 2013 - 21:47
Napisano 24 kwiecień 2013 - 22:01
Artur,- to jeden z Twoich najładniejszych dolników!!!!!! Jak poprawisz "kulfona" na fore to będzie mistrzostwo świata!!!!!
Kolorystycznie już jest
Napisano 24 kwiecień 2013 - 22:19
Dzięki Arek , kulfon musi być poprawiony. Trochę dziwnie się go toczy bo aby zachować jakieś przyzwoite proporcje w stosunku do "nakrętki" to wydawało mi się że jak wyjdę z podobną średnicą i rozszerzę kielich o 2-3 mm to będzie ok , niestety wyszedł za potężnie i trzeba będzie zebrać 1-2 mm , szkoda że Józia nie spytałem bo Józio słynie z super precyzyjnych spraw ( przypon strzałowy 0,12 linka główna 0.04 , główki 1.125 g gumy 3,758 mm długości ) słowem precyzja pur
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 25 kwiecień 2013 - 08:10
Napisano 25 kwiecień 2013 - 06:04
No to tak jak zawsze Artur,-coś za coś .
My jakbyśmy chcieli połowić tak jak Józek - to nawet nie mamy gdzie a wrzucenie takiego zestawu do Twojej czy mojej wody mija się z jakimkolwiek sensem... Ale precyzji to mu zazdroszczę,- ja bym tak nie umiał na 100%
Napisano 25 kwiecień 2013 - 06:40
Przypomniały mi się czasy jak miałem flirt z wędkarstwem spławikowym , 14 metrowa "laska" amortyzatory gumowe ,haki nr 18-24 , ochotka, zanęty, podbieraki 6 metrowe, platformy itp,itd słowem bez busika na ryby nie pojedziesz Ryby łowiłem też słuszne bo 25 centymetrowy leszcz to już potwór wywołujący przypływ adrenaliny Józio jest na najlepszej ku temu drodze ....że 44 centymetrowy sandacz spowoduje prawie zejście
Napisano 25 kwiecień 2013 - 09:36
Nie nabijajcie się z Józia,jaki kraj tacy terroryści....
( w wolnym tłumaczeniu,jakie ma się wody tak się łowi,choć niektórzy po prostu lubią okonki....)
Napisano 25 kwiecień 2013 - 09:43
Józek jest przesympatycznym facetem i rzeczywiście jak się ma ubogie wody to tylko okonki zostają , chociaż okonki też trzeba umieć łowić i speca pozna się w mgnieniu oka, ale z "przyponem strzałowym 0,12" to Józek poleciał po bandzie
Napisano 25 kwiecień 2013 - 10:27
Józek jest przesympatycznym facetem i rzeczywiście jak się ma ubogie wody to tylko okonki zostają , chociaż okonki też trzeba umieć łowić i speca pozna się w mgnieniu oka, ale z "przyponem strzałowym 0,12" to Józek poleciał po bandzie
Masz szczęście, że nie mam takiej mocy, bo przeniósłbym wszystkie Twoje sandacze i okonie do mojej wody, wtedy zobaczylibyśmy jaki przypon strzałowy byś zakadał .
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |
|