-dość duża srednica na dole i góra normalna czyli ok 2mm, co daje takie pudło rezonansowe jakie wielbicielom rezonansów się nawet nie może przyśnić
Czyli bardzo głupio to wygląda?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 sierpień 2012 - 00:13
-dość duża srednica na dole i góra normalna czyli ok 2mm, co daje takie pudło rezonansowe jakie wielbicielom rezonansów się nawet nie może przyśnić
Napisano 24 sierpień 2012 - 00:20
Napisano 24 sierpień 2012 - 04:26
Nooo!to cena jest miodzio.Kolorek blanku jak dla mnie super.Tak jak pow.korek naj,naj+uchwyt Andrew's Fishing i wędeczka cacy,cacy.-dość duża srednica na dole i góra normalna czyli ok 2mm, co daje takie pudło rezonansowe jakie wielbicielom rezonansów się nawet nie może przyśnić
Ceny poniżej 300zł za blank.
Napisano 24 sierpień 2012 - 07:49
Napisano 24 sierpień 2012 - 08:44
Napisano 17 maj 2013 - 22:00
Nowe blanki w ofercie:
http://www.wedki.pl/...ona=nowosci-409
...cenowo raczej nie do pobicia, jakościowo podobno dużo lepiej niż wskazywałaby na to cena. Z parametrów ( zbieżność, waga) rzeczywiście wyglądają ciekawie. Nie miałem jeszcze w ręku, ale jak będę miał to na pewno podzielę się wrażeniami
Napisano 18 maj 2013 - 08:58
Podobno bardzo dobre blanki w sensie solidne i dość długo (7-8 lat) sprzedawane już na Szwedzkim rynku, co jest niezłą rekomendacją...
Napisano 18 maj 2013 - 12:19
A tymczasem mój ukochany kij doczekał się należytego dolnika i ostatecznej (wybranej z 4 różnych - przetestowanych) koncepcji uzbrojenia.
Obok na zdjęciach kij mojego przyjaciela w kolorystyce starego złota.
Drewniane inserty od Piotra Marusiaka uchwyt SKDPS Fuji 17 (czyli tak troche więcej jak normalna 18)
Waga wędki dolnik 186 g i 24 g szczyt dają doskonale wyważenie i balans, wcześniej eksperymentowałem z lekkością tak że cały kij mógł by ważyć nawet 160 g ale to nie było z pożytkiem dla wygody łowienia, poza tym wędka o cw do 40g to nie wykałaczka okoniowa. Kij nie ma w sobie ani kawałka ołowiu czy innego metalowego dociążenia wszystko jest grą ciężaru przelotek, ich rozmieszczenia a także materiałów użytych do budowy dolnika,- głownie korkogumy - pełnej.
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 18 maj 2013 - 12:22
Napisano 18 maj 2013 - 12:46
Zdjęcie może i kiepskie, ale kij na pewno nie: Tenryu od Pana Kawalca. Kij, prócz którego żadnego aż do wczoraj nie wziąłem do ręki od 1. maja Cudny: 25 lb , 2.05m, 15-50 gram wyrzutu, 153 gramy wagi. I co dla mnie ważne: dwuczęściowy, więc można z nim jeździć na ryby motocyklem! Ma u mnie dożywocie.
Użytkownik Wilk_ edytował ten post 18 maj 2013 - 12:47
Napisano 18 maj 2013 - 19:07
A tymczasem mój ukochany kij doczekał się należytego dolnika i ostatecznej (wybranej z 4 różnych - przetestowanych) koncepcji uzbrojenia.
Obok na zdjęciach kij mojego przyjaciela w kolorystyce starego złota.
Drewniane inserty od Piotra Marusiaka uchwyt SKDPS Fuji 17 (czyli tak troche więcej jak normalna 18)
Waga wędki dolnik 186 g i 24 g szczyt dają doskonale wyważenie i balans, wcześniej eksperymentowałem z lekkością tak że cały kij mógł by ważyć nawet 160 g ale to nie było z pożytkiem dla wygody łowienia, poza tym wędka o cw do 40g to nie wykałaczka okoniowa. Kij nie ma w sobie ani kawałka ołowiu czy innego metalowego dociążenia wszystko jest grą ciężaru przelotek, ich rozmieszczenia a także materiałów użytych do budowy dolnika,- głownie korkogumy - pełnej.
Napisano 18 maj 2013 - 21:31
Ach Wojtek nie panikuj, przed Tobą jeszcze ze 40-50 lat życia, może zdążą dojść , albo co bardziej pewne ktoś się wkurzy i przejmie niedzialające przedstawicielstwo
Tak to FX 966 jeden mój drugi mojego przyjaciela Benia,- oba nie na sprzedaż
Napisano 22 maj 2013 - 16:18
No i nie musisz czekać Wojtku do emerytury an swoją 966-kę bo już są
Napisano 26 styczeń 2014 - 20:27
Wczoraj po pokazie blanków FishingArt korzystając z obecności w Lublinie odwiedziliśmy ze @sliderem pracownię ( to w zasadzie jest obowiązkowy punkt programu ilekroć uda mi się zawitać w te strony).
Przy tej okazji "odkryłem" , co zdążyłem już napisać w wątku o gumach Keitech że Zbyszek prowadzi również sklepik wędkarski z ciekawym, niszowym asortymentem. I jest przy tym prawdziwą kopalnią wiedzy i co ważne praktykiem mało u nas znanych technik połowu bazujacych na offsecie , rozmaitych swim-dropach, split-shotach etc. Przy okazji wczorajszej wizyty uraczyliśmy się że tak powiem oprócz Keitechów głowkami jigowymi typu standup, jestem bardzo ciekawy jak sprawdzą się na sandaczach i okoniach
Napisano 26 styczeń 2014 - 20:45
Sprawdzą się u mnie działają
Napisano 26 styczeń 2014 - 21:02
Arku, jakieś 'patenty' sprzedasz ? Rozumiem ze technika raczej stacjonarna / szurana / wleczona. Myślę że za ten maleńki offtop w temacie pracowni Zbyszek się nie obrazi
Napisano 27 styczeń 2014 - 07:49
Tak to żadna tajemnica, np: wacky na tych główkach w portach pod ścianami z larsenów super się sprawdził i o dziwo brały nie okonie tylko sandacze,- no może sandaczyki ... ale przy dniu gdzie na nic nie bierze dobre było i to....
Na rzece w miejscach na granicy nurtu tez dobrze sobie radziły na początku czerwca bo u mnie jest dużo minogów (zdarzają sie nawet 50cm,- znalazłem raz martwego) a w tym właśnie okresie dużo spływa do Renu i sandacze żerują na nich w miejscach gdzie są dopływy lub w ich sąsiedztwie, więc zwykły twister i do roboty, na szuranego ale bardzo powoli z dłuższymi przystankami,- szczytówka szklaka pokaże że główka się podniosła i ogonek pracuje, kilka sekund w miejscu i przestawka o 30-40 cm (pół obrotu korby).
Bardziej wyszukanych sposobów adaptacji nie szukałem
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 27 styczeń 2014 - 07:52
Napisano 27 styczeń 2014 - 07:54
Wczoraj po pokazie blanków FishingArt korzystając z obecności w Lublinie odwiedziliśmy ze @sliderem pracownię ( to w zasadzie jest obowiązkowy punkt programu ilekroć uda mi się zawitać w te strony).
Przy tej okazji "odkryłem" , co zdążyłem już napisać w wątku o gumach Keitech że Zbyszek prowadzi również sklepik wędkarski z ciekawym, niszowym asortymentem. I jest przy tym prawdziwą kopalnią wiedzy i co ważne praktykiem mało u nas znanych technik połowu bazujacych na offsecie , rozmaitych swim-dropach, split-shotach etc. Przy okazji wczorajszej wizyty uraczyliśmy się że tak powiem oprócz Keitechów głowkami jigowymi typu standup, jestem bardzo ciekawy jak sprawdzą się na sandaczach i okoniach
Czasami spotykaliśmy się nad wodą i jemu się naprawdę sprawdzają(Zbyszkowi)
Napisano 27 styczeń 2014 - 15:38
Można prosić o zdjęcie tych "Kawalcowych stand up"
Lub jakiś namiar gdzie to można zobaczyć.Na stronie
sklepu i pracowni obrazków brak.
Użytkownik Lepton edytował ten post 27 styczeń 2014 - 23:16
Napisano 27 wrzesień 2014 - 18:21
W ekspresowym tempie Zbyszek zrobił mapę przelotek a Bartek musiał się zmagać z moim pomysłem na rękojeść w innym niż dotąd stylu....
Jak zawsze wyszło doskonale i dwie 10lb-owe M1-ki mam już w domu
Co są warte będę wiedział za tydzień,- jak ryby dopiszą bo właśnie jutro zaczynam ostatni w tym roku tygodniowy maraton z wędką.
Ostatnie rafowe łowy i końcówka sezonu pstrągowego
PS
Miały być lamparcie wstawki,- ale nie wyszło.... teraz się cieszę, że nie wyszło taki swoisty "japan styl' bardziej tu pasował
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 27 wrzesień 2014 - 18:30
Napisano 27 wrzesień 2014 - 18:57
Fajne, ale ja bym zrezygnował z naklejek ..IMHO, psują "klimat"
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych