#381 ONLINE
Napisano 16 kwiecień 2015 - 22:58
#382 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2015 - 20:22
Witam
Przymiarki poczynilem w kierunku tytulowego blanku.
Orientuje się ktos jaki materiał jest wykorzystywany w tych blankach ?
Pozdrawiam
#383 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 10:02
Dziekuje za odpowiedzi i pomoc
Dowiedzialem sie w Poznaniu ze Black Salt to im700 pro z dowijka z woven carbonu na dolniku.
Pozdrawiam
#384 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 12:33
Dziekuje za odpowiedzi i pomoc
Dowiedzialem sie w Poznaniu ze Black Salt to im700 pro z dowijka z woven carbonu na dolniku.
Pozdrawiam
Mi sie wydaje, ze ta dowijka to najwazniejsza bedzie, wszyskie najlepsze blanki jak feniksy tak maja
- Friko i popper lubią to
#385 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 16:42
Mi sie wydaje, ze ta dowijka to najwazniejsza bedzie, wszyskie najlepsze blanki jak feniksy tak maja
Wogole kto to produkuje i po co ? dlugie (prawie 240 cm) i to w 1 kawalku. Z dowijka - DZIWOLAGI JAKIES.
#386 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 17:59
Daniel- na bolenie, Stelli SW uzywaja to i kije morskie by do kompletu pasowaly, bolen to wszak slodkowodny tarpon ( tak powiadaja), jedyny problem to waga bo gotowa wedka musi miec max 101.265 grama bo inaczej mnientkie nadgarstki sie przemecza i nie bedzie mozna poczatowac czy wrzucic kolejnego sefie na fejsa czy tweetera wieczorem, po ciezkiej orce
Trzeba tylko popyt zainicjowac, uzbroic, zlowic jakies ryby z dopiskiem typu : jak rypnal bolen to mi plomby powypadaly czy dalej mnie boli lokiec od tych niesamowitych czulosci-milosci, uchwyt ''delfin'' z nawinietego grafitu dolozyc i dzialac, oj dzialac, 16 torzite na startowa, reszta esekssssssy bo taniej i rzucac po horyzont, mi sie nie udaje ale to wina rodzicow przeniesiona droga genetyczna bo te horyzonty jakies dalekie i dorzucic nie moge
- Sławek Oppeln Bronikowski lubi to
#387 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2015 - 17:51
Jak kijek sie sprawuje.bo mysle o jego mocniejszym bracie
#388 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2015 - 19:28
bardzo dobrze , celem był kijek pod wieksze garby i sandacze na płytkie łowisko , i w tym sie sprawdza , czucie brań bardzo dobre , największa ryba jak na razie to sandacz 65cm , hol bezproblemowy i do tego ładne ugięcie , zakres przynet tak jak pisałem wyżej
#389 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2015 - 13:19
Do lekkiego łowienia w dużej rzece kupiłem sobie ostatnio kij 3.9m i jeszcze by się z 50cm zdało. Nie wyobrażam sobie precyzyjnego omiatania z brzegu długich przelewów za pomocą krótkiego kija? bynajmniej w sposób w jaki ja to robię. Co do okoni to faktycznie lepsza będzie krótka wędka ale do kleni, nie widzę tego.
Warto pomyslec o lekkiej wedce do metody matchowej. Ja posiadam kij 4.2 m o masie wyrzutu do 20 gr. Lepszej opcji na wielko-rzeczne klenie jeszcze nikt nie wymyslil.
#390 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2015 - 18:05
Warto też wspomnieć o lżejszej wersji Phenixa M1 SP962XUL. Ale niech się wypowiedzą posiadacze tejże wędki Ja posiadam mocniejszego brata.
#391 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 13:10
informacje wszelakie na temat tego blanku najchętniej od strony praktycznej wszelkie przyjmę..... faktyczne ugięcie, praca pod obciążeniem, "koniec pracy" itp itd..
takie zachwalanie czytałem jakby co.... http://garbus-fishin...i-ruda-i-okonie
a także ten opis: XL782 - szybki blank o czułej szczytówce nadającej mu wielorakie zastosowanie. Bardzo dobry wybór do finezyjnego łowienia, wędka jest bardzo precyzyjna, świetnie przenosi, szybka w zacięciu. Jak na nominalne 10lb dysponuje zaskakująco dużym zapasem mocy. Polecamy do jigów 4-12g plus guma 5-9cm, znakomita również do woblerów do 10g. Świetne narzędzie do połowu okoni, a także na finezyjne sandaczowanie.
Użytkownik Przemsol edytował ten post 21 sierpień 2015 - 14:18
#392 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 20:12
#393 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 20:23
masz to uzbrojone pod stałą szpulę czy pod casta?
#394 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 21:28
#395 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 21:47
Mam spinna na tym blanku, ukręconego w Art-Rod i tam polecam zasięgnąć opinni.
Służy mi on do łowienia okoni na gumy do 8 cm, na główkach od 5 do 12 g (i tu dla mnie kończy się komfort podbijania).
W mojej opinni wędka szybka, bardzo fajnie przechodząca do pełniejszego ugięcia.
Chwale sobie ją jako cięższą okoniówkę, bez problemu radziła sobie z większymi przyłowami.
Opis Pana Garbusa jest wg. mnie trafny.
Pozdrawiam,
Sebastian
Użytkownik Kmicic edytował ten post 21 sierpień 2015 - 21:52
- Bartas93 lubi to
#396 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2015 - 04:26
zastanawiam się jakby się zachowywała z multikiem uzbrojona na lekko. z art-rod'em już trochę rozmawiałem...ale wtedy jeszcze nie łowiłem multikami....
#397 OFFLINE
Napisano 11 październik 2015 - 20:33
Witam
Czy kijek łowi ?
Jakie się spisuje i jakimi przynetami łwoi jeśli wolno wiedzieć.
#398 OFFLINE
Napisano 12 październik 2015 - 17:48
co do łowienia , to tylko użytkuję go na jeziorze , choć myślę że na małe rzeczki w pogoni za pstrągami także sie sprawdzi
zakres przynęt - to tak jak wyżej pisałem , łowię tylko na gumy , myślę że opis Tomka Mańczaka jest jak najbardziej właściwy
#399 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 12:12
Jak w temacie.
Przelotki jednostopkowe - czy to nie będzie trochę za słabo? Z kolei czy dwustopkowe nie zmiękczą za bardzo tego kija? Może kombinacja dwu i jednostopkowych?
Wędka ma być używana do polowań na sanowe głowacice.
#400 OFFLINE
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, lamiglas
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych