Pływadełko (belly boat)
#561 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2020 - 20:41
- kkonrad lubi to
#562 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2020 - 22:16
Jestem ciekaw "manewrowości" jednostki Przy okazji jak jest z tym na rzekach wielkości np mazowieckiej Wisły? Da się tym jakoś płynąć pod prąd czy utrzymać w miejscu czy tylko spływ?
da się - ale tylko przy słabym nurcie i krótko, bardzo szybko się zmęczysz... w praktyce tylko spływ...
- Sleepy Jeezy lubi to
#563 OFFLINE
Napisano 02 październik 2020 - 14:11
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
#564 OFFLINE
Napisano 02 październik 2020 - 20:39
- biker1 i Pescador de caña lubią to
#565 OFFLINE
Napisano 03 październik 2020 - 20:16
Jaka jest roznica miedzy pływadelkiem SG170 a SG170 v2 oprócz koloru i innymi torbami jest jakas różnica ?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
w srodku sa uchwyty do noszenia. (nareszcie jest za co zlapac bb wkladajac do vana i dodane sa (male, ale sa) wzmocnienia do ciagania po ziemii. wiecej w necie nie znalazlem
Czekałem od kwietnia...
FB_IMG_1601667449877.jpg
i jak tam? plywane bylo? masz porownanie z innymi? z jednej strony wyglada paskudnie a z dugiej wydaje sie miec w kij miejsca. A wyglad rybom zwisa
#566 OFFLINE
Napisano 03 październik 2020 - 20:38
Miejsca mnóstwo, już mam założony przetwornik gt40 od Garmina, zamówiłem mocowanie ram do echosondy, dodatkowo planuję mieć dużą torbę za plecami, siedzenie wygodne, miejsca dużo, jest kilka rzepów i uchwytów na graty, więc fajnie wszystko można zorganizować, jest też pantograf do elektryka, ale planuję kiedyś wziąć do tego Float Plus.
Jeśli chodzi o porównanie z keeper iso to niebo a ziemia.
#567 OFFLINE
Napisano 03 październik 2020 - 21:00
chetnie bym kurcze zobaczyl bo serio ilosc miejsca w bb + niski profil (np mozna kolka od gory mocowac - od dolu nie dziala fajnie - jak ziemia nierowna + kilka krowich plackow przejechales mniej sie chce grzebac pod spodem...) obstawiam, ze rece bedzie kiepsko umyc. jaka jest wysokosc glownych komor?
#568 OFFLINE
Napisano 03 październik 2020 - 21:12
Powietrze już spuszczone, ale na oko 20-25 cm. Po co kółka w Belly? Przecież to jest do noszenia na plecach, a nie ciągania. Myślę, że ciągać to już lepiej ponton.
Główną-środkową komorę pompuje się do 1 bara, więc jest bardzo twarda.
#569 OFFLINE
Napisano 03 październik 2020 - 21:25
koniec koncow do bb mam nastepujacy zestaw: 3 pudla duze plytkie (standard 35x25 czy ile one tam maja) - 2 z okoniowymi gratami 1 z szczupakowymi. + troche ciezarkow aparat foto etc. + 2 podbieraki (szczupakowy i okoniowy) + kotwica z lancuchem + 2 wedki + moje pletwy waza tone. Czesto mam do wody powiedzmy 100-200m (ale czesto w trawie wysokiej czasami czesc asfaltem) - jak mialem troszke mniej gratow to wkladalem w podbierak "szczupakowy", ale sie obijaly o kolana. + czasami bylo ciezko przejsc w krzakach z bb na plevcach + wedki trzeba w reke i wszystkie pudla z przynetami - nie robilem na twardym podlozu (trawnik/sciernisko tylko) a i tak grubo porysowalem spod.
Postanowilem dodac kola (patrz w watku DIY), ale koniec koncow jak juz wreszcie zrobilem cos wystarczajaco mocnego to bylo upierdliwe w zakladaniu i sciaganiu). Wiec teraz mam w planie kupic kilka m "odbojnika" do pontonow i przykleic od spodu mojego bb - jak sie przetrze to sie nowa warstwe doda.
#570 OFFLINE
Napisano 03 październik 2020 - 21:35
Możesz zainwestować w jeszcze większe, wszystko przytwierdzić do pokładu, włącznie z jednoskładami. To jest Flatform Junior, najmniejsze z rodziny Flatform, dla mnie miejsca i tak aż nadto.
- biker1 lubi to
#571 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 07:15
- zeralda lubi to
#572 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 07:42
Możesz zainwestować w jeszcze większe, wszystko przytwierdzić do pokładu, włącznie z jednoskładami. To jest Flatform Junior, najmniejsze z rodziny Flatform, dla mnie miejsca i tak aż nadto.
ciekawy jestem jak będziesz pływał tym na płetwach ? jest dosyć szerokie więc i opór duży ja mam BB Zeck i powiem Ci że jest ciężko dlatego mam zamontowany silniczek 30lb Minnkota bez niego to chyba bym zrezygnował z pływania
#573 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 07:59
Polecam używanie "," i "." w zdaniach.
#574 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 09:44
Miałem wąskie keeper, które się głęboko zanurzało i też się ciężko pływało.
Polecam używanie "," i "." w zdaniach.
???
#575 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 13:16
Podbierak szczupakowy i okoniowy, kotwica z łańcuchem. Jak lubisz tyle targać to nic dziwnego, ogranicz wszystko do totalnego minimum i będzie dobrze.
Sugerujesz podbieranie okoni szczupakowym podbierakiem i wyplatywanie ich z siatki pol dnia (a juz najgorsze to sa szczupaczki typu 40-60cm - wyjmujesz je z wody niemal natychmiast wiec cala energie zuzywaja na skakanie w siatce i oplatywanie sie linka) czy moze nie podbieranie duzych szczupakow i trzymanie ich na kolanach x minut do wyczepienia + plus ew zdjecia?
Pewnie, ze do 90% ryb nie uzywam podbieraka, ale wlasnie po te pozostale 10% jezdze na ryby.... Podbierak na okonie zaczalem wozic jak mi najwiekszy jakiego widzialem spierdzielil tuz kolo reki.
+ Probowales kiedys lowic z bb w rzece na wodzie 5m+ jak wiatr wieje powiedzmy 30-40kmh w ta sama strone co plynie rzeka? Nie uzywajac 200g pilkerow jako obciazenia? Ps totalne minimum to brak podbierakow, 1 wedka i 1 przyneta - hmm probowales kiedys? Ja wczoraj lowilem w miejscu okolo 3-5m i zanim nie zarzucilem kotwicy mialem problemy zlapac kontakt z dnem ponizej 17g olowiu + kazda zmiana przynety albo wyczepianie gleboko zacietej ryby = ladowalem xx metrow dalej niz chcialem. mozna tak lowic szczupaki na duze przynety, ale okonie to niespecjalnie.
#576 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 16:36
Ale luz, każdy łowi jak lubi...
Użytkownik zeralda edytował ten post 04 październik 2020 - 16:36
- Biesan lubi to
#577 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 16:39
dziekuje za pozwolenie.
#578 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 16:50
Użytkownik mepps edytował ten post 04 październik 2020 - 17:06
- zeralda lubi to
#579 OFFLINE
Napisano 04 październik 2020 - 17:55
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
#580 OFFLINE
Napisano 08 październik 2020 - 11:45
Koledzy muszę kupić jakieś wodery bo moje zaczynają lać , co polecacie nie za dużą monetę , myślę nad czymś z decathlonu , takie mi chodzą po głowie
https://www.decathlo...00/_/R-p-197172 pod nie jakieś dresy .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych