wygladaja ok ale opis nie powala. osobiscie mam wrazenie, ze na bb spodniobuty szybko mowia papa. Nie pamietam kiedy kupilem moje greysy - wydaje mi sie, ze nei wiecej jak rok temu (no gora 2) i juz mam spodnie mokre jak posiedze w wodzie ponad 5h.
Pływadełko (belly boat)
#581 OFFLINE
Napisano 08 październik 2020 - 16:24
#582 OFFLINE
Napisano 08 październik 2020 - 17:33
Mam takie. Używam tylko latem. Dół gumowany, góra "oddychająca". Lekkie, wygodne. Po dwóch sezonach brak śladów zużycia. Jak zimniej to mam spodniobuty neopranowe 3 mm.Koledzy muszę kupić jakieś wodery bo moje zaczynają lać , co polecacie nie za dużą monetę , myślę nad czymś z decathlonu , takie mi chodzą po głowie
https://www.decathlo...00/_/R-p-197172 pod nie jakieś dresy .
Wcześniej miałem neopranowe 4 mm, zaczeły puszczać na zgięciach przy kolanach po 5 latach. Bez problemu to zaklejałem. Po sezonie nie wysyszyłem dostatecznie i zapleśniały.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
- manonegra13 lubi to
#583 OFFLINE
Napisano 08 październik 2020 - 19:26
Mam takie. Używam tylko latem. Dół gumowany, góra "oddychająca". Lekkie, wygodne. Po dwóch sezonach brak śladów zużycia. Jak zimniej to mam spodniobuty neopranowe 3 mm.
Wcześniej miałem neopranowe 4 mm, zaczeły puszczać na zgięciach przy kolanach po 5 latach. Bez problemu to zaklejałem. Po sezonie nie wysyszyłem dostatecznie i zapleśniały.
Oglądałem je i są chyba pancerne , zastanawiam się czy nie będzie się pocić noga w nich bo cerata, na chłodniejsze dni myślałem zaopatrzyć się w spodnie neopranowe 3mm dla nurków i zakładać jako pierwsza warstwa i na to te spodniobuty.
#584 OFFLINE
Napisano 08 październik 2020 - 20:22
Neopran pod nie gdy jest zimno to słaby pomysł. Lepiej neopranowe spodniobuty a pod nie polary i bielizna oddychająca aby skóra była sucha.
- manonegra13 lubi to
#585 OFFLINE
Napisano 08 październik 2020 - 21:06
Oglądałem je i są chyba pancerne , zastanawiam się czy nie będzie się pocić noga w nich bo cerata, na chłodniejsze dni myślałem zaopatrzyć się w spodnie neopranowe 3mm dla nurków i zakładać jako pierwsza warstwa i na to te spodniobuty.
Na zimna wodę używam neoprenow 4mm od DAMa a w cieplejsze dni mam takie gumowe wodery do pasa od prosa.
Użytkownik Nales edytował ten post 08 październik 2020 - 21:08
- manonegra13 lubi to
#586 OFFLINE
Napisano 18 październik 2020 - 13:16
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
- Guzu, doktorek, Adrian Tałocha i 9 innych osób lubią to
#587 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 19:24
#588 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 07:39
Hej, jeśli chodzi o stopy to przy obecnych temperaturach u mnie tylko skarpeta do brodzenia, skarpeta od śpiochów i buty nurkowe. W ostatni weekend 8 h na wodzie i nawet przez chwilę nie było mi chłodno.
Myślę, że to kwestia bardzo indywidualna, każdy z nas ma inny poziom tolerancji termicznej, przy Twoim zestawie to bym chyba się ugotował
Możliwe, że zakładasz za dużo warstw tzn. trochę masz ciasno i przez to jest gorsza izolacja.
Kwestia pocenia się stóp też jest ważna, ja mam z tym problem ale skarpety, których używam genialnie mi dopasowały pod tym względem. Bardzo dobrze odprowadzają wilgoć. Polecam Vision Subzero
https://www.hurch.pl...arpety-subzero/
Później, tzn. koniec listopada, grudzień dokładam jeszcze cienką pierwszą warstwę ale tu nic nie polecę bo sam jeszcze szukam.
- intoxication lubi to
#589 OFFLINE
Napisano 22 październik 2020 - 07:54
#590 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2020 - 07:13
#591 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2020 - 11:57
- intoxication lubi to
#592 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2020 - 10:56
Dzisiaj pływałem i przy okazji zrobiłem zdjęcia swojego bolidu
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Bardzo fajny zestawik. Jaki to motor 30lb ? i co to za echo?
#593 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2020 - 11:03
Cześć. Co zakładacie na stopy? Ja skarpety cienkie, na to drugie, na to wkładki chemiczne ogrzewające narciarskie i skarpety narciarskie. A i tak stopy mi marzną :/. Wkładki dosyć szybko przestają grzać ( brak tlenu???). Używał ktoś wkładki na USB?
Ja od lat używam MUND Tesla i od niedawna Everest i Makalu które uważam za świetne.
#594 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2020 - 11:17
Panowie zamierzam się do mojego SG HR170 wrzucić elektryka i mam pytanie , a mianowicie czy ktoś z was juz zbrojił swojego i jaki pawęż zastosował bo te dostępne u nas jakoś nie bardzo pasują do szpicu jaki występuje w SG 170.Czy silnik Haswing Osapian30lb wystarczy do powiedzmy 8 godzinnego wolnego trola w morzu, i najlepiej jakie aku polecacie zastosować.
Chodził mi po głowie jeszcze taki silnik :
https://allegro.pl/o...9ab8b1bd1d899d5
ale według mnie cena z dupy za to sterowanie, jak by jeszcze było kierunkowe na boki to bym się może zdecydował.
Jakieś sugestie i pomysły mile widziane.
#595 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2020 - 11:55
#596 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2020 - 15:29
Panowie zamierzam się do mojego SG HR170 wrzucić elektryka i mam pytanie , a mianowicie czy ktoś z was juz zbrojił swojego i jaki pawęż zastosował bo te dostępne u nas jakoś nie bardzo pasują do szpicu jaki występuje w SG 170.Czy silnik Haswing Osapian30lb wystarczy do powiedzmy 8 godzinnego wolnego trola w morzu, i najlepiej jakie aku polecacie zastosować.
Chodził mi po głowie jeszcze taki silnik :
https://allegro.pl/o...9ab8b1bd1d899d5
ale według mnie cena z dupy za to sterowanie, jak by jeszcze było kierunkowe na boki to bym się może zdecydował.
Jakieś sugestie i pomysły mile widziane.
To nikt się więcej nie wypowie w temacie ? Nie robiliście modyfikacji swoich SG 170 :-)
Dobra może ktoś wie co to za pawęż na tym filmie od 6:50 min
#597 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2020 - 15:42
A tak serio chcialbym zobaczyc jak wyglada plywanie na takim elektryku bez wyciagania nog z wody.
#598 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2020 - 15:52
Az dziw, ze jeszcze nikt nie sapie, ze za ciezkie baterie albo cos tam innego ;p .
A tak serio chcialbym zobaczyc jak wyglada plywanie na takim elektryku bez wyciagania nog z wody.
Widziałem gościa na żywo na tym Flatform i siedział bokiem gdzie nogi miał na belly, sunoł aż miło :-)
do mojego SG 170 wydaje mi sie ze wystarczy 30lb, ale im więcej czytam tym bardziej kusi mnie silniczek z maximizerem jak Osapian 36 Max lub 40 Max, ponoć duża oszczędność prądu a na tym mi zależy.
#599 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2020 - 18:36
To nikt się więcej nie wypowie w temacie ? Nie robiliście modyfikacji swoich SG 170 :-)
Dobra może ktoś wie co to za pawęż na tym filmie od 6:50 min
Dobra znalazłem juz sam, ale cenowo ich chyba poje....! za taki kawałek pospawanego metalu :-)
https://bellyboottun...tze-bellyboote/
#600 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2020 - 20:43
Bardzo fajny zestawik. Jaki to motor 30lb ? i co to za echo?
Gratuluję pojazdu.
Jak oceniasz pływanie do przodu / chlapanie / manewrowość ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych