Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12676 odpowiedzi w tym temacie

#8541 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 29 sierpień 2019 - 17:54

A w Sobote w Wyszogordzie puchar Wisly :)

Dodatki do zanęty do osiągnięcia w domowej łazience.

#8542 OFFLINE   elmo

elmo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 491 postów

Napisano 29 sierpień 2019 - 18:01

Kazdy medal bedzie brązowy ;)

#8543 OFFLINE   border river

border river

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • Imię:Zivi

Napisano 29 sierpień 2019 - 18:03

"Władze Warszawy podają że jest to zrzut kontrolowany...."

.Jak on taki "końtrolowany" to niech go Ci mający nad nim kontrolę  zatrzymają!-  najlepiej zaraz  :D    Ten zrzut ma się rozumieć..

• coma i S.N. lubią to

#8544 OFFLINE   venom_666

venom_666

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1865 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 29 sierpień 2019 - 18:15

"Władze Warszawy podają że jest to zrzut kontrolowany...."

.Jak on taki "końtrolowany" to niech go Ci mający nad nim kontrolę  zatrzymają!-  najlepiej zaraz  :D    Ten zrzut ma się rozumieć..

znaczy warszawiacy mają przestać defekować w kanalizację, tylko wychodzić np. na trawnik??

#8545 OFFLINE   CacY55

CacY55

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 56 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Rafał

Napisano 29 sierpień 2019 - 19:26

Wow.. szkoda, że tak chętnie niektórzy o wyprawach wędkarskich i złowionych rybach nie rozprawiali jak teraz o gównie..

Użytkownik CacY55 edytował ten post 29 sierpień 2019 - 19:26

#8546 OFFLINE   xenon

xenon

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 112 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 sierpień 2019 - 19:56

Echhh trzeba rozdzielić ten gówniany temat
😂
A swoją drogą pamiętam czasy jak w swoich latach świetności 90 stała łódka za berglem i dwóch kolesi stary z młodym łowiło zarobkowo na handel leszcze i krąpie a potem sru na wolumen lub po hale marymoncką i ludziska smażyli że niby z zegrza.Po 10 minutach łowienia w takim syfie łowiąc na koszyk 50 metrów za zrzutem (ten kto wie to wie jak wyglądają pekle.włosy,gówno,podpaski itp)i te pekle ciężko zdjąć z żyłki.Dłużej zajmowało im zdejmowanie tego syfu niż samo wedkowanie. Jak to się mówi fachowo Stosowali z peklami zasadę catch and release.
  • krzysiek, Mariano Mariano i ezehiel lubią to

#8547 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 29 sierpień 2019 - 20:09

Sorry, może troluję, ale jak o tym pomyślę, to trochę tak, jakby wyobrażał sobie łażenie po księżycu :) Coś nie do pomyślenia.
Jak w takim syfie można łowić ?!!!! Jakie tam są walory? Ryby dobrze biorą? Nie rozumiem. Pewnie się wraca do domu będąc przesiąkniętym zapachem, no właśnie, czego? :D Ręce nie śmierdzą? Coś jakby pójść na dworzec i moczyć ręce w publicznym wychodku, tylko dla wytrwałych..
Ostatnio po ulewnym nocnym deszczu, gdy zobaczyłem w wodzie 3 podpaskę uznałem dość,  szybko zwinąłem zestaw i udałem się do samochodu,

Użytkownik korol edytował ten post 29 sierpień 2019 - 20:11

• Pisarz.......ewski Piotr, Qcyk, Skorio i 1 inna osoba lubią to

#8548 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 29 sierpień 2019 - 20:22

Sorry, może troluję, ale jak o tym pomyślę, to trochę tak, jakby wyobrażał sobie łażenie po księżycu :) Coś nie do pomyślenia.
Jak w takim syfie można łowić ?!!!! Jakie tam są walory? Ryby dobrze biorą? Nie rozumiem. Pewnie się wraca do domu będąc przesiąkniętym zapachem, no właśnie, czego? :D Ręce nie śmierdzą? Coś jakby pójść na dworzec i moczyć ręce w publicznym wychodku, tylko dla wytrwałych..
Ostatnio po ulewnym nocnym deszczu, gdy zobaczyłem w wodzie 3 podpaskę uznałem dość,  szybko zwinąłem zestaw i udałem się do samochodu,

Bo nie mieszkałeś w Warszawie w latach 60/70 czy 80. Bergiel i Karowa to były najlepsze miejscówki, ciężko było miejsce znaleźć. Nawet był wędkarz pan T. który miał kilka medali za sumy od WW ale okazało się że na berglu na szarpaka wyciągał. Jakaś knajpa od niego brała.

#8549 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 29 sierpień 2019 - 20:23

3 x p jak pisał M Szymański - patyczki, podpaski i prezerwatywy...

I z tego tak szybko Wisła się nie oczyszcza.

Przed dwoma laty będąc na SFP - na opasce w okolicy biura zawodów, praktycznie każdy zaczep to była strata przynęty. 

Kamienie opaski były pokryte "czymś" śliskie, mocne, można było dostrzec fragmenty ww przedmiotów.

Szkoda, że znów będzie "nowa dostawa"...

#8550 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 29 sierpień 2019 - 21:07

Worek od stomii też żłowili

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#8551 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 29 sierpień 2019 - 21:15

Bo nie mieszkałeś w Warszawie w latach 60/70 czy 80. Bergiel i Karowa to były najlepsze miejscówki, ciężko było miejsce znaleźć. Nawet był wędkarz pan T. który miał kilka medali za sumy od WW ale okazało się że na berglu na szarpaka wyciągał. Jakaś knajpa od niego brała.

Darek w tamtych latach to cały odcinek warszawskiej Wisły miał wygląd i zapach rozcieńczonego szamba. Jednak ścieki komunalne to było "mały pikuś".

W tamtych latach okręg przemysłowy zaopatrywał Wisłę w całą tablicę Mendelejewa i w to ilościach na miarę norm socjalistycznych .Pamiętajcie że woda po produkcyjna  z  okręgu przemysłowego( kopalnie , koksownie , huty i.t.p)  była spuszczana do Wisły . A oczyszczanie ścieków , akurat wiem jak to wyglądał , bo pracowałem przy neutralizacji ścieków galwanicznych jednego z największych stołecznych zakładów pracy.

Jednak tamte czasy mam nadzieję że minęły bezpowrotnie .

Użytkownik Pisarz.......ewski Piotr edytował ten post 29 sierpień 2019 - 21:36

#8552 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 29 sierpień 2019 - 22:06

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mimo całego syfu jaki płynął Wisłą wtedy ryby było od ch...ja.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#8553 OFFLINE   jachu

jachu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1110 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 29 sierpień 2019 - 22:33

3 x p jak pisał M Szymański - patyczki, podpaski i prezerwatywy...

I z tego tak szybko Wisła się nie oczyszcza.

Przed dwoma laty będąc na SFP - na opasce w okolicy biura zawodów, praktycznie każdy zaczep to była strata przynęty. 

Kamienie opaski były pokryte "czymś" śliskie, mocne, można było dostrzec fragmenty ww przedmiotów.

Szkoda, że znów będzie "nowa dostawa"...

Patyczki, podpaski, prezerwatywy. Ciekawe kto w Warszawie wrzuca takie rzeczy do klo? Pewnie słoiki?  ;)

#8554 OFFLINE   metodabomb

metodabomb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 23 postów
  • LokalizacjaWarszawa Wola
  • Imię:Kamil

Napisano 29 sierpień 2019 - 22:48

Patyczki, podpaski, prezerwatywy. Ciekawe kto w Warszawie wrzuca takie rzeczy do klo? Pewnie słoiki? ;)

A co ma piernik do wiatraka ? Uwierz ze nie trzeba być rodowitym mieszkańcem metropoli by mieć jakiekolwiek poczucie przyzwoitości by nie wrzucać wszystkiego gdzie popadnie 🤗😂
  • S.N. lubi to

#8555 OFFLINE   FanAtyk

FanAtyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 203 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Przemek

Napisano 30 sierpień 2019 - 07:32

Patyczki, podpaski, prezerwatywy. Ciekawe kto w Warszawie wrzuca takie rzeczy do klo? Pewnie słoiki?  ;)

Na przykład ja - regularnie wrzucałem patyczki do kibla, a wiesz dlaczego? Bo poki nie zacząłem wedkować na Wiśle to byłem w 100% przekonany że ścieki są oczyszczane a nie lecą bezpośrednio do rzeki, po prostu nawet nie brałem pod uwagę takiej możliwości (stolica dużego europejskiego kraju, przecież to byłoby niedorzeczne). Jak zobaczyłem potem te wszystkie skarby na brzegach to nie wierzyłem w to co widzę. Teraz wiadomo że nic nie wrzucam, żonę i rodzicow też nauczyłem, ale niestety jak widzę że nawet w moim otoczeniu połowie ludzi nie chce się segregować głupich śmieci to wolę nie myśleć co wrzucają do kibla. Debilizm, krotkowzroczność, lenistwo - to siedzi w nas bardzo mocno. A poza tym to jest mi cholernie przykro bo kiedy zacząłem mieć jakiekolwiek efekty w połowie klenia w tym roku to moje miejscowki zalano g*wnem :(

• ezehiel lubi to

#8556 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa

Napisano 30 sierpień 2019 - 07:46

Darek w tamtych latach to cały odcinek warszawskiej Wisły miał wygląd i zapach rozcieńczonego szamba. Jednak ścieki komunalne to było "mały pikuś".

W tamtych latach okręg przemysłowy zaopatrywał Wisłę w całą tablicę Mendelejewa i w to ilościach na miarę norm socjalistycznych .Pamiętajcie że woda po produkcyjna  z  okręgu przemysłowego( kopalnie , koksownie , huty i.t.p)  była spuszczana do Wisły . A oczyszczanie ścieków , akurat wiem jak to wyglądał , bo pracowałem przy neutralizacji ścieków galwanicznych jednego z największych stołecznych zakładów pracy.

Jednak tamte czasy mam nadzieję że minęły bezpowrotnie .

Cytat z jednej z książek z ówczesnego okresu : " Wisła śmierdziała tak jakby się zesrał szwadron ułanów razem z końmi". 

Muszę popracować z kwadrans a później coś napiszę z własnych obserwacji tylko nie wiem czy tu czy u tetryków  B)

• Pisarz.......ewski Piotr i ezehiel lubią to

#8557 OFFLINE   newrom

newrom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1017 postów
  • LokalizacjaKraków... czasami

Napisano 30 sierpień 2019 - 08:22

Jakby zrobili kolejny zbiornik za wawą byśmy mieli teraz więcej wody w Wiśle, z gównem to z gównem ale więcej. No i nie byłoby takiego skażenia niżej.
Warszawka duszona we własnym sosie ;)

Przyjedź do Krakowa, zobacz jak wygląda Wisła pogrodzona stopniami, wyskocz później do Nowego Korczyna i się zdziw jak bardzo się oczyszcza, gdy nie jest przegradzana. Wróć do Warszawy i przyznaj że nawet ze ściekami lepiej jest bez zapory :P

#8558 OFFLINE   Traq

Traq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Bartosz

Napisano 30 sierpień 2019 - 08:28

Uff, dowiedziałem się właśnie że mogę bez wyrzutów sumienia z toalety korzystać. Moje do Wisły nie leci :)

Załączony plik  db4cdab3-de8b-4fbc-a8e7-b418b4ad1cb1 (1).jpg   51,71 KB   32 Ilość pobrań

#8559 OFFLINE   grzesiekp.

grzesiekp.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 412 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Grzesiek
  • Nazwisko:P.

Napisano 30 sierpień 2019 - 08:39

Jak tylko lekko przykręcą zrzut, to w okolicy tego bergla nie będzie wolnego miejsca na brzegu i na wodzie. A jazie i sumy przyjdą z Włocławka...
  • sacha i ezehiel lubią to

#8560 OFFLINE   venom_666

venom_666

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1865 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 30 sierpień 2019 - 08:57

Załączony plik  abc.jpg   27,4 KB   62 Ilość pobrań

No taka ilość poszła pękniętymi rurami że aż wywołała falę kulminacyjną poruszającą się pod prąd  :ph34r:  :blink:  :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych