Warszawska i podwarszawska Wisła
#1061 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 11:52
#1062 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 11:57
Topole, to stara i długa opaska za ciepłym kanałem w górę....
- czyzu i spinnerman lubią to
#1063 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 12:01
Wczoraj z wieczora dwa ładne bolki poniżej gdańszczaka i załatwiłem telefon jak odzyskam foty to wrzucę. Gdzie te "topole"?
Adam gratulacje. W tych czasach schodzić z wody z kompletem boleni , to nie jest bułka z masłem , to jest grzanka z kawiorem .
- Mariano Mariano, spinnerman, malcz i 3 innych osób lubią to
#1064 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 12:20
Przemek gdzie Ty łowisz te 30staki? Mi przy kleniowaniu to raz na ruski rok się koń powiesi, taki do 15cm max
Coś ktoś ostatnio? U mnie marnie ostatnio. Widać, że ryby są w łowisku ale ze skuszeniem jest już większy problem.
Poważnie mówisz?
W zeszłym tygodniu trafiłem 22, 25 i 27cm plus kila niezaciętych brań, wszystkie wyjęte między Gdańskim a Spójnią, ucztowały na drobnicy aż miło. Wiem że to nie super wynik ale jakieś tam okonie jeszcze w tej Wiśle są
A co do tego że ryby są w łowisku ale nie chcą brać to się absolutnie zgadzam. Przedwczoraj stałem z godzinę w miejscu gdzie głowa tylko kręciła się w kółko, bo z każdej strony jakieś pluski było słychać/widać, kilka razy też coś większego łomotnęło i...
Jeden sandaczyk tak ze 30cm Pomimo iż tydzień wcześniej z tego miejsca wydłubałem przyzwoitego okonia, jazika i miałem kilka niezaciętych brań...
#1065 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 12:22
Bartek, a czy Ty wczoraj nie "bawiłeś" czasem po lewej w okolicy kolektora, rozpracowując klenie ? Jakieś wyniki ?
Dokładnie Krzysiu Wyniki marne bo na poppery się uwziąłem . Jedno wyjście nie wcięte. Trochę za bolesławem porzucałem w tym miejscu co mi sprzedałeś ale nic się nie działo.
@Grzesiekre świetnie opisał obecną sytuację, którą obserwuję od kilku dni. Ryby są, żerują ale skusić je ciężko. Teraz mają full naturalnego pokarmu.
Przemek a masz teorię co to za ryby chodzą na naszych miejscówkach? Im dłużej łowię tym coraz mniej wiem. Ja obstawiam bolki. Część twierdzi, że to klenie inni natomiast , że sandacze.
Użytkownik sajdol1 edytował ten post 02 lipiec 2015 - 12:27
- grzesiekp. lubi to
#1066 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 16:30
Na pewno któreś z tych trzech Dodałbym jeszcze ewentualnie małe sumki, bo tez ich sporo we Wiśle pływa
#1067 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 18:29
Wczoraj z wieczora dwa ładne bolki poniżej gdańszczaka i załatwiłem telefon jak odzyskam foty to wrzucę. Gdzie te "topole"?
Mniejszy zebrał wobka prowadzonego z prądem przy samym brzegu, na wodzie do łydek w szaleńczym zwrocie. Najpiękniejsze branie sezonu A ten stary klamot pacnął po ciemaku na 11-stkę w opadzie przeznaczoną dla sandała Niestety do 23.45 innych kontaktów z fishami nie zarejestrowałem.
Załączone pliki
Użytkownik spinnerman edytował ten post 02 lipiec 2015 - 22:47
- wujek, Mariano Mariano, gutekjelonki i 4 innych osób lubią to
#1068 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 18:53
Mniejsze zebrał wobka prowadzonego z prądem przy samym brzegu, na wodzie do łydek w szaleńczym zwrocie. Najpiękniejsze branie sezonu A ten stary klamot pacnął po ciemaku na 11-stkę w opadzie przeznaczoną dla sandała Niestety do 23.45 innych kontaktów z fishami nie zarejestrowałem.
To może jakiś wieczorno nocny mini zlocik jutro? Może być Gdański jako punkt startu
#1069 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 18:54
#1070 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 18:59
Ja niestety wyjeżdżam na weekend za sumkiem kameralnie pochodzić po bużańskich rynnach
#1071 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 20:31
- Pisarz.......ewski Piotr i Spawciu lubią to
#1072 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 21:47
orientuje sie ktoś ile miala cm wisła w warszawie gdy byly to straszne niżówki , nawet ta z filmu co te skarby zbierali ?
bo szykuje sie niezła lampa a woda paruje dalej ..
#1073 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 21:52
orientuje sie ktoś ile miala cm wisła w warszawie gdy byly to straszne niżówki , nawet ta z filmu co te skarby zbierali ?
bo szykuje sie niezła lampa a woda paruje dalej ..
poniżej 60cm ?
#1074 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 21:55
Około 70 cm.
#1075 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 22:00
pamiętam 58 cm - mówili, że rekord..
dzisiaj 2h wieczorowo na Czajce i główce obok - widac bolki, sumki i reszte towarzystwa, ale checi do wspolpracy nie bylo...
#1076 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 22:05
Możliwe, że taki rekord padł. Wisła spadała jeszcze długo po tym jak wydobyli szwedzkie łupy. Ja pamiętam 70 cm, bo przy okazji odgrzebywania marmurów znaleziono też niewybuch z II WŚ.
Żeby było śmiesznie, na tej bombce stawaliśmy wielokrotnie, ciesząc się z ryb łowionych w rynnie, która się za nią wymywała.
Byłem wtedy nad wodą. Teren otoczono, a ludzi usunięto na bezpieczną odległość "w razie gdyby". Bombka była naprawdę spora; mówili, że niegroźna, ale gdy sobie wspomniałem ile razy po niej łaziłem i tak zrobiło mi się zimno.
- piotrek245, Wojtek B. i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#1077 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 22:17
pamiętam 58 cm - mówili, że rekord..
dzisiaj 2h wieczorowo na Czajce i główce obok - widac bolki, sumki i reszte towarzystwa, ale checi do wspolpracy nie bylo...
tez dzis byłem na czajce 16-19 ale gruntowki (sum , leszcz) niestety nic sie nie zadziało na leszczowej pare drgan ale nic konkretnego , troche atakow boleni ale glównie w pobliżu głowki i brzegu ,nic na nurcie
#1078 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 22:27
Możliwe, że taki rekord padł. Wisła spadała jeszcze długo po tym jak wydobyli szwedzkie łupy. Ja pamiętam 70 cm, bo przy okazji odgrzebywania marmurów znaleziono też niewybuch z II WŚ.
Żeby było śmiesznie, na tej bombce stawaliśmy wielokrotnie, ciesząc się z ryb łowionych w rynnie, która się za nią wymywała.
Byłem wtedy nad wodą. Teren otoczono, a ludzi usunięto na bezpieczną odległość "w razie gdyby". Bombka była naprawdę spora; mówili, że niegroźna, ale gdy sobie wspomniałem ile razy po niej łaziłem i tak zrobiło mi się zimno.
Też byłem tego dnia nad wodą Dzień wcześniej złowiony stamtąd ładny sandacz mógł okazać się "bombową rybą" w dosłownym znaczeniu
- piotrek245, Dagon i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#1079 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2015 - 22:52
Ja pamiętam 70 cm, bo przy okazji odgrzebywania marmurów znaleziono też niewybuch z II WŚ.
Żeby było śmiesznie, na tej bombce stawaliśmy wielokrotnie,
. Bombka była naprawdę spora; mówili, że niegroźna, ale gdy sobie wspomniałem ile razy po niej łaziłem i tak zrobiło mi się zimno.
Darek łaziliśmy po jakiejś tam bombce w nieświadomości zagrożenia.Pewnie nie tylko wtedy i pewnie nie tylko po tej. Taka jest Wisła.
Użytkownik pisarz edytował ten post 02 lipiec 2015 - 23:25
#1080 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2015 - 06:08
To może jakiś wieczorno nocny mini zlocik jutro? Może być Gdański jako punkt startu
W jakich godzinach bo ja jestem dostępny ale max do 21 I też chętnie połowię w towarzystwie...
Użytkownik Qcyk edytował ten post 03 lipiec 2015 - 06:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych