U mnie Sunline Singlone x8 PE 1,2 pomarańczowy , kupiony jakieś 3-4 lata wstecz co najmniej u Mefiego, założony na Vańka 4000 przypiętego do 14 lb TX-a i używany do średnio ciężkiego jigowania na wodzie stojącej , działa nadal bez zarzutu . Wstępna utrata koloru szybka , później już stabilnie i przewidywalnie . Obrócony na szpuli po dwóch chyba mało intensywnych sezonach na dużej zaporówce . Do dzisiaj działa, bo w zeszłym już roku byłem tam z dziesięć razy raptem . Goooglając teraz nazwę zauważyłem dużo ofert z alli... , może to jest problem ? Trafiamy na towar podobny , chyba że są to te same fabryki .
Aż nie chce mi się wierzyć w taką trwałość plecionek, o jakich piszesz.... po dwóch latach obrócona na szpuli ?!
Ja plecionkę po 2/3 sezonu obracam na szpuli, a po sezonie wyrzucam. I to bez względu na markę. Co prawda nie używam Sunline, ani wielu innych polecanych tutaj, a po prostu te które leżą pod ręką w sklepie-Daiwa J-Braidx8, Shimano Kairiki, Power Pro.
Faktem jest, że najczęściej łowię jigami 20-40g, czasem nawet 50g, czyli linka nie ma lekko, jak i reszta sprzętu. Cienkie linki na brzany 0,08-0,10 mm też pracują przy kamienistym dnie, czasem z sumem się zmagają, ciężki żywot, długo nie wytrzymują.