Plecionka, ale która...?
#941 OFFLINE
Napisano 16 maj 2016 - 15:14
- Subaru xv lubi to
#942 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 12:08
po prawie dwóch tygodniach użytkowania, około dziesięciu wypadów po 3-4 h mogę powiedzieć że plecionka rewelacyjna, że szpuli schodzi pjęknie, żadnej brody, nie szumi na przelotkach, zero mechacenia się, zobaczymy jak jej jakość przełoży się na resztę sezonu, jeśli nadal utrzyma swoje walory to wiem już jaką będę u kolegi psulek - Pawła kupował.Na ten sezon nawinąłem na szpule młynków Power pro 8 slick hi-vis yellow, plecionkę 10 lb na młynek pod sandacze i 15 lb na młynek pod szczupłe. Zobaczymy jak się tymi plecionkami będzie łowiło.
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 17 maj 2016 - 12:09
#943 OFFLINE
Napisano 19 maj 2016 - 11:33
Panowie jaka plecionka na Wisłę do 120 zł max w kolorze fluo
Może Fishmaker pomarańcz fluo? Używałem szarej i złego słowa nie mogę napisać. http://sprzetdragon....onki-zylki.html
#944 OFFLINE
Napisano 20 maj 2016 - 14:46
Widziałem, że parę osób tutaj pisało już o Octa Braid Mikado, do Was ( którzy używali ) kieruje to pytanie, jak ta plećka się sprawuje? ( Raczej odpuszczam sobie zaczepiste miejsca jak wisła, ). Chodzi mi bardziej o jej jakość, miękkość, trwałość. Głównie na sandacze, okonie. Pozdrawiam i dziękuję serdecznie za wszelką pomoc
#945 OFFLINE
Napisano 20 maj 2016 - 22:21
#946 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 11:35
Z tym kolorem to niestety słyszałem ale to chyba się nawet często zdarza jak są mocno barwione? A jeśli można wiedzieć to na jakiej wodzie ( zbiorniku ) łowiłeś?
#947 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 12:21
Z tym kolorem to niestety słyszałem ale to chyba się nawet często zdarza jak są mocno barwione? A jeśli można wiedzieć to na jakiej wodzie ( zbiorniku ) łowiłeś?
Warta
#948 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 12:30
Półtora sezonu "katuję" (w cudzysłowie, bo wędkuję niezbyt intensywnie - po kilka do kilkunastu godzin co drugi tydzień) MIKADO Octa Braid w przekrojach 0,08 (głównie), 0,14 (sporadycznie) i nie mam zastrzeżeń. Z kolorami jest jak w każdej plecionce, schodzi, najszybciej i najskuteczniej żółty - pierwsze kilkanaście metrów w krótkim czasie staje się niemal białe. Najdłużej trzyma kolor czarny, plecionka staje się ciemnoszara, co w żaden sposób nie pogarsza jej właściwości.
@huligan77, moja 0,08 wyjęła w ubiegłym roku szczupaka 70cm, nie ważyłem ale na oko miał na pewno blisko 3 kg, poza tym wyciągnąłem na niej zaczep w postaci zbutwiałego konara, którego z samej ciekawości zważyłem - waga wskazała 4,5kg, a plecionka nawet nie jęknęła.
Po przewinięciu na drugą stronę posłuży mi kolejny sezon.
Mimo, iż jestem zadowolony z Octa Braid, chcę w tym sezonie przetestować nową plecionkę DRAGON-a Magnum 4X. Ze słyszenia podobno rewelacyjna - okaże się.
#949 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 12:57
Półtora sezonu "katuję" (w cudzysłowie, bo wędkuję niezbyt intensywnie - po kilka do kilkunastu godzin co drugi tydzień) MIKADO Octa Braid w przekrojach 0,08 (głównie), 0,14 (sporadycznie) i nie mam zastrzeżeń. Z kolorami jest jak w każdej plecionce, schodzi, najszybciej i najskuteczniej żółty - pierwsze kilkanaście metrów w krótkim czasie staje się niemal białe. Najdłużej trzyma kolor czarny, plecionka staje się ciemnoszara, co w żaden sposób nie pogarsza jej właściwości.
@huligan77, moja 0,08 wyjęła w ubiegłym roku szczupaka 70cm, nie ważyłem ale na oko miał na pewno blisko 3 kg, poza tym wyciągnąłem na niej zaczep w postaci zbutwiałego konara, którego z samej ciekawości zważyłem - waga wskazała 4,5kg, a plecionka nawet nie jęknęła.
Po przewinięciu na drugą stronę posłuży mi kolejny sezon.
Mimo, iż jestem zadowolony z Octa Braid, chcę w tym sezonie przetestować nową plecionkę DRAGON-a Magnum 4X. Ze słyszenia podobno rewelacyjna - okaże się.
Mam nadzieję że to był "wypadek"przy pracy.Ale narazie boję się zapinać rzemiosło na nią...
#950 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 19:20
Ktoś miał styczność z tymi plecionkami? Jakoś nie można znaleźć żadnych opinii na ich temat.
Cześć.
Mam tą Spiderwire 0.10 i powiem krótko - dramat i porażka w jednym.
Twarda, bardzo chropowata, płaska, przegrubiona.
Jak bardzo brudzi tak i głośna na przelotkach.
#951 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 20:29
Sent from my D6503 using Tapatalk
#952 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 20:48
Miałem kiedyś 8 splotowego sea bass - po 1 łowieniu w narwi nadawał sie do wyrzucenia
Uzywałem ich podstawowych 4 splotowego - high grade PE - są super - złego zdania nie powiem.
W tamtym sezonie uzywałem duela 8 splotowego od Mefisto - wytrzymał cały sezon przy boleniach w Wiśle wiec tez dał rade - pózniej sprzedałem kołowrotek z tym duealem czy dalej żyje nie wiem
#953 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 20:52
#954 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 21:13
Sławek nie tylko ty masz wypadki z Octa Braid :-) U mnie po jednym wypadzie wylądowała w koszu :-) W tym roku testy plecionki Xzoga. Jak narazie ok ale za mało jeszcze była wyciurana po krzakach zeby coś o niej napisać. W zapasie zawsze poczciwa 4splotowa PP , ta mnie nigdy w krzaczorach nie zawiodła. Wiem wiem PP juz nie modna itd ale jako jedyna wytrzymuje przeciąganie po krzakach, grążrelach i kamiorach :-) Traci kolor, szumi, sztywna jak diabli...ale NIE PĘKA w najmniej oczekiwanym momencie :-)
Mam podobne wnioski.Jak miałem pp to nie narzekałem i nie zastanawiałem się czy kamienie,krzaki itd.Pozniej zaczęło być głośno że pp można bardzo często trafić podróbki więc zacząłem kombinować i szukać.W tym roku kumpel mówi po co kupować drogo,kup tanio i raz na sezon.Więc tak zrobiłem i mosz...zastanawiam się kiedy strzeli znów,pół biedy jak na uwadzie a co będzie jak uwad ruszy i wtedy strzeli...?
p.s.
już tak kiedyś na salmo parsęty straciłem rybę życia bo mi się nie chciało wymienić żylki.
- przemo_w lubi to
#955 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 22:33
Sławku ja bym stracił sandacza życia przez to gie jakim jest octa. Zresztą krótkie i treściwe stwierdzenie: po kilkunastu wypadach z 150m ( łowiska: Wisła i jeziora pi razy oko 50/50) zostało jej +80m. Wtedy się wkurzyłem i poszła do tam gdzie jest jej jedyne i należyte miejsce: kibel.
- Danni91 lubi to
#956 OFFLINE
Napisano 24 maj 2016 - 05:50
Tak 8 sportowy seabass. Masakra. Zastanawiam się co teraz kupić. Myślałem nad duel hardcore x8Zależy którym
Miałem kiedyś 8 splotowego sea bass - po 1 łowieniu w narwi nadawał sie do wyrzucenia
Uzywałem ich podstawowych 4 splotowego - high grade PE - są super - złego zdania nie powiem.
W tamtym sezonie uzywałem duela 8 splotowego od Mefisto - wytrzymał cały sezon przy boleniach w Wiśle wiec tez dał rade - pózniej sprzedałem kołowrotek z tym duealem czy dalej żyje nie wiem
#957 OFFLINE
Napisano 24 maj 2016 - 05:53
Przy okazji, czy ktoś już próbował tę plecionkę DRAGON Magnum 4X?
#958 OFFLINE
Napisano 24 maj 2016 - 07:19
Tak chodzi o 8 splotowy seabass. Masakra. Kasa wyrzucona w błoto. Zastanawiam się co teraz kupić. Myślałem nad duel hardcore x-8Zależy którym
Tak 8 sportowy seabass. Masakra. Zastanawiam się co teraz kupić. Myślałem nad duel hardcore x8
#959 OFFLINE
Napisano 24 maj 2016 - 07:32
Widziałem, że parę osób tutaj pisało już o Octa Braid Mikado, do Was ( którzy używali ) kieruje to pytanie, jak ta plećka się sprawuje? ( Raczej odpuszczam sobie zaczepiste miejsca jak wisła, ). Chodzi mi bardziej o jej jakość, miękkość, trwałość. Głównie na sandacze, okonie. Pozdrawiam i dziękuję serdecznie za wszelką pomoc
Witam!
Plećki używałem od dwóch lat. Byłem z niej bardzo zadowolony (0.1). Dość mocna, rzeczywiście się odbarwia, na sandaczyki, okonie i szczupaczki zupełnie wystarczała. O wiele lepiej mi odpowiadała jak skręcająca się przereklamowana PP (0,08, 0,1). Jednak w tym roku zdradziłem tą plecionkę na rzecz Daiwa J-braid. Gładka, cicha, nie skręca się. Zobaczymy co będzie po sezonie.
pozdro
#960 OFFLINE
Napisano 24 maj 2016 - 16:47
Potwierdzam, jest mocna. Na 0,06 wyciągnąłem z rzeki niezły kawał grubej gałęzi.
A Octa 0,08 po pierwszym wędkowaniu się zmechaciła.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych