Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Pracownia Best Rods Center, w skr贸cie BRC

rodbuilding pracownia

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
949 odpowiedzi w tym temacie

#781 OFFLINE   Jano

Jano

mode raptor

• Moderatorzy
  • 3209 post贸w
  • LokalizacjaPozna艅

Napisano 22 stycze艅 2015 - 18:37

Ja tam ostatnio od Roberta kij na trze藕wo kupowa艂em, po pijaku pewnie bym si臋 nie zdecydowa艂... :blush:

#782 OFFLINE   "Pawe艂"

"Pawe艂"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 post贸w
  • LokalizacjaTam gdzie nie bior膮 :)
  • Imi臋:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 22 stycze艅 2015 - 19:11

Ja bardzo du偶o zakup贸w robilem i te偶 da艂o rad臋 na trzezwo :) Musialem na trzezwo bo szybciej wszystko przychodzi艂o. Aha i musze Roberta pochwali膰 za super postaw臋. Poczta zagubila przesy艂k臋 korka, od razu bez gadania dostalem nowy...Malo ludzi tak podchodzi do klient贸w jak BRC. Tylko pogratulowa膰 profesjonalizmu i serdecznie podzi臋kowa膰. Dziekuj臋 Robert!!

Pozdrawiam 

U偶ytkownik pablo208 edytowa艂 ten post 22 stycze艅 2015 - 19:12

#783 OFFLINE   vBartek

vBartek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 426 post贸w
  • LokalizacjaIrlandia

Napisano 23 stycze艅 2015 - 00:35

Tak sobie czytam te "ohy" i "achy" na temat obs艂ugi w Best Rod Center i zastanawiam si臋 dlaczego forumowi koledzy mog膮 by膰 za艂atwieni pi臋knie i z klas膮 a u mnie taka wtopa?
Przecie偶 to w艂a艣nie te okrzyki zachwytu sk艂oni艂y mnie do zrobienia zakup贸w w tym a nie innym sklepie.
No c贸偶, dorzuc臋 艂y偶k臋 dziegciu do tej s艂odkiej beczki 偶eby by艂o jasne, 偶e nie wszystko z艂oto...

Zapodam suche fakty:
Zam贸wienie na blank i elementy do budowy w臋dki - 900z艂 z groszami

10 grudnia- po wcze艣niejszych mailach i doprecyzowaniu zam贸wienia pierwsza wplata na konto.
Pan Robert odsy艂a mi przelew bo zrobi艂em go na jego prywatne konto a nie firmowe BRC, tak wi臋c:
11 grudnia- ponowny przelew na konto Best Rod Center
16 grudnia- mija 5 dni wi臋c delikatnie pytam jak tam paczka.

Odpowied藕: "Witam, przesy艂ka jest w trakcie pakowania. Jutro zostanie nadana"  (nie zosta艂a nadana)

17 grudnia- dostaj臋 numer przesy艂ki wi臋c my艣l臋 super, mo偶e dojdzie przed 艣wi臋tami.

(Nie dotar艂a ale spoko, rozumiem bo przecie偶 艣wi臋ta=kocio艂 w firmach kurierskich)

29 grudnia- mija kolejne 12 dni i co dziwniejsze nie ma "ruchu" na stronie UPS
Dzwoni臋 wi臋c do centrali, 偶eby sprawdzili. Sprawdzaj膮 i s艂ysz臋: paczka w og贸le nie wysz艂a od nadawcy
Dzwoni臋 do Pana Roberta - m贸wi, 偶e b臋dzie sprawdza艂 co u niego.

30 grudnia- znowu wychodz臋 z inicjatyw膮 bo na odpowied藕 raczej ci臋偶ko liczy膰 co takiego sprawdzi艂 wi臋c kr贸tki e-mail:
"I jak tam panie Robercie, czy paczka sie moze odnalazla?"

Odp: "zglosilem reklamacje jutro wysle now膮 paczk臋" (oczywi艣cie reklamacja nie zg艂oszona, nowa paczka nie wys艂ana)

Ok to fajnie, my艣l臋 sobie i czekam spokojnie kolejne 5 dni a偶 nowa paczka "nabierze mocy"

05 stycznia- SMS: "Panie Robercie tu Bartek z Dublina czy m贸g艂bym pro艣ci膰 o numer tej drugiej paczki? Mo偶e by膰 na maila. Dzi臋kuj臋 i pozdrawiam."
Odpowiedzi Brak

07 stycznia- odczekuj臋 2 dni, email: "Panie Robercie m贸g艂bym prosi膰 o numer tej 2giej paczki je偶eli pan wys艂a艂?"
Odpowiedzi brak.

08 stycznia: Dzwoni臋 z tym samym pytaniem.
Oj! Znowu nie wys艂ana. Podobno odnalaz艂a si臋 "gdzie艣 w Warszawie" i jutro maj膮 dostarczy膰 do BRC ;) (gdzie tu logika ze zwrotem do nadawcy zamiast wys艂a膰 prosto do odbiorcy?, zapomnia艂em... przecie偶 paczka w og贸le nie wysz艂a wi臋c logika niepotrzebna)

Uzgadniamy, 偶e jak nie zwr贸c膮 to jednak pan Robert wy艣le  t臋 obiecan膮 tydzie艅 wcze艣niej drug膮 przesy艂k臋.
Ok, czekam kolejne 6 dni, ale w mi臋dzyczasie e-mail do UPS, niech sprawdz膮 czy w og贸le jaka艣 reklamacja by艂a sk艂adana. Czysto pro forma: chcia艂em tylko jaki艣 dow贸d na wodzenie za nos.

Odpowied藕 z UPS:
" Dzi臋kujemy za przes艂ane zg艂oszenie.
Sprawdzili艣my nasz system monitorowania i
niestety nie uda艂o nam si臋 odnale藕膰 偶adnych
danych potwierdzaj膮cych nadanie tej przesy艂ki,
jak r贸wnie偶 procesu jej wyjasniania..."

C贸偶, oczywi艣cie nie spodziewa艂em si臋 otrzyma膰 innej odpowiedzi. Czyli potwierdzili co pisa艂em wcze艣niej, 偶e nadania nie by艂o, 偶adnej sk艂adanej reklamacji nie by艂o.

14 stycznia- tel do Best Rod Center. Nieodebrany. I s艂usznie, s艂usznie... te偶 bym nie chcia艂 gada膰 ;) (偶膮rtuj臋, wiem, 偶e nie zawsze mo偶na odebra膰 :) )

Po kilku godzinach dostaj臋 jednak email:
" Witam, mamy problem z druga paczk膮.
poprzednia paczka jeszcze do nas nie wr贸ci艂a (
no bo sk膮d mia艂a wr贸ci膰) a nie mam blanku na magazynie w tym momencie. (no, w ko艅cu jaki艣 konkret)
CZy zwrocic pieniadze czy czeka pan na dostawe blanku kilka dni? "

15 stycznia- email:
"Prosze jednak zwrocic pieniadze.

Ponizej jest email ktory otrzymalem od UPS z Warszawy, ktorego
pierwsze zdanie w zasadzie wyjasnia ze pierwsza przesylka nigdy nie
zostala odebrana od nadawcy a tym bardziej nie zostala wszczeta zadna
procedura reklamacyjna (wiec raczej nie mogl pan wiedziec ze paczka
znalazla sie w Warszawie i ze "jutro" ja zwroca jak mnie pan zapewnial
przy okazji ostatniej rozmowy)...."

20 stycznia- po 5 dniach i braku potwierdzenia cho膰by w dw贸ch s艂owach "Ok, zwr贸c臋" daj臋 zna膰, 偶e jednak 偶yj臋:
"Panie Robercie chcia艂bym definitywnie zako艅czy膰 t膮 spraw臋. Jaki jest realny termin zwrotu pieni臋dzy?"

Odpowied藕: "do 14 dni, ale juz zlecilem zwrot, dzis powinien pan miec na koncie"

Oczywi艣cie dalej pieni臋dzy nie mam ale nie o to chodzi, bo oczywi艣cie je dostan臋 jak tylko odczekam te swoje karne 14 dni. ;)

Chodzi o to, 偶e by膰 mo偶e pope艂ni艂em b艂膮d nie wspominaj膮c, 偶e jestem z jerkbaita, by膰 mo偶e moje zwyk艂e zam贸wienie by艂o by w贸wczas zrealizowane normalnym trybem. Mea Culpa.

Tak wi臋c do艣wiadczenie z Best Rod Center kompletnie na minus. Pomimo kilkukrotnych zapewnie艅 偶adna z teoretycznych 2 paczek nie zosta艂a wys艂ana. "Kr臋cenie" o rzekomych reklamacjach i zwrotach. Ja jako klient musia艂em dopytywa膰, prosi膰, wyja艣nia膰... echh...  generalnie jest jeszcze kilka rzeczy kt贸re trzeba poprawi膰, dopracowa膰.  I nauczy膰 si臋 s艂owa "Przepraszam" bo gdybym je cho膰 raz przeczyta艂 w korespondencji to pewnie by艂bym sk艂onny poczeka膰 "te kolejne kilka dni".

Prosi艂 bym moderacj臋 o niedo艂膮czanie tematu pod g艂贸wny w膮tek BRC, niech jednak TAM pozostanie s艂odko a tutaj gorzko :)

#784 OFFLINE   Doku艣

Doku艣

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1341 post贸w
  • Lokalizacja銇┿亾姘淬仺鑷劧!
  • Imi臋:Dok

Napisano 23 stycze艅 2015 - 01:14

Pi臋kna lektura. No c贸偶... Ka偶dy ma jakie艣 swoje sprawy gard艂owe... Pozdrawiam vBartek'a!

#785 OFFLINE   neo72

neo72

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 38 post贸w
  • LokalizacjaLublin

Napisano 23 stycze艅 2015 - 02:20

Przechodzi艂em to samo z firm膮 BRC. Tylko w moim przypadku po moich licznych telefonach i mailach w kierunku BRC ostatecznie zam贸wienie zrealizowa艂a Firma Pana Matuszewskiego czyli FC.

#786 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 post贸w
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imi臋:J贸zek

Napisano 23 stycze艅 2015 - 06:29

Czekamy na konkretne wyja艣nie ze strony BRC.Nie wyci膮gajmy pochopnych wniosk贸w, absolutnie vBartku nie podejrzewam Ci臋 o pisanie nieprawdy bo zbyt jasno temat opisa艂e艣.No mo偶a dosta膰 wkurwa jak kto艣 wodzi Ci臋 za nos, jednocze艣nie kr臋c膮c i uwa偶aj膮c za debila, 偶e nie potrafisz pewnych rzeczy sprawdzi膰. :clappinghands: dla Ciebie za dociekliwo艣膰.

BRC PROSIMY O KONKRETY!!!!!!

#787 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 post贸w
  • LokalizacjaO偶ar贸w Mazowiecki

Napisano 23 stycze艅 2015 - 06:43

Pojawi艂 si臋 w膮tek anty kolejna pracownia wi臋c...
I zn贸w b臋dzie, 偶e stelle s膮...
  • Dingo lubi to

#788 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 post贸w
  • LokalizacjaIre
  • Imi臋:Tomek

Napisano 23 stycze艅 2015 - 07:13

Szkoda Bartek, 偶e nie dales mi zna膰. Jestem w Rzeszowie co dwa tygodnie. Ca艂kowicie trze藕wy ;)
Z calym szacunkiem dla BRC, ale by艂a kiedy艣 firma, kt贸rej r贸wnie偶 gin臋艂y paczki...Jak si臋 to sko艅czy艂o, wszyscy wiemy...

#789 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 post贸w

Napisano 23 stycze艅 2015 - 07:40

no to bardzo nie ladnie z ich strony :(

powiem szczerze ze podziwiam Cie Bartku za cierpilwosc bo ja bym moze z tydzien poczekal a potem wycieczk臋 bym sobie zrobi艂 do Reszowa i towar lub pieniazki odbieral osobiscie ;)

tyle 偶e ja mam pewnie troszeczke blizej niz Ty

Pozdrawiam i zycze pomy艣lnego rozwiazania problemu :)

#790 OFFLINE   j-23

j-23

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 440 post贸w
  • Imi臋:Ernest
  • Nazwisko:Hemingway

Napisano 23 stycze艅 2015 - 07:40

Dlatego warto bra膰 nieraz  towar za pobraniem ;)

Mi do dzi艣 odpisuj膮 na temat blanku ;)

#791 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 post贸w

Napisano 23 stycze艅 2015 - 07:56

Dlatego warto bra膰 nieraz towar za pobraniem ;)
Mi do dzi艣 odpisuj膮 na temat blanku ;)

to tez jest jakis spos贸b

ni ma towaru ni ma zaplaty :D

#792 OFFLINE   robbox4

robbox4

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1284 post贸w
  • Lokalizacjamultikonto: bardziu, kilobear, b.wesolopl, pwizer

Napisano 23 stycze艅 2015 - 09:10

Nie wiem czy mam wkleja膰 tu informacje na temat zaginionej przesy艂ki? Nie czuj臋 si臋 absolutnie winny. Rekalmacja jest rozpatrywana w firmie UPS, paczka nadawana by艂a przez po艣rednika FURGONETKA. Pieni膮dze zosta艂y zg艂oszone dla pana Bartka do zwrotu. Zwrot dokonujemy zgodzie z ustaw膮 do 14 dni. Pan Bartek robi na swoj膮 r臋k臋 jakie艣 dziwne dochodzenia mimo 偶e nie ma wszystkich danych.

Napis艂em w osobnym meilu 偶e prawdopodbnie zwrot b臋dzie dokonany wczoraj i wczoraj pieni膮dze powinny by膰 na koncie.

Je偶eli ich nie by艂o to zapewne bed膮 dzisiaj. Prosz臋 pami臋ta膰 偶e mamy pe艂n膮 ksi臋gowo艣膰 i obowi膮zuje na droga ksi臋gowa. Wszystkie wejs膰ia i wyj艣cia pieni臋dzy s膮 ksi臋gowane przez osobn膮 firm臋.

Za k艂opoty pana Barka przepraszam, niestety czasem splot zdarze艅 nas przerasta. Wszystkich niezadowolonych pozostaje mi tak偶e przeprosi膰.

Dla niezadowlonych z obs艂ugi meilowej pozostaje mi zwr贸ci膰 uwag臋 na jeden temat:

dostajemy oko艂o 500 meili dziennie, odpowiadanie na nie zajmuje kilka godzin dziennie, czasem trzeba po prostu poczeka膰, a czasem najzwyczajniej w 艣wiecie si臋 upomnie膰.

Nie sta膰 mnie jeszcze na zatrudnienie wyszkolonego pomocnika kt贸y b臋dzie odpowiada艂 na meile w stylu: "艂owi臋 sandacze ale potrzebuj臋 blank na klenia do tego zeby obs艂ugiwa艂 du偶e szczupaki i nie kosztowa艂 wi臋cej jak 200z艂 i przelotki prosz臋 mi dobra膰 bo na JB napisali 偶e jest pan specjalist膮 i dobierze mi pan przelotki, dobrze by by艂o, tytanowe, ale za 50 z艂, i uchwyt ECS, bo 艂owie na spinning"

Prosz臋 mi wierzy膰, to nie 偶art, takich meili jest setki.

Mam nadziej臋 偶e t膮 odpowiedzi膮 rozwia艂em wszelkie w膮tpliwo艣ci. Pana Bartka prosz臋 o informacj臋 na PW lub meila czy pieni膮dze w ko艅cu dotar艂y. Je偶eli jacy艣 niezadowoleni klienci maj膮 zamiar jeszcze co艣 napisa膰, to zapraszam.

I jeszcze jedno mi si臋 przypomnia艂o. Procedura reklamacyjna zaginionych paczek trwa 30 dni. Staramy si臋 zawsze aby klient dosta艂 zwrot  pieni臋dzy lub zamowiony towar przed zako艅czeniem terminu reklamacji.

NIestety nie zawsze si臋 to udaje.

Pozdrawiam.

• kogut lubi to

#793 OFFLINE   robbox4

robbox4

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1284 post贸w
  • Lokalizacjamultikonto: bardziu, kilobear, b.wesolopl, pwizer

Napisano 23 stycze艅 2015 - 09:32

A jeszcze jedno, przypomnia艂o mi si臋 偶e kolega @TPE zam贸wi艂 u nas blanki LEMAX. Do tej pory czekaj膮, te偶 mam wkleja膰 meila?

Prosi艂 bym o okre艣lenie co z tymi blankami, zam贸wione by艂y oko艂o czerwca z pro艣b膮 偶eby je trzyma膰.

#794 OFFLINE   tpe

tpe

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 post贸w
  • LokalizacjaIre

Napisano 23 stycze艅 2015 - 09:39

Robert, przecie偶 napisa艂em Ci, 偶e rezygnuj臋...Kupi艂em w臋dk臋 na tym blanku od Tomka eS. Mia艂em potwierdzenie odczytania przez Ciebie PW.

#795 OFFLINE   NARA

NARA

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 748 post贸w

Napisano 23 stycze艅 2015 - 09:45

:innocent:

#796 Guest_Piokowal_*

Guest_Piokowal_*
  • Guests

Napisano 23 stycze艅 2015 - 10:04

Witam.

Panowie spokojnie. Na pewno Pan Robert wklei tu na forum lub w/w u偶ytkownikowi vBartek stosowne skany z dowodu nadania przez po艣rednika FURGONETKA i w zwi膮zku z tym rozwieje wszelkie w膮tpliwo艣ci i spekulacje. W ko艅cu to najwi臋ksza firma z takim asortymentem w kraju i nie pozwoli na pewno na szarganie swego dobrego imienia :)

G艂臋boko w to wierz臋.

Pozdrawiam,Piotrek.

#797 OFFLINE   pitt

pitt

Jad臋 na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 post贸w

Napisano 23 stycze艅 2015 - 10:07

teraz definitywnie ide sobie zrobic popcorn B)

#798 OFFLINE   tebe

tebe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 358 post贸w
  • Imi臋:Tomasz

Napisano 23 stycze艅 2015 - 10:07

Piokowal

Kto艣 nie ma odwagi czy mi si臋 tylko wydaje :D ??

#799 OFFLINE   tpe

tpe

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 post贸w
  • LokalizacjaIre

Napisano 23 stycze艅 2015 - 10:32

Pracuj臋 od 9 lat w firmie, w kt贸rej klientowi dos艂ownie wchodzi si臋 w d..., jak mawiaj膮 Irlandczycy wszyscy tam mamy brown lips...Wracam do Polski na kilka tygodni i jeb z dzidy. Budowa rozgrzebana, od wiosny nie mo偶na doprosi膰 si臋 firmy, kt贸ra j膮 zacz臋艂a o zako艅czenie tematu. Niby bezrobocie, wszyscy narzekaj膮, ale do konkretnej roboty nie ma ch臋tnych...Bo chyba tym, co si臋 chcia艂o dawno ju偶 wyjechali....

Robert, od dawna kibicuje Twojej firmie. jestem pod wra偶eniem tego, co stworzy艂e艣 w tym zapomnianym przez Boga regionie Polski. I pewnie nie raz b臋d臋 Twoim klientem. Ale pami臋taj, zawsze klient jest najwa偶niejszy...

• paawelek83 lubi to

#800 OFFLINE   tebe

tebe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 358 post贸w
  • Imi臋:Tomasz

Napisano 23 stycze艅 2015 - 10:35

Pracuj臋 od 9 lat w firmie, w kt贸rej klientowi dos艂ownie wchodzi si臋 w d..., jak mawiaj膮 Irlandczycy wszyscy tam mamy brown lips...Wracam do Polski na kilka tygodni i jeb z dzidy. Budowa rozgrzebana, od wiosny nie mo偶na doprosi膰 si臋 firmy, kt贸ra j膮 zacz臋艂a o zako艅czenie tematu. Niby bezrobocie, wszyscy narzekaj膮, ale do konkretnej roboty nie ma ch臋tnych...Bo chyba tym, co si臋 chcia艂o dawno ju偶 wyjechali....

Robert, od dawna kibicuje Twojej firmie. jestem pod wra偶eniem tego, co stworzy艂e艣 w tym zapomnianym przez Boga regionie Polski. I pewnie nie raz b臋d臋 Twoim klientem. Ale pami臋taj, zawsze klient jest najwa偶niejszy...

Wida膰 za granic臋 wyjechali sami brown lips :D

• gulf, minecjusz i Mr.Happy lubi膮 to

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: rodbuilding, pracownia

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych