Sory za OT ,ale Robson looknij na priv....coś się dobić nie mogę
nic nie dostalem.
Napisz na robert@brc.com.pl
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 listopad 2014 - 21:20
Sory za OT ,ale Robson looknij na priv....coś się dobić nie mogę
nic nie dostalem.
Napisz na robert@brc.com.pl
Napisano 25 listopad 2014 - 21:38
Napisalem na priv nową wiadomość i na maila....
czekam na odp
Pzdr i z gory bardzo dziękuję
Użytkownik pablo208 edytował ten post 25 listopad 2014 - 21:39
Napisano 01 grudzień 2014 - 20:47
Jakaś dostawa blanków podlodowych by się przydała
Napisano 08 grudzień 2014 - 21:40
Napisano 08 grudzień 2014 - 21:43
Czekam na odp, z fabryki. Jest zamówiona duża partia.
Napisano 08 grudzień 2014 - 21:55
To poprosze o zarezerwowanie dla mnie jednej sztuki dziękuje
Napisano 09 grudzień 2014 - 09:15
To poprosze o zarezerwowanie dla mnie jednej sztuki dziękuje
Bardzo dobry wybór, kij zapowiada się super. Jutro pierwsze testy nad wodą.
Napisano 09 grudzień 2014 - 12:00
Prosze jak uda się Tobie ponaginać kijek o kilka słów własnych spostrzeżeń
Napisano 10 grudzień 2014 - 15:57
Kijek ponaginany. W zasadzie to była krótka wyprawa by sprawdzić co i w jakich warunkach można poprowadzić.
Ogólnie większość przynęt pstrągowych, które stosujemy nie stanowi dla niego problemu, Hornet Salmo w mocniejszym nurcie trochę poniewiera kijem ale na upartego da radę, na pewno bez problemu zatnie się rybę. Minnowy to jego żywioł, większe woblery z szerokimi sterami w dużym nurcie raczej odpadają. Kij bardzo czuły, praca malutkiego "groszka" dobrze wyczuwalna jak i 10 cm minnowa. No i te rzuty, kapitalnie posyła nawet małe przynęty bardzo dokładnie na odpowiednią odległość. Element szczytowy łatwo się poddaje,w zasadzie to jego 2/3, później już nie jest tak różowo,ale jak tylko do gry wchodzi dolnik to,już trzeba się dobrze wysilić by zmusić go do pracy. Pod dużym obciążeniem ładna parabola, po samą rękojeść. Kijkiem będzie się fajnie łapało małe i duże pstrągi, gdy siądzie taki powyżej 60 cm to i jemu na pewno da radę. Niestety ryby nie były chętne do współpracy poza małym okoniem który skusił się na gumkę. Branie delikatne ale dobrze wyczuwalne na kiju.
Użytkownik Andru77 edytował ten post 10 grudzień 2014 - 15:58
Napisano 11 grudzień 2014 - 13:49
Kijek ponaginany. W zasadzie to była krótka wyprawa by sprawdzić co i w jakich warunkach można poprowadzić.
Ogólnie większość przynęt pstrągowych, które stosujemy nie stanowi dla niego problemu, Hornet Salmo w mocniejszym nurcie trochę poniewiera kijem ale na upartego da radę, na pewno bez problemu zatnie się rybę. Minnowy to jego żywioł, większe woblery z szerokimi sterami w dużym nurcie raczej odpadają. Kij bardzo czuły, praca malutkiego "groszka" dobrze wyczuwalna jak i 10 cm minnowa. No i te rzuty, kapitalnie posyła nawet małe przynęty bardzo dokładnie na odpowiednią odległość. Element szczytowy łatwo się poddaje,w zasadzie to jego 2/3, później już nie jest tak różowo,ale jak tylko do gry wchodzi dolnik to,już trzeba się dobrze wysilić by zmusić go do pracy. Pod dużym obciążeniem ładna parabola, po samą rękojeść. Kijkiem będzie się fajnie łapało małe i duże pstrągi, gdy siądzie taki powyżej 60 cm to i jemu na pewno da radę. Niestety ryby nie były chętne do współpracy poza małym okoniem który skusił się na gumkę. Branie delikatne ale dobrze wyczuwalne na kiju.
Czyli dokładnie opisałeś to do czego przeznaczył go producent Nimble Minnow to z angielska "zwinna rybka" czyli po wędkarsku woblery pstrągowe
Blanki Matagi R-Russell Super Nimble MINNOW wg. zapewnień producenta będą dostępne na koniec roku.
Napisano 11 grudzień 2014 - 20:25
Jakiej wielkości był ten Salmo Hornet? 4cm?
Czy ten blank obsłuży większe woblery np . Salmo minnow 7cm? Mam na myśli, zarzucenie przynęty "spod siebie" i zacięcie żyłką prowadząc taką przynętę w poprzek nurtu lub pod umiarkowany nurt.
Czy moglibyście umieścić zdjęcie ugięcia blanku po większym obciążeniem?
Napisano 12 grudzień 2014 - 07:23
Chyba 4 cm, ale ster to nie dość że szeroki to i długi, powierzchnia steru niewiele mniejsza niż powierzchnia woblera. Minnowa salmo to bez problemu poprowadzi. Pod większym obciążeniem to typowy okrąg ze szczytówką poniżej dolnika.
Napisano 17 grudzień 2014 - 08:29
Fotki przedstawiające ugięcie, to z większym obciążeniem trochę zniekształcone ze względu na kąt trzymania aparatu w stosunku do kija.
Napisano 06 styczeń 2015 - 16:37
Trochę nowości na 2015
trzf1.jpg 59,5 KB 18 Ilość pobrań
trzf2.jpg 95,01 KB 16 Ilość pobrań
trzf3.jpg 56,42 KB 15 Ilość pobrań
trzf4.jpg 122,7 KB 15 Ilość pobrań
trzf5.jpg 41,13 KB 15 Ilość pobrań
trzf6.jpg 110,2 KB 15 Ilość pobrań
trzf7.jpg 93,53 KB 14 Ilość pobrań
trzf8.jpg 57,75 KB 14 Ilość pobrań
Napisano 06 styczeń 2015 - 17:03
T-RVTG16 ile kosztuje?
Napisano 06 styczeń 2015 - 18:48
Niestety, wymagana jest funkcja DUAL SIM i DUUUUzaaaa bateria i troche lepszy ekran bo ja ślepy jestem.
no to moze nie samsung a CATEPILAR???
a dokladnie CAT B15
https://www.youtube....ilar smartphone
Napisano 06 styczeń 2015 - 19:13
T-RVTG16 ile kosztuje?
Cen jeszcze nie znam.
Z kolejnych ciekawostek, MHX wprowadził to oferty odświeżone blanki MHX High Modulus.
Nowe blanki wykonane sa z mat węglowych dostarczanych przez TORAY. Zastosowano tez nową, poprawiona żywicę.
Skutkuje to zmniejszeniem wagi blanków, zmniejszeniem ogólnej średnicy blanków, podniesieniem czułość.
Blanki MHX High Modulus Gen 2 występują wyłącznie w jednym kawałku.
mhxgen2.jpg 17,51 KB 19 Ilość pobrań
Użytkownik robbox4 edytował ten post 06 styczeń 2015 - 20:09
Napisano 06 styczeń 2015 - 20:25
Cat B15 fajny, ale tapeta mu popękała
Robercie masz na stanie blank 3S63MLXF (Ma robić jako uzupełnienie dołu dla LTBC68MF...czyli 4-6gr ołowiu plus guma 2-3") ??
Interesują mnie też inne blanki, np czym się różnią:
3C66MF 10-17LB - 1/2-5/8OZ od 3S66MHF 8-14LB - 3/8-3/4OZ
Wiem, że jeden jest dedykowany do wędek Castingowych...więc ma większą moc...macałem seryjnego casta na podobnym blanku, ale z lepszego grafitu czyli 4C68MF i sprawiał fajne wrażenie....ale nie wiem czy 24gr to jego optimum...raczej 21....
Przedział wabików 10-25gr...najczęściej 14-24gr oczywiście żelastwo.... mój drugi typ mocno mnie zastanawia...większe deklarowane CW...mniejsza moc w LB więc może wyjść z tego całkiem fajny cast na szczupaki....byle nie klękał w nurcie Warty. Co o tym sądzisz?? Lubię ugięcie szczytowe..postępujące w miarę zwiększania obciążenia
Napisano 06 styczeń 2015 - 20:38
Cen jeszcze nie znam.
Z kolejnych ciekawostek, MHX wprowadził to oferty odświeżone blanki MHX High Modulus.
Nowe blanki wykonane sa z mat węglowych dostarczanych przez TORAY. Zastosowano tez nową, poprawiona żywicę.
Skutkuje to zmniejszeniem wagi blanków, zmniejszeniem ogólnej średnicy blanków, podniesieniem czułość.
Blanki MHX High Modulus Gen 2 występują wyłącznie w jednym kawałku.
... A kiedy te blanki będą dostępne?
Napisano 06 styczeń 2015 - 20:39
Cat B15 fajny, ale tapeta mu popękała
Robercie masz na stanie blank 3S63MLXF (Ma robić jako uzupełnienie dołu dla LTBC68MF...czyli 4-6gr ołowiu plus guma 2-3") ??
Interesują mnie też inne blanki, np czym się różnią:
3C66MF 10-17LB - 1/2-5/8OZ od 3S66MHF 8-14LB - 3/8-3/4OZ
Wiem, że jeden jest dedykowany do wędek Castingowych...więc ma większą moc...macałem seryjnego casta na podobnym blanku, ale z lepszego grafitu czyli 4C68MF i sprawiał fajne wrażenie....ale nie wiem czy 24gr to jego optimum...raczej 21....
Przedział wabików 10-25gr...najczęściej 14-24gr oczywiście żelastwo.... mój drugi typ mocno mnie zastanawia...większe deklarowane CW...mniejsza moc w LB więc może wyjść z tego całkiem fajny cast na szczupaki....byle nie klękał w nurcie Warty. Co o tym sądzisz?? Lubię ugięcie szczytowe..postępujące w miarę zwiększania obciążenia
Mam 3S69MLXF kilka sztuk jeszcze. 3S63MLXF tylko pod klienta. Mało popularny.
3C66MF 10-17LB - 1/2-5/8OZ od 3S66MHF 8-14LB - 3/8-3/4OZ -
ten drugi ma dużo pełniejsze ugięcie i bardziej nadaje się pod szczupaka. Co do postępującego ugięcia to jednak polecam Xzoge Szerszy zakres przynęt i pełniejsze ugięcie.
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych