Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

BIG GAME - popping, jiging

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
395 odpowiedzi w tym temacie

#361 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3459 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 24 sierpień 2024 - 21:55

2 pytania:

1 Czy na Andamanach w Pazdzierniku trzeba sie obawiac komarow (jakies ciuchy. malarony etc?)

2 czy wy sie miescicie w 30 kg bagazu w sumie na osobe? Bo mam 3 loty w jedna strone i gdybym chcial osobno wazony bagaz sportowy dolozyc to doplate mi krzykneli 300e w jedna strone. A mocna tuba + 2 wedki 1+1 to chyba z 1/3 jak nie polowa standardowych 30 kg.

#362 OFFLINE   SzymusS

SzymusS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 26 sierpień 2024 - 15:28

2 czy wy sie miescicie w 30 kg bagazu w sumie na osobe? Bo mam 3 loty w jedna strone i gdybym chcial osobno wazony bagaz sportowy dolozyc to doplate mi krzykneli 300e w jedna strone. A mocna tuba + 2 wedki 1+1 to chyba z 1/3 jak nie polowa standardowych 30 kg.

Czym lecisz?
Właśnie kończe wyjazd na Mauritius i przyleciałem tutaj Emiratami. W emiaratach na bilet są 2 bagaże po 23kg na osobę (na Afrykę, bo na inne to chyba po 30kg). Jedna skrzynka wtedy idzie na tylko sprzęt wędkarski, a druga na ciuchy ze sprzętem 

#363 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3459 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 26 sierpień 2024 - 16:59

Ostatni lot jest vistara pozostale edihadem. Za vistara:
: *The maximum weight permissible in a single piece of baggage is 32 kg in all cabin classes. Checked-in Baggage should not exceed the sum of the 3 dimensions (length + breadth + height) in excess of 62 inches or 158 cm
  • SzymusS lubi to

#364 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 30 sierpień 2024 - 11:52

U mnie bagaż to głównie sprzęt wędkarski bo ciuchów to biorę coraz mniej. I tak chodzisz głównie w klapkach i krótkich spodenkach. Niektóre linie obchodzi suma bagażu i ilość nie jest ważna. Trzeba tak się spakować żeby się zmieścić. Zostaje jeszcze podręczny gdzie można zabrać trochę przynęt i kołowrotki. Ja nawet jigi przewoziłem bez kotwic i przechodziły.
  • Darek_W lubi to

#365 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3459 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 30 sierpień 2024 - 18:32

Tak. To mam przecwiczone zawsze musze sobie dodac na bramkach 10 minut na odpakowywanie woblerow etc... :) a ciuchy i pare crocksow zwykle uzywam do zabezpieczania bagazu w srodku. ale przy tym sprzecie zaczynam sie spinac z pakowaniem.
pilkery sa ciezkie. Kolowrotki wielkie, a i 2 wedki 1+1w tubie to z 5kg+.
Bede musial na wage wszystko wrzucac po koleji.

Malaria sie nie spinac?

#366 OFFLINE   GregORnot

GregORnot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów

Napisano 04 wrzesień 2024 - 06:54

Na komary uważaj wszędzie w tamtych rejonach. Ostatnio dengi dużo było w tych rejonach. Kolega z zanzibaru wrócił to coś przywiózł i po dwóch tygodniach umarł, a jego kobita się ledwo wylizała. Na Maledivach byłem w styczniu to tam też kilka osób chorych wróciło..
Poszczep się na co możesz, muga i uważaj żeby cie nic nie wybzykało 😬

#367 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3459 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 07 październik 2024 - 08:29

Jakies polecenia na oman? Przewodnik/nocleg?
  • SzymusS lubi to

#368 OFFLINE   radeqs

radeqs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 841 postów
  • LokalizacjaRuda Śląska
  • Imię:Konrad

Napisano 23 październik 2024 - 08:29

Wracając do wariantu ekonomicznego tej zabawy. Miał ktoś do czynienia z Shimano Grappler TYPE C w wersji XH (PE10)? Recenzje w internecie ma chyba nie najgorsze, a koszty w okolicach 250Eur.

Użytkownik radeqs edytował ten post 23 październik 2024 - 08:29

#369 OFFLINE   SzymusS

SzymusS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 październik 2024 - 09:01

Wracając do wariantu ekonomicznego tej zabawy. Miał ktoś do czynienia z Shimano Grappler TYPE C w wersji XH (PE10)? Recenzje w internecie ma chyba nie najgorsze, a koszty w okolicach 250Eur.

Mam Shimano 21 Grappler Type-C S82XH-3 (czyli travel)
Rzucałem parę razy, do sticków się nadaje, do poperów za miękka (np. mimo że opisana podobnie jak zenaq EP83-6 Trevally, to zenaq jest znacznie bardziej sztywniejszy)
Zamontowałem do niej Shimano Stella sw14000xg i w takiej konfiguracji wędka troche ciąży na dziób 
Będę ją sprzedawał prawdopodobnie na przełomie roku, bo zamiast niej u świętego mikołaja zamówiłem sobie zenaq EP83S

• radeqs lubi to

#370 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3459 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 25 październik 2024 - 15:51

Chyba znalazlem problem traveli do takiej roboty (gregor wspominal o rozkladaniu sie wedki przy wyrzucie). W tropikalnym klimacie spigoty chyba latwo puchna. I jak taki spuchniety spigot nawet wbity mlotkiem jak sie skurczy to wypada. W egipcie (przynzam malo wilgotno, wiec moze sama temp?) Kumpel nie mogl rozlonczyc wedki - w 2 osoby nie dalismy rady- w pokoju przy klimie puscila od razu. Ja wczoraj nie moglem zlozyc wedki (smith jiggowy - travel pe8 3cz) poprostu spigot z 7cm wchodzil max 0.5-1cm. Co ciekawe tylko ten mniejszy- dolny wchodzilnok. Pozostale 3 wedki 0 problemow... Po kilku minutach pod klima juz weszlo dobre 5cm.
  • analityk lubi to

#371 OFFLINE   radeqs

radeqs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 841 postów
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 11 listopad 2024 - 20:02

Sorry, że w tym wątku, ale w cafe to zginie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany Saltigami, to w  tackle-deals.eu są Saltigi w super cenach (mniej więcej w cenie Certate SW), przykłady:

https://www.tackle-d...tiga-G-14000-XH

https://www.tackle-d...iga-G-20000-H_1

Od cen wyświetlanych jest jeszcze kupon rabatowy na 15%: BLACKMONTH.

Właśnie zamówiłem Saltigę 14000 XH w cenie 646 Eur.

Robiłem już kilkukrotnie zamówienia w tym sklepie i wszystko przychodziło TIP TOP.

Użytkownik radeqs edytował ten post 11 listopad 2024 - 20:02

• kostom63 lubi to

#372 OFFLINE   radeqs

radeqs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 841 postów
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 13 listopad 2024 - 07:18

No i ceny uległy zmianie, niestety na mniej korzystne.

#373 OFFLINE   GregORnot

GregORnot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów

Napisano 18 listopad 2024 - 05:23

#374 OFFLINE   GregORnot

GregORnot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów

Napisano 19 listopad 2024 - 06:52

Listopadowy wypad na seszele, z kolegami z forum 💪👍
  • wujek i analityk lubią to

#375 OFFLINE   analityk

analityk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1900 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 19 listopad 2024 - 09:48

Pięknie.

U nas takiego ognia nie było (Andamany) ...  ale jak na pierwszy raz może być. 

Załączony plik  IMG-20241107-WA0006.jpg   35,13 KB   4 Ilość pobrań

#376 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1209 postów
  • Imię:Maciej

Napisano 19 listopad 2024 - 11:24

Fajne ryby, a ta żaglica przepiękna ;)

#377 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 20 listopad 2024 - 13:16

Listopadowy wypad na seszele, z kolegami z forum

Trzeba będzie wieczorem obejrzeć

#378 OFFLINE   Granturismo

Granturismo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaBeskid Mały
  • Imię:Grzesiek

Napisano 09 grudzień 2024 - 23:51

Hej Koledzy!

Pytanie o Seszele... Jak wygląda sprawa połowu ryb z brzegu? Jakieś opłaty? Ograniczenia? Strefy zakazane?

Wyjście na morze łódką nie wchodzi w grę. Jestem chory od samego patrzenia! Pozostaje tylko brzeg.

Seszele w ostatnim czasie są tańsze niż Kanary, więc lecę na 2 tygodnie na początku stycznia. Jeśli ktoś był i łowił, chętnie czegoś się dowiem 😃

Użytkownik Granturismo edytował ten post 09 grudzień 2024 - 23:52

#379 OFFLINE   SzymusS

SzymusS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 grudzień 2024 - 08:21

Hej Koledzy!

Pytanie o Seszele... Jak wygląda sprawa połowu ryb z brzegu? Jakieś opłaty? Ograniczenia? Strefy zakazane?

Wyjście na morze łódką nie wchodzi w grę. Jestem chory od samego patrzenia! Pozostaje tylko brzeg.

Seszele w ostatnim czasie są tańsze niż Kanary, więc lecę na 2 tygodnie na początku stycznia. Jeśli ktoś był i łowił, chętnie czegoś się dowiem

Cześć 
Byłem i łowiłem tam z brzegu i z łodzi 

Z brzegu łowisz bez żadnych licencji / opłat, po prostu idziesz ze spinem
Z brzegu łowiłem koło naszego domku, na wschodnim wybrzeżu wyspy Mahe. Ryby to jakieś dziwolągi ;) I raz wziął mi też karanks ale się zerwał 
Po powrocie już się zorinetowałem że do takiego łowienia znacznie lepsze jest zachodnie wybrzeże, zwłaszcza kamienne miejsca, gdzie obok jest już głęboko, tam są już fajniejsze ryby 

Ale generalnie: na luzie, bierzesz wędkę i idziesz łowić :)

• Granturismo lubi to

#380 OFFLINE   Granturismo

Granturismo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaBeskid Mały
  • Imię:Grzesiek

Napisano 10 grudzień 2024 - 08:32

O, super! Dzięki!

A na co łowiłeś? Jakie przynęty? Jaki sprzęt? Godziny połowu? Pływy? Jakaś lokalna specyfika?

Ja mam hotel w Misere, w centrum wyspy na przełęczy, więc w zasadzie wszędzie mam relatywnie blisko. Mimo to będę raczej szukał ustronnych miejscówek na południowym-zachodzie - małe piaszczyste plaże wśród skał w tropikalnym lesie. Zabudowanego wybrzeża w okolicy Victorii i lotniska nawet nie biore pod uwagę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych