Szkoda zachodu ze dwie minutki , oczywiście jeśli taka butla będzie miała reduktor .
Aerograf w pytaniach i odpowiedziach
#661 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2017 - 17:26
#662 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2017 - 22:27
#663 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2017 - 23:54
Dwie minuty pracy aerografu a może i mniej...Kolega wyżej chyba jasno napisał.Ja potwierdzam...
#664 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2017 - 22:20
Witam szanowne grono kolegów
Od jakiegoś czasu strugam sobie z lepszymi i gorszymi efektami,dużo uczę się dzięki temu forum a właściwie Wam
Dotarłem do etapu zagruntowanych drewniaków w śnieżce akrylowej po kąpieli w caponie jako lakier zastosuję hartzlack.
Zdecydowałem się na malowanie aerografem bo rękę do malowania farbami rozpylanymi mam (a przynajmniej żyje w takim przekonaniu) pędzelki gąbeczki odpadają. Tematyki aerografów nie mam zgłębionej na tyle aby zakupić taki model nie tylko na przysłowiowy "początek" ale też bez przesady z "PRO"
Myślę że będzie to raczej malowanie małych ilości tylko dla siebie i kilku kolegów.Czytając temat/tematy jako polecane (tak na moje warunki użytkowania) przewijały się modele TG 180k i TG 130k.
Ja wyszukałem takie:
http://allegro.pl/ae...6338326173.html
http://allegro.pl/ae...73.html#thumb/2
http://allegro.pl/pr...6285323922.html
http://allegro.pl/ae...6282356163.html
Ten pierwszy widziałem tu na forum że ktoś wrzucał ale nie mogę już tego wykopać reszty nie widziałem bądź nie trafiłem co nie powinno dziwić zważywszy na obszerność tego forum
Koledzy proszę poradźcie coś może macie, używacie lub mieliście i odradzacie, jak już jakiś polecicie napiszcie coś o farbach przy tej konfiguracji jaką założyłem.
Za wszelką pomoc z góry Dziękuję
Pozdrawiam.
#665 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2017 - 22:51
Panowie potrzebuję jakiegoś sprawdzonego serwisu aerografów najlepiej w Warszawie Coś się dzieje z moją Ultrą... Ktoś coś?
#666 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2017 - 22:56
Siemasz Daniel co tam się dzieje z aero może pomogę ?
#667 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2017 - 23:10
Siema Przemek. Ty to człowiek z sercem jesteś zawsze chętnie pomożesz Zaczął pluć farbą...więc doszedłem do wniosku, że rozepchałem dyszę 0,4mm przy ostatnim czyszczeniu. Kupiłem nową dyszę i iglicę od razu to teraz daje dziwny strumień taki bardziej prostokątny (szeroki) a nie skupiony punktowy... Nie mam pojęcia o co chodzi... a wobki czekają...
Użytkownik Qcyk edytował ten post 26 styczeń 2017 - 23:11
#668 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2017 - 00:44
Nie wiem za co ludzie polecaja ten aerograf
Pozdr
M
#669 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2017 - 08:24
Śmigałem nim 2,5 roku i byłem zadowolony... No to co polecicie w tej cenie ?
#670 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2017 - 18:40
Danielu kup sobie pseudo Iwate np taką , już parę lat temu polecałem tego sprzedawcę .
Nawet dwie kupisz , będzie się wygodniej pracowało . Niby chińskie badziewie ale znakomicie podrobione i z gwarancją . Po też nie zbankrutujesz jak zajedziesz uszczelki czy zerwiesz dyszę .
#671 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2017 - 21:24
Danielu kup sobie pseudo Iwate np taką , już parę lat temu polecałem tego sprzedawcę .
Nawet dwie kupisz , będzie się wygodniej pracowało . Niby chińskie badziewie ale znakomicie podrobione i z gwarancją . Po też nie zbankrutujesz jak zajedziesz uszczelki czy zerwiesz dyszę .
Zbyszku a masz porownanie ow maszyny do TG180? Obie sa podrobkami Iwaty. Od TG za 15$ nie ma co oczekiwac, od razu widac chinska jakosc ale maluje sie tym dobrze. Pytam bo ostatnio widzialem u jednego kolesia naprawde dobra podrobke Iwaty, taka z gornej polki.
Pozdr
M
#672 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2017 - 22:36
Zbyszku a jak z dokupieniem do tego części później ?
P.S. Przy okazji jak już o tym mówimy są jakieś przejściówki żeby podłączyć 2 aerografy do jednego kompresora?
Użytkownik Qcyk edytował ten post 27 styczeń 2017 - 22:40
#673 OFFLINE
#674 OFFLINE
#675 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2017 - 01:09
Zbyszku a masz porownanie ow maszyny do TG180? Obie sa podrobkami Iwaty. Od TG za 15$ nie ma co oczekiwac, od razu widac chinska jakosc ale maluje sie tym dobrze. Pytam bo ostatnio widzialem u jednego kolesia naprawde dobra podrobke Iwaty, taka z gornej polki.
Pozdr
M
Osobiście nie mam ani jednego ani drugiego obydwa macałem i używałem lecz nie w tym samym czasie stąd trudno mi się wypowiedzieć odnośnie różnic stricte użytkowych .Ale wizualnie są identyczne . Takie samo mocowanie osłon i dyszy , uszczelki tylko tam gdzie to konieczne . Poleciłem ten aero koledze i sam osobiście mu odbierałem bo akurat mam z pracy do nich zaledwie kilka kilometrów . Przy tej okazji kilka minut rozmawiałem ze sprzedawcą podobno nie mieli jeszcze reklamacji tych aero nawet zanim zaczęli je brandować swoją nazwą . Przy przekazaniu odpaliłem i trochę popryskałem po czym zmieniliśmy dyszę na 0,3 . Wiadomo metaliki z grubą miką małe dysze to se neda . Pełna regulacja wszystko dobrze spasowane . Jak dla mnie macologicznie było zajebiste , i jak zajadę któryś ze swoich wynalazków to na pewno się u nich w takiego doposażę . Koleżka też nie narzekał choć parę razy dzwonił z jakimiś tam drobiazgami , //pomoc telefoniczna była wystarczająca typu odkręć osłonę i oczyść dyszę // a to jego pierwsze aero nie ze strzykawek i długopisów i sobie chłopak radzi .
Zbyszku a jak z dokupieniem do tego części później ?
P.S. Przy okazji jak już o tym mówimy są jakieś przejściówki żeby podłączyć 2 aerografy do jednego kompresora?
Mieli dysze uszczelki wszystko na stanie i od reki .
Co do Ps. U mnie wszystko śmiga na wężykach i złączkach akwarystycznych i tak od lat . Nie widzę potrzeby zmiany w tym osprzęcie wszystko działa bezawaryjnie . A zero stresu jak się przydepnie czy cóś takiego . Wręcz są plusy , kilka metrów tych przewodów jest i czasami jak widzę ze już się perełki wody w wężykach zbierają odłączam , ciśnienie max kilka strzałów i suchutko . Malujemy dalej .
- krzychun i eRKa lubią to
#676 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 14:17
Nada się do weekendowego malowania kilku sztuk wobków? http://allegro.pl/ci...29.html#thumb/5
#677 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 14:18
Pewnie tak.Nada się do weekendowego malowania kilku sztuk wobków? http://allegro.pl/ci...29.html#thumb/5
#678 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 14:20
Głównie chodzi o to ze nie mam miejsca na wiekszy kompresor
#679 OFFLINE
Napisano 05 luty 2017 - 14:52
Popatrz sobie na yt jak Piotr Majmesku takim małym malujeGłównie chodzi o to ze nie mam miejsca na wiekszy kompresor
Ps. Jak wkurzają cie ludzie którzy ciągle się zacinają i mówią "yyyyyyyyyy" to lepiej wyłącz dźwięk
- eRKa lubi to
#680 ONLINE
Napisano 08 luty 2017 - 14:45
http://allegro.pl/mi...6407945109.html
Koledzy zna ktoś może produkt ?? Poszukuję czegoś pod własne małe potrzeby do lakierowania małej ilości woblerków i co najważniejsze w mieszkaniu a więc musi być cicho
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych