Wody w okolicach Krakowa
#6101 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 09:33
- HuchoTaimen lubi to
#6102 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 09:44
Dziadek mnie zapisał do pzw kiedy miałem 7 lat czyli byłem członkiem niemal 35 lat. Rok w rok opłacałem składki czasami przez sezon w ogóle nie będąc na rybach.
Ale powiedziałem dość utrzymywania starzyzny w pzw i w tym sezonie po raz pierwszy nie opłaciłem. I nie zamierzam utrzymywać ten instytucji. Może ktoś napisać - mój wybór. No właśnie, mój. Przemyślany. Jeśli poczuje chęć pomoczenia patyka nad wodą to z pewnością wybiorę komercję. I nie że względu na rybostan bo nie jestem mięsiarzem ale przewietrzenie łba. Każdy ma wybór, płacić i płakać ze drogo że nic nie chce się uwieść.
Znośnego dnia dla Was.
#6103 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 10:12
#6104 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 10:25
Jeszcze 10 lat temu na W3 było mnóstwo tej walecznej ryby a walka z taką 70-tką z nurtu przyprawiała o zawał serca.
Teraz trzeba się cieszyć z jakiekolwiek ryby. Kilka razy w tym roku byłem na starych miejscówkach właśnie przy W3 i żadnej aktywności ryb. Brak bolenia, klenia czy jazia. Wcześniej jak sum w nocy piznął pod brzegiem to portki spadały. W środowisku rajdowym jest takie czeskie powiedzenie; "to se ne wrati" i dotyczy starych, dawnych czasów rajdowych. Podobnie w środowisku wędkarskim odnoszę wrażenie.
- eRKa lubi to
#6105 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 10:56
Załączone pliki
- jerzy6, malinabar, PePe. i 9 innych osób lubią to
#6106 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 11:10
Dobrze napisałeś "trafiła", łososia czy jesiotra też możesz trafić.
- Filip14 i Tommy100 lubią to
#6107 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 11:49
Pepe kiedy ostatnio złowiłeś brzanę? Lub ktoś inny?
Jeszcze 10 lat temu na W3 było mnóstwo tej walecznej ryby a walka z taką 70-tką z nurtu przyprawiała o zawał serca.
Teraz trzeba się cieszyć z jakiekolwiek ryby. Kilka razy w tym roku byłem na starych miejscówkach właśnie przy W3 i żadnej aktywności ryb. Brak bolenia, klenia czy jazia. Wcześniej jak sum w nocy piznął pod brzegiem to portki spadały. W środowisku rajdowym jest takie czeskie powiedzenie; "to se ne wrati" i dotyczy starych, dawnych czasów rajdowych. Podobnie w środowisku wędkarskim odnoszę wrażenie.
W tym roku tylko kilkanaście sztuk, woda wysoka mocno przeszkodziła
- jerzy6, malinabar i coma lubią to
#6108 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 13:44
- Tomek TJ, jerzy6, Przeman i 4 innych osób lubią to
#6109 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 14:30
Ja złowiłem brzanę ostatnio dwa miesiące temu nawet wstawiłem fotkę na jb.pl ale ogólnie za brzanami nie chodzę i to byl przypadek przy boleniach. Tydzień temu trafiłem dzień w którym złowiłem kilka sztuk bolenia w tym jeden 70+, złowiłem też sandacza 70+ w ostatnich dniach. Widziałem jak grube bolenie żerują ze ukleje wyskakiwały na brzeg i to wszystko w ostatnich dniach. Wczoraj złowiony został boleń 78cm i sandacz 71 także to nie jest tak że nie ma ryb tylko trzeba wiedzieć gdzie i o ktorej je łowić
No przecież cały czas to powtarzam
- PePe. lubi to
#6110 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2021 - 15:25
#6111 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 10:47
Panowie, dziś gościnnie jestem na Wiśle. Startuję belly boat u ujścia Raby i płynę aż do... się zobaczy. To nie moja woda, więc jeśli macie jakieś rady to chętnie przysłucham się wszystkim, a jeśli ktoś tam akurat z Was będzie spacerował, to krzyknij z pozdrowieniem, zawsze człowiekowi raźniej
- Voldemort lubi to
#6112 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 11:13
- RokiFishBoa lubi to
#6113 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 13:19
- RokiFishBoa lubi to
#6114 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2021 - 17:43
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
- RokiFishBoa lubi to
#6115 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 13:15
Dzięki koledzy za wszystkie rady. Byłem. Logistyka organizacji powrotu do auta - koszmar. Sam spływ - koszmar. Ryby przy brzegach pochowane ale nic nie żerowało. Najprawdopodobniej ryby żerowały na przyborze i zaczną żerować za 2-3 dni na wysokiej wodzie, w trawach. Generalnie dawno nie czułem dreszczyku adrenaliny na belly ale na tej wodzie + noc = wysiadłem psychicznie. Zobacze materiał, jeśli coś się nagrało to zrobię krótką relację na mój kanał.
Użytkownik RokiFishBoa edytował ten post 19 wrzesień 2021 - 13:16
- Adrian Tałocha i Paweł R. lubią to
#6116 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2021 - 17:35
Szaleniec ))
#6117 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2021 - 15:18
- RokiFishBoa lubi to
#6118 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 11:11
Nie wiem czy pamiętacie naszą petycje do pZW odnośnie okresu ochronnego bolenia i sandacza.
Związek wlasnie zareagował i wezwał mojego kolegę listownie do pseudo komunistycznego sądu koleżeńskiego który z prawem nie ma nic wspólnego.
Pozwolę sobie zamieścić odnośnik do artykułu który opisuje cala sprawę. Nie wie czy ja też dostałem wezwanie muszę to sprawdzić. Kto ma ochotę niech sobie przeczyta ten artykuł.
http://wedkarskiewak...tatniej-chwili/
#6119 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2021 - 12:09
"na co w takim razie zostały przeznaczone pieniądze z dotacji na ochronę ryb [nie co ponad 120 tys. zł],
– dyr. biura odmówił ujawnienia informacji"
xxx
W sumie budżet Okręgu jest zdemolowany na ponad 260 tys. [Dla mnie zastanawiające jest na co idą w takim razie nasze składki?]
xxx
jeden z działaczy „chlapnął”, iż rozważane jest wyciągniecie konsekwencji w postaci sądu koleżeńskiego.
No.
Masz jeszcze jakieś pytania? Wąty?
PŁAĆ i siedź cicho, kiedy starsi i mądrzejsi dzielą się łupem.
#6120 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2021 - 19:49
No.
Masz jeszcze jakieś pytania? Wąty?
PŁAĆ i siedź cicho, kiedy starsi i mądrzejsi dzielą się łupem.
Czy to do NIK nie lepiej zgłosić - bo jest to defraudacja publicznych pieniędzy + plus od strony dającego - brak nad nimi nadzoru ?
Po co się z nimi kopać w niby pojedynku , przecież oni to tuszują jak byk ...
Wtedy ktoś inny zwróci uwagę na to i sprawy może pójdą w eter ..
To nie jest już patogenoza PZW tylko państwowej firmy zajmującej się gospodarką wodną ,która miała przynosić zysk.
Takie pieniądze przechodzą nie przez księgowego tylko dyrektora finansowego , który jest publicznym urzędnikiem.
Użytkownik krzysju edytował ten post 27 wrzesień 2021 - 19:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych