Wody w okolicach Krakowa
#6141 OFFLINE
Napisano 20 październik 2021 - 17:57
#6142 OFFLINE
Napisano 20 październik 2021 - 19:59
Wybacz rozumiem twoje rozgoryczenie i tez chętnie bym wpadł ale muszę iść do pracy nie jestem sam sobie prezesem ani kierownikiem a urlopy w moim fachu są wyznaczane raczej w ścisłe określonych terminach .Jak większość śledzi temat ale jak trzeba coś załatwić pogadać gdzieś podjechać to nigdy nie ma chętnych...
Niestety pomimo iż kocham łowić i uważam iż sprawia ważna niestety w moim jak i wielu kolegów zyciu są priorytety nie związane z wędkarstwem wiec myśle ze czasem warto darować sobie pewne uwagi .
Mam nadzieje ze nie weźmiesz sobie tego zbytnio do siebie ale niestety życie weryfikuje często nasze chęci jak i możliwości a ze czasy mamy chore i polski wał uderza w szarego człowieka coraz mocniej boje się ze może być jeszcze gorzej .
#6143 OFFLINE
Napisano 20 październik 2021 - 22:58
- jerzy6, coma i korol lubią to
#6144 OFFLINE
Napisano 21 październik 2021 - 09:23
#6145 OFFLINE
Napisano 21 październik 2021 - 20:20
Będzie jescze okazja się tam pojawić, bo koledze zostały przedstawione zarzuty za działanie na szkodę pZW.
Wyciągnęli spod dupy gotowe pismo oskarżenia beż przesłuchania świadka. Także maja juz wszystko zaplanowane.
Samo pZW twierdzi że to przez naszego kolegę zostały cofnięte dla nich dotacje z Unii.
Pisaliśmy do nich zeby zmienili przepisy to mieli to w 4 literach. Odpisali że przepisy są dobre.
Teraz szukają winnych bo się okazało że Wfośigw się przyczepił do tego.
Wzieli hajs na ochronę drapieżnika i go nie chronią przepisami.
Nikt na to wpływu nie miał, to decyzją urzędu niech się z nimi sądzą.
Kazdy obywatel ma prawo do krytyki na piśmie i zgłaszania swoich uwag do pieniędzy publicznych. A takimi są dofinansowania i dotacje. Każdy ma do nich wgląd.
Jak będziecie mieli czas i ochotę spotkać się jeszcze w tej słusznej sprawie i uchronić kolegę przed wyrzuceniem z pzw bo to planują to będę pisał na bieżąco.
#6146 OFFLINE
Napisano 21 październik 2021 - 21:33
PS. Ich akwarium oddaje stan naszych wód... Szału nie ma.
- Tommy100 lubi to
#6147 OFFLINE
Napisano 21 październik 2021 - 22:54
No ciekawe, ciekawe...
Pewnie ma to być nauczka dla innych, żeby się nie wtrącać, kiedy starsi i mądrzejsi dzielą łupy.
Mnie nie potrzeba kolejnych argumentów, żeby domagać się całkowitej likwidacji pzw, zaorania i przebicia osinowym kołkiem.
Ale są jeszcze tacy, co wierzą w "szesnasty etap reformy" związku. Może im takie akcje otworzą oczy?
- boguslaw i Tommy100 lubią to
#6148 OFFLINE
Napisano 22 październik 2021 - 00:38
Ja po weekendzie wyciągnę ich sprawozdania finansowe z KRS.
- PePe. lubi to
#6149 OFFLINE
Napisano 22 październik 2021 - 05:50
Powodzenia! Pozniej oczywiscie mozecie napisac jak poszlo
- Adrian Tałocha lubi to
#6150 OFFLINE
Napisano 22 październik 2021 - 11:02
#6151 OFFLINE
Napisano 22 październik 2021 - 11:38
Freestyle totalny. Dzięki Hanz i Panowie za przybycie.
Będzie jescze okazja się tam pojawić, bo koledze zostały przedstawione zarzuty za działanie na szkodę pZW.
Wyciągnęli spod dupy gotowe pismo oskarżenia beż przesłuchania świadka. Także maja juz wszystko zaplanowane.
Samo pZW twierdzi że to przez naszego kolegę zostały cofnięte dla nich dotacje z Unii.
Pisaliśmy do nich zeby zmienili przepisy to mieli to w 4 literach. Odpisali że przepisy są dobre.
Kazdy obywatel ma prawo do krytyki na piśmie i zgłaszania swoich uwag do pieniędzy publicznych. A takimi są dofinansowania i dotacje. Każdy ma do nich wgląd.
Jak będziecie mieli czas i ochotę spotkać się jeszcze w tej słusznej sprawie i uchronić kolegę przed wyrzuceniem z pzw bo to planują to będę pisał na bieżąco.
Pewnie prawnik kolegi już coś wymyśli, ale tak na logikę nikt nie cofnie funduszy tylko z powodu pierwszego lepszego zażalenia na działanie danej instytucji, w tym wypadku PZW Kraków. Skoro zostały cofnięte, to najwyraźniej WFOŚiGW uznał, że PZW Kraków nie wypełniło związanych z ich przyznaniem zobowiązań, więc zarzuty działania na szkodę PZW powinno się przedstawić zarządowi okręgu
- jerzy6, coma i Tommy100 lubią to
#6152 OFFLINE
Napisano 23 październik 2021 - 19:46
Myśleli że się nikt nie kapnie. Wystarczyło żeby przepisy zmienili, ale nie chciało im się.
Bolen i sandacz beż okresu i pieniądze biorą na ich ochronę. No kpina normalnie. Myśleli że ciemnota się nie kapnie że zarybienia robia z unijnego hajsu.
Resztę hajsu z naszych oplat sobie kitrają.
W KRS nie ma ich sprawozdań finansowych. Dziwne. Wiele okręgów ma.
Muszę do sądu złożyć pismo żeby mi udostępnili. Zobaczymy jaki mają budżet.
Oni łamią przepisy o jawności informacji publicznych. Ponoć wzięli inna dotacje. Zobaczymy czy się pochwalą, bo mają obowiązek.
Zobaczymy jak to będzie. Jutro na ryby skocze. Cisnienie w kosmos wywalone nawet nie dotknie pewnie.
- Voldemort, Aries i morelowy lubią to
#6153 OFFLINE
Napisano 24 październik 2021 - 16:22
Miałem jedno branie z klasycznego opadu na Matusiaka. Uwiesila się gruba ryba , ale byłem już w letargu i slabo mialem hamulec dokręcony i po chwili holu spadła. Nie wiem co to było. Sandacz godzilla albo sum. Mógł być też Karp czy amur za plecy tego nie wie nikt.
Ale było to grubas jaki w tym roku na wędce jeszcze nie gościł.
- morelowy lubi to
#6154 OFFLINE
Napisano 25 październik 2021 - 04:17
Tragiczny dzień na wodzie. Rzucaliśmy od rana i nic. Odcinek ponizej Dabia.
Miałem jedno branie z klasycznego opadu na Matusiaka. Uwiesila się gruba ryba , ale byłem już w letargu i slabo mialem hamulec dokręcony i po chwili holu spadła. Nie wiem co to było. Sandacz godzilla albo sum. Mógł być też Karp czy amur za plecy tego nie wie nikt.
Ale było to grubas jaki w tym roku na wędce jeszcze nie gościł.
Rzadko bywam na Wisełce ale w tamtym roku w grudniu poszedłem porzucać gumami i oprócz 2 małych sandaczy fajnego szczupaka przywalił karp taki ponad 5 kg w klasycznym opadzie . Zatem jak najbardziej jest to możliwe
#6155 OFFLINE
Napisano 25 październik 2021 - 12:50
Freestyle totalny. Dzięki Hanz i Panowie za przybycie.
Odnośnie rzecznika dyscyplinarnego, z którym "przyjemność" miał Adam, polecam obejrzeć wideo:
- michcio i coma lubią to
#6156 OFFLINE
Napisano 25 październik 2021 - 13:06
U mnie rano minus 7. Teraz piękne słońce. Trza będzie sprawdzić na ile taka mieszanka wodę ochłodzi. W czwartek kamera termo w telefonie pokazała 11 stopni temp wody. Wtedy nic nie brało, no zaczepy brały ale się nie liczy;). Pomyślałem sobie że, jeżeli pewna organizacja której nazwy nie wymienię, zechce swoją nieudolność zrzucić na konto kolegi i ukaże go pozbawieniem członkostwa to chętnie się dorzucę do jego licencji jeżeli będzie musiał łowić jako niezrzeszony. Proponuję jednodniowy ekwiwalent przynęt urwanych na Wiśle. Jestem optymistą urealnionym, głęboko wierzę w "sprawiedliwość i uczciwość" instytucji wszelakich, także jakby co to proszę o info: gotówka czy przelew;). Idzie listopad;), pz
- coma lubi to
#6157 OFFLINE
Napisano 25 październik 2021 - 16:58
Odnośnie rzecznika dyscyplinarnego, z którym "przyjemność" miał Adam, polecam obejrzeć wideo:
https://www.youtube....h?v=i-kkMtbeVHw
Zobaczycie co to za wędkarz i człowiek.
Jak będę w KRK wtedy to się
piszę . Daj tylko znać kiedy to .
#6158 OFFLINE
Napisano 25 październik 2021 - 17:41
Co do tego Pana z filmiku - z jaką dumą on opowiada jak to pozbył się raka królewskiego (gatunku chronionego sic!) wpuszczając do zalewu sumy… To jasno pokazuje w czyich rękach są nasze wody. Wzorowy niedo-rzecznik.
- nowwwak, jerzy6, Krzysiu i 1 inna osoba lubią to
#6159 OFFLINE
Napisano 25 październik 2021 - 22:08
U mnie rano minus 7. Teraz piękne słońce. Trza będzie sprawdzić na ile taka mieszanka wodę ochłodzi. W czwartek kamera termo w telefonie pokazała 11 stopni temp wody. Wtedy nic nie brało, no zaczepy brały ale się nie liczy;
Tomku, u mnie właśnie w czwartek i bodajże w środę brały najbardziej byłem wieczorami a w zasadzie nocą, w sumie 3 sandacze do 70 cm 3 bolki w tym jeden ponad 65 , 3 spady sandaczy, a w sobotę 1 sum poszedł mi daleko , no taki przyłów, zerwał plećkę PP 0,23 wyciągnął jak niteczkę, a zerwał na zaczepach.
Tak , że nie ma reguły jak są głodne to biorą i już , czy to silny wiatr , czy front z burzami, nic im nie przeszkadza
I jeszce jedno, rybki muszą być w łowisku!
Jeśli bym coś miał wnioskować to wtedy właśnie brały przy złej pogodzie -np. sobota, a w niedzielę słoneczko mrozik i zero kompletne, kumpel to samo.Kolega jeszcze (donkicha) złowił w sobotę zaraz po deszczu z gradem sandacza 82cm.
Jakieś wnioski mam i doświadczenie, ale często i tak myślę jak pisał Szymański wiem, ze nic nie wiem
Użytkownik jerzy6 edytował ten post 25 październik 2021 - 22:09
- Roseth i mayou lubią to
#6160 OFFLINE
Napisano 26 październik 2021 - 01:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych