Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#6401 OFFLINE   Roseth

Roseth

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 310 postów
  • LokalizacjaDolina Mierzawy
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 maj 2022 - 08:09

Nie wiem, jak inni zawodnicy, ale ja z rana próbowałem złowić bolenia, nic się nie pokazywało, a tych "ukrytych" nie umiem łowić, więc przesiadłem się na klenie. Na początku z główek, później opaska. Kilka zbiórek drobnych ryb widziałem . Przy brzegach wylęg, ale nic nie ganiało. Pierwszy wypad zaliczony, walczymy dalej.

• minnow lubi to

#6402 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1519 postów

Napisano 30 maj 2022 - 10:17

Na Wisełce słabo wczoraj w3 od5,30do jakiejs9tej i jeden klenik pod30cm i bodajze 7pobic drobiazgu kleników .Drobnica oczkowała ataków czegokolwiek brak.Z gruntu u grunciarzy też nic niepikło.Puki woda płynie jestesmy w grze i trzeba próbować.

#6403 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 30 maj 2022 - 11:20

Puki woda płynie jestesmy w grze i trzeba próbować.

:good: I tej wersji będę się trzymał; Policzyłem pudełka z przynętami/ilość dni do końca roku. Dojade;). O zawodach w Nce-ach nie miałem nawet pojęcia że są. Ale faktycznie wyniki  jednych i drugich nie powalają. I pewnie obsada do słabych zawodników nie należała..... No cóż jeszcze 2 dni i BMC XXH znowu do łask wróci;). pz

#6404 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Tałocha

Napisano 30 maj 2022 - 16:02

U mnie tez bez szału klenie, okonie i dwa bolenie z Wąsami na bezsterowce, jeden już konkretniejszy, jakieś niezapięte boleniowe strzały.
  • krzysju lubi to

#6405 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 czerwiec 2022 - 09:41

Jak tam otwarcie sandaczowo-sumowe Panowie?

#6406 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 czerwiec 2022 - 09:53

Chodzi Ci o sumy łowione w maju a sandacze w marcu czy tylko o datę 1 czerwiec 2022  ;)

• Adrian Tałocha lubi to

#6407 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 czerwiec 2022 - 10:22

Tylko o wczoraj

#6408 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 02 czerwiec 2022 - 11:49

Ja jeszcze sezonu nie otwarłem, bo robotę trza haratać. Wędki na stojaku odpicowane leżą, multiki nasmarowane, kotwiczki powymieniane, kółka też... Ale jak patrze na poziom wody w internetach to nie mam złudzeń. Nic kurna się nie będzie działo.  Poniedziałek na W3 totalnie zmarniony, zero oznak życia, Wędke miałem co prawda na inne ryby ale nawet chlapnięcia nie widziałem.  Trzeba będzie jakiegoś dołka z zimną natlenioną wodą chyba poszukać bo w okolicach tarlisk, gdzie jeszcze powinny się teraz kręcić pasiaste jest 3cm wody, albo gołe dno.pz  

• Adrian Tałocha lubi to

#6409 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 czerwiec 2022 - 08:46

Jak by ktoś chciał skorzystać z "darmowego" slipu hucznie otwieranego przez włodarzy miasta miesiąc temu buahahaha

Załączone pliki

• coma i korol lubią to

#6410 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 04 czerwiec 2022 - 09:59

Ale parking gratis;)

Czwartek: nic/+ 2 przynęty ( jedna moja druga raczej nie). Guma na lekko, guma na ciężko, wobler lekki, klasyka sumowa. Nawet wahadła jakieś pociskałem 

Piontek: nic / - 2 przynęty+3 haki do wymiany. Przelazłem dobry kilometr wody. Prucz zaprzyjaźnionej wydry bez oznak życia. 

Zaprzyjaźniona baza ze stacjonarką 48h/3os./ 6 zestawów/ nic.  Jedyna obserwacja z ostatnich dni to wszystko piachem zasypane, nawet miejsca w którym zawsze kamienie były. Trza szukać dalej. pz 

#6411 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 czerwiec 2022 - 13:08

Ja byłem w nocy z pierwszego na 2 jeden chudy sandacz 60+ i jedno puknięcie w woba. W dzień klenie 30staki.

#6412 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 czerwiec 2022 - 14:42

Ja wczoraj siedziałem na opasce w nocy za zedem i nie złowiłem :) bolki chodziły ale ciężko złowić i tylko klenia przytuliłem w okolicy 50cm
  • Adrian Tałocha lubi to

#6413 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 04 czerwiec 2022 - 17:12

Panowie przecież to jakiś skandal z tym slipem zapowiadali ogólnodostępny slip i hasła typu Krakow otwiera się na Wisłe a tu się okazuje ze za nasze pieniądze z podatków zrobili prezent dla hotelu , którego właścicielem pewnie jest któryś z włodarzy albo członek jego rodziny .
Ja pierdole brak slow niech jeszcze pod kotlarskim radiowóz 24 h postawią żeby przypadkiem ktoś pod zakaz nie wjechał i biznes się kreci .
Dno żenada i wstyd na cała Polskę .

#6414 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska
  • Imię:Jacek

Napisano 04 czerwiec 2022 - 17:30

Panowie przecież to jakiś skandal z tym slipem zapowiadali ogólnodostępny slip i hasła typu Krakow otwiera się na Wisłe a tu się okazuje ze za nasze pieniądze z podatków zrobili prezent dla hotelu , którego właścicielem pewnie jest któryś z włodarzy albo członek jego rodziny .
Ja pierdole brak slow niech jeszcze pod kotlarskim radiowóz 24 h postawią żeby przypadkiem ktoś pod zakaz nie wjechał i biznes się kreci .

Czemu się dziwisz, władza musi się wyżywić. Pooglądaj TVP1 i zobaczysz, że w Polsce jest baaaaaaaardzo dobrze, a narzekają tylko .... komuchy B)

#6415 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 04 czerwiec 2022 - 17:56

Jakbyś wykrakał bo bylem dziś pod kotlarskim i radiowóz stoi schowany w krzakach ...

• dario69 lubi to

#6416 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 04 czerwiec 2022 - 18:35

Nie jestem typem człowieka który tylko narzeka znam mnóstwo osób które maja gorzej ale wqrwi.. człowieka fakt ze coś co powinno być ogólnie dostępne jest prywatnym dobrem kliki wybudowanym za nasze pieniądze już nie wspomnę o krakowskich bajorach gdzie okręg bierze pieniądze za łowienie z łódki ale zapewnić wędkarzom slipu już nie potrafi .

#6417 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 04 czerwiec 2022 - 21:07

U nas we wsi też slipu nie ma, to co Wam w mieście będzie lepiej jak nam;). Brzegi dodatkowo wysokie, nawet normalnego pontona nie da się samemu pod górę wytaszczyć.  A tak na serio to właśnie jest obraz jak jesteśmy cywilizacyjnie zapóźnieni wobec krajów rozwiniętych. Trzymani pod butem kast aktualnie przyspawanych do koryta mamy za bądź co bądź swoje pieniądze pokornie znosić tą bylejakość. Slipów nie ma, ryb nie ma ale opłaty są ;) Cieszmy się że coś mamy. tj opłaty bo slipów i ryb ni chu,chu, pz

ps. na wodzie stojącej też nic nie brało  

#6418 OFFLINE   Przeman

Przeman

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Przemek

Napisano 05 czerwiec 2022 - 21:43

Panowie, korzystając z sytuacji chciałbym zapytac o miejsca w ktorych mozna zwodowac lodke/ponton w Krakowie. Te o ktorych wiem to: pod mostem Wandy, Jacht Klub Polski Krakow i ten nowy w centrum o ktorym mowa powyżej
Jest coś jeszcze?
Pozdrawiam,
Przemek

#6419 OFFLINE   volkswagen

volkswagen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaTam gdzie woda i przyroda

Napisano 05 czerwiec 2022 - 22:11

Panowie, korzystając z sytuacji chciałbym zapytac o miejsca w ktorych mozna zwodowac lodke/ponton w Krakowie. Te o ktorych wiem to: pod mostem Wandy, Jacht Klub Polski Krakow i ten nowy w centrum o ktorym mowa powyżej
Jest coś jeszcze?
Pozdrawiam,
Przemek

Jest jeszcze w Tyńcu przy klasztorze.

#6420 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 06 czerwiec 2022 - 05:39

Nie wiem jakim autem dysponujesz ale jest jeszcze opcja pod mostem kotlarskim tylko czasem jak jest wyślizganego to ciężko się wytarabanic , no i trza uważać jak wjeżdżasz po czasem lubią sobie stanąć przy wjeździe a niestety trza jeden zakazuj złamać .
Wiem brzmi to trochę absurdalnie ale to jedyny darmowy pseudo slip na odcinku miejskim .
Jeśli może być poniżej dąbia to polecam wjazd od strony brzegow i dojeżdżasz do wody troszkę poniżej jacht klub Polska tylko z drugiej strony i tam tez można się w miarę spoko i za darmo zwodować jak byś szukał na mapach to kieruj się na figurę Jezusa za nią przejeżdżasz wał i tam już 100 m .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych