Wody w okolicach Krakowa
#6441 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2022 - 09:20
#6442 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2022 - 00:59
Ponoc można tu lowic na splawik i roślinna przynete bez niczego, żadnych opłat nic.
Gorzej juz ze spinningiem i mucha..jakieś chore przepisy.
SaNa Jest wymagana ale widzialem też dniówki po 15 CHF . Napisałem do jednego sklepu wedkarskiego , ale jak podpisałem sie Tommy , Poland to bez odzewu
Napisałem więc do komercji. Powiedzieli 25 CHF , 5 ryb..
Dużo hajsu ale może się szarpnę. I tak już jestem pusty bo tu ceny są wysokie. Piwko tylko tanio . Karton 11.50 CHF 10szt 0.33 pysznego browarku z czerwonym zamkiem w logo. FELDSHLOSSCHEN. Pyszny sikacz, nie żółć jak u nas.
Zaskoczyły mnie dziewczyny jakie tu są. Sporo naprawdę niezłych dupeczek. Polaków na ulicy nie znają i chyba szanują. Oprócz tego sklepu wedkarskiego nikt mnie tu z pyty nie olał, a miejscowe Turki, mają o nas najlepsze zdanie.
Pod chmurką pijemy jak złoto, nikt się nie przypierdala. Trawkę palą wszedzie. Upał. Widoki pare kilometrów za miastem nie do opisania. Czystość, super ale czasem cos lezy na ziemi. Kosz na śmieci i popielniczka co 50 metrów.
Noclegi w cenach horrendalnych , ale słyszałem że są jakieś domki dla turystów po 90 zeta. Ja widziałem tylko hostele pp 400 i hotele pp 800- 1200 za dobę! (!), ale ja na szczęście mieszkam u znajomych.
Jak uda mi się pojechać na ryby wrzucę cos. Są miejsca w jeziorze gdzie nie widzialem nic poza narybkiem, więc to też nie jest tak że rzucisz i zlapiesz, ale na pewno jest 100 razy lepiej.
Pozdro Panowie
Użytkownik Tommy100 edytował ten post 19 czerwiec 2022 - 01:03
#6443 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2022 - 07:32
To może pstrągi, z gruntu, na glizde...
- Tommy100 lubi to
#6444 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2022 - 14:27
Szwajcarskie eldorado łowienie paszoków na robala buahahahaha
#6445 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 00:03
Woda kryształ, zimna. Ryby biorą. Bajka.
Załączone pliki
- jerzy6 lubi to
#6446 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 08:22
I tura:
sektor A: 1 miejsce - 320g, II miejsce - 225g, III miejsce - 215 g
sektor B: 1 miejsce - 110g, II miejsce - 55g, III miejsce - 20 g
sektor C: 1 miejsce - 295g, II miejsce - 120g, III miejsce - 40 g
II tura:
sektor A: 1 miejsce - 505g, II miejsce - 285g, III miejsce - 35 g
sektor B: 1 miejsce - 205g, II miejsce - 50g, III miejsce - 15 g
sektor C: 1 miejsce - 1205g, II miejsce - 985g, III miejsce - 470 g
To wyniki z sobotnio-niedzielnych mistrzostw okręgu w spławiku. Jak widać Wisła w Piekarach obfituje w ryby Jeden 30 cm kleń w sobotę oraz taki sam w niedzielę i....zostajemy mistrzem okręgu !! Wyników po 15 czy 20 g, które dawały miejsca na podium, to nawet żal komentować...
- Voldemort, PePe., pezet i 2 innych osób lubią to
#6447 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 09:40
ŁAŁ!
15 gramów - medal i podium?
Brawo!
Słuszno linie ma nasza wadza!
Do ważenia MEDALOWYCH okazów trzeba używać wagi jubilerskiej!
- jerzy6, K-Pon i Tommy100 lubią to
#6448 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 12:42
Naprawdę Was to bawi?
- korol lubi to
#6449 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 13:10
Nie Tadku, nie bawi, tylko pokazuje indolencję zarządu z Bulwarowej. Mieli łowisko no kill na Kanale Łączańskim, organizowali tam zawody i po jakimś czasie zrezygnowali z powodu....braku ryb. Obawiam się, że z Wisłą w Piekarach będzie podobnie. Populacja ryb na wszystkich naszych wodach płynących kurczy się w zastraszającym tempie, a związek nie robi nic, by temu zapobiec.
Czy widziałeś/słyszałeś, by organizowali odstrzał kormoranów w zimie ? By próbowali usunąć progi na Skawince, Prądniku czy Wildze, by ryby zyskały tarliska ? By np. wprowadzili no kill na wodach płynących ? Na całych rzekach, a nie na krótkich odcinkach ?
- jerzy6 i S.N. lubią to
#6450 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 14:10
Użytkownik Kamyk88 edytował ten post 21 czerwiec 2022 - 14:11
#6451 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 14:34
Co do wynikow zawodów to tragedia. Na poczatku myslalem ze sie z jednostką miar walnąłeś ... ale sam bylem w niedzielę na komercji (nie pamietam zebym na komercyjnym kiedys az tak nie połowił) i ewidentnie pogoda rybom nie podchodziła. Zreszta taki skwar ze mie tez sie nie chciało.
Natura nie lubi pustki ... ciekawe co sie pojawi w miejsce tych naszych Wislanych rybkek ...
#6452 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 14:35
Problem jest bardziej skomplikowany i trwa od ok 1945 (niespełna 80 lat) do 1975 kiedy pojawił się masowo, a stanowiska zajął 40-60 lat później.
- wujek1 i S.N. lubią to
#6453 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 14:37
OCZYWIŚCIE, że nas to bawi.
Śmieszy.
Od kilkudziesięciu lat mnie śmieszy coś tak irracjonalnego, jak "zawody wędkarskie".
To jakby zrobić zawody w obserwacji rośnięcia trawy, czy malowaniu tylnego koła w rowerze na różowo.
Można...
Ja wiem, że Tadek masz sukcesy w "zawodach", ale jak czytam relacje z opisem pochowanych w trawie sztywnych szczupaków, to...
to mi wystarczy...
A druga zabawna rzecz, to skala nadęcia i zadęcia - bo ZAWODY!
Medale, puchary, działacze, ordery, goździki, sute premie,
oraz ryby po 15-20 gramów...
Taniej i wygodniej byłoby takie zawody zrobić w sadzawce w Parku Jordana, albo w ogóle - w jakiejś knajpie przy piwku.
Taniej, wygodniej i weselej.
I po trzecie - śmieszy, że są jeszcze wędkarze, którzy w tej "zawodowej szopce" chcą brac udział.
- minkof i hanz lubią to
#6454 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 16:14
Tam nie można zrobić zawodów to zostaje jakaś knajpa
#6455 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 17:43
OCZYWIŚCIE, że nas to bawi.
Śmieszy.
Od kilkudziesięciu lat mnie śmieszy coś tak irracjonalnego, jak "zawody wędkarskie".
To jakby zrobić zawody w obserwacji rośnięcia trawy, czy malowaniu tylnego koła w rowerze na różowo.
Można...
Ja wiem, że Tadek masz sukcesy w "zawodach", ale jak czytam relacje z opisem pochowanych w trawie sztywnych szczupaków, to...
to mi wystarczy...
A druga zabawna rzecz, to skala nadęcia i zadęcia - bo ZAWODY!
Medale, puchary, działacze, ordery, goździki, sute premie,
oraz ryby po 15-20 gramów...
Taniej i wygodniej byłoby takie zawody zrobić w sadzawce w Parku Jordana, albo w ogóle - w jakiejś knajpie przy piwku.
Taniej, wygodniej i weselej.
I po trzecie - śmieszy, że są jeszcze wędkarze, którzy w tej "zawodowej szopce" chcą brac udział.
Wiesz co nie obraź się ale ty jesteś debilem czy tylko takiego udajesz ?
Weź sobie człowieku udział a najlepiej zorganizuj np gp okręgowe w spiningu
I zobaczysz wtedy ordery, goździki, premie itp
Tylko się najpierw ozapierdalasz za damski uj jak dziki osioł żeby to wszystko zorganizować i podopinać i dać możliwość pozawodniczyć tym którym to sprawia frajdę
A dopiero potem pieprz głupoty jaka to "dochodowa impreza" jest
Użytkownik jajakub edytował ten post 21 czerwiec 2022 - 17:44
#6456 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 19:27
Myślisz że brudniejsza woda niż w Wiśle?
Chyba nie.
A ryb tyle samo.
#6457 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 19:29
jajakubie, najpierw PRZECZYTAJ to, co napisałem (najlepiej ze zrozumieniem), a dopiero później odpowiadaj
- jerzy6 i coma lubią to
#6458 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2022 - 19:54
I na domiar złego albo masz o tym blade pojęcie albo tylko tak udajesz
Koniec offa
#6459 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2022 - 01:35
Dokładnie Pezet. Wstyd brać w tym udział.
Najpierw trzeba przygotować boisko zeby na nim grac.
Nie wnikam czy organizacja zawodów jest trudna czy łatwa. Rozumiem ze kogos to cieszy , wszystko jest dla ludzi ,ale...Powinny być teraz ważniejsze rzeczy niż " zawody " o "miszcza" .
Co sezon to gorzej.
Od poczatku roku ciezko dostrzec spław ryby na Wisle. Wody płynące są w opłakanym stanie , wiec chyba lepiej się zainteresować tym poważniejszym problemem , a na rywalizację przyjdzie czas.
Beda tarliska , będą badania , będą bariery na doplywach usuwane , będzie bioróżnorodnośc w wodach górskich , niech nawet codziennie rywalizuja. Póki co nawet klen juz zanika i nie tylko ja to widzę.
- coma lubi to
#6460 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2022 - 06:35
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych