Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#7441 OFFLINE   Misiek1

Misiek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 187 postów
  • LokalizacjaMyślenice
  • Imię:Michał

Napisano 25 listopad 2023 - 23:16

Jakieś 100 lat temu, pojechałem do Alwerni złowić kilka pstrągów - żeby były świeże.

Na meppsa nr 1 uczepił się szczupak - taki metrowy. Nie przypadkiem - miał błystkę głęboko w pysku.

Żyłka pewnie 0,16-18, ani się nie urwał, ani nie przeciął żyłki..

I musiałem go zabrać.....

Przy mnie jakieś 20 lat temu na Będkowskiej gość (albo jego syn i do tego się skłaniam bo gość by pewnie odciął żyłkę ) walnął jesiotra 120 cm chyba , właściciel momentalnie przy nich był i do płacenia. Cena za kilogram w tamtym momencie to było 140zł czyli +/- 2 dniówki (stąd dobrze pamiętam cenę) . Minęło tyle lat a mine łowcy pamiętam do dziś, że tam nie trzeba było dzwonić po karetkę , gość prawie płakał. 

#7442 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 listopad 2023 - 08:27

Pieknie Panowie ! Szefcia nie bylo przez caly weekend to wyszliscilie z nory . A zedzior w sobote byl w gazie jak nigdy z tego co mnnie sluchy doszly.

Pokaze Wam kiedys jak sie szuka met pod zeda :) pokaze Wam jakie przynety , jaka pora w miesiacu :)

Ty to nawet nie pokazuj tych sandaczy bos trafil jak slepiej kurze ziarno 😅 i znowu bedziesz chodzil i powtarzal ze ryb jest pelno 😅

Użytkownik Tommy100 edytował ten post 27 listopad 2023 - 08:29

• strary lubi to

#7443 OFFLINE   flajsik

flajsik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 listopad 2023 - 12:03

Pieknie Panowie ! Szefcia nie bylo przez caly weekend to wyszliscilie z nory . A zedzior w sobote byl w gazie jak nigdy z tego co mnnie sluchy doszly.

Pokaze Wam kiedys jak sie szuka met pod zeda :) pokaze Wam jakie przynety , jaka pora w miesiacu :)

Ty to nawet nie pokazuj tych sandaczy bos trafil jak slepiej kurze ziarno i znowu bedziesz chodzil i powtarzal ze ryb jest pelno

Nie obiecuj bo chłopaki dalej czekają na szampana

Ryb nie ma niewiadomo ile, ale coś się da wydłubać.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
  • strary lubi to

#7444 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 listopad 2023 - 17:04

Koze z nosa zamarzniętą 😅😅😅😅
  • wojti80 lubi to

#7445 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 29 listopad 2023 - 10:50

mayou jak tam Ci Listopad zleciał ? cały rok na niego czekałeś :) u mnie na wsi to nawet mięsiarze trupkarze zrezygnowali z łowienia hehehe raz widziałem auta że dwa dni wytrzymali ale już się więcej nie pokazali 😀 w zeszłym roku to spali w autach przy zejściu na główki żeby im nikt nie zajął podczas snu :) dobrobyt w Wiśle mamy na maksa, myślę że powinni podnieś opłaty 😀 okres ochronny na sandacza i bolenia zlikwidować a wydłużyć na sumka żeby mu się krzywda nie stała 😀 CHWWD Bulwarowa

#7446 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 29 listopad 2023 - 14:11

mayou jak tam Ci Listopad zleciał ? cały rok na niego czekałeś :)

q......w robocie. Chyba poczekam na ten w przyszłym roku. Byłem 2 razy na rybach....... Jak se pomyśle ile mi przynęt do urwania zostało, to będę musiał długo żyć coby to urwać. Na razie na poprawę się nie zanosi, bo woda dalej wysoka a i czasu zero. Przejdę do podziemia internetowego i  będę ludziom po nocy zdjęcia złowionych ryb obrzydzał. Tak z czystej zazdrości...pz

• cys82, strary i flajsik lubią to

#7447 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 listopad 2023 - 08:49

https://youtu.be/6EZ...?feature=shared

#7448 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 listopad 2023 - 08:50

Przy porannej kawce można oglądnąć i pomarzyć że będzie lepiej :)

#7449 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 listopad 2023 - 09:03

Jakiś miesiąc temu miałem sprawy do załatwienia w okolicach Myślenic, ładna pogoda słoneczko świeciło to postanowiłem że przejdę się nad Rabę i na płytkim wygrzewały się pstrągi, widziałem dwie sztuki takie po 30cm :)

Załączone pliki

#7450 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 01 grudzień 2023 - 20:15

Wyglada jak jakis Tajmien 😅

Kiedy zakonczenie sezonu ? Bo juz najwyzsza pora go konczyc. :)

#7451 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 01 grudzień 2023 - 20:51

Tommy co Ty tam wiesz o łowieniu :) wczoraj drapnąłem zeda na oko jakieś 55-60cm + fajne branie ale nie wcięte, dzisiaj siedziałem na opasce, śnieżek padał -1 i było bosko ale nic nie ukąsiło wobka 😀
  • malinabar lubi to

#7452 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 01 grudzień 2023 - 21:55

Przed chwilą. 4 brania, 2 nawet dobre. Nic nie wcięte. Siedzą na dnie w spowolnieniach i biorą tylko na powolnie przesuwaną gumę. Na woblery łowić nie umiem to nie wiem jak to ogarnąć. Woda ma 3 stopnie i zap... na 25gr. Marznie i śniegiem wali że hej, trza będzie fluo nawinąć i do roboty, także Tommy jaki koniec sezonu, toż to zabawa się dopiero zaczyna, pz
  • jerzy6, strary i malinabar lubią to

#7453 OFFLINE   jerzy6

jerzy6

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 720 postów

Napisano 02 grudzień 2023 - 15:08

Zobaczcie sobie ostatni wpis na sandaczach 2023. Odra zatruta...ryb bardzo mało...hmm... to co my mamy powiedzieć z naszym wiślanym eldorado klasy światowej :lol: .

-_-Wnet przejdę na zimowe łowienie kleni na Dunajcu , bo to jedyne teraz bardziej sensowne dla mnie zajęcie , muszę jedynie wymienić opony na zimowe, zawsze wymieniałem później , ale teraz zima mnie wyprzedziła, aj jeszcze ostatnio nie wymienili mi opon , bo rzekomo śruby zapieczone :D  :) .

A za oknem zima piękna.

A spotykałem porządnych wędkarzy nad Wisłą co roku łowili tak jak ja , nie chwaląc się zbytnio w stylu Zagłoby, piękne sandacze, a teraz na moją gadkę, ze trzeba 8-10 razy być , aby ładną rybkę złowić..odpowiadają , no żeby to 10 razy ...my juz 2 miesiące bez ryby :D  :D .

Ja uważam , że `to poważny dramat z Wisłą jest bez 2 zdań.

Zobaczymy co przyniesie przyszły rok.

Użytkownik jerzy6 edytował ten post 02 grudzień 2023 - 15:19

#7454 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 02 grudzień 2023 - 17:40

Dzisiaj parę solidnych wklejek widziałem, także opony plus druga ośka się przydadzą. U mnie śniegu po kokardę, nad wodę nie dotarłem bo trza było jednego wklejonego ratować. Jutro pewnie jak dowali przez noc to albo traktor albo na nogach na ryby trzeba będzie iść. Dawno temu, w taką pogodę podreptałem na nogach i trafiłem jazia 55plus, na wobler. Ale to było dawno temu. Teraz to pewnie zanim doczłapie to już się zasapie , nic nie złowię. Sam już nie wiem czy myślę że dawniej było lepiej bo było lepiej czy po prostu byłem młodszy i zapamiętałem tylko pozytywne chwilę a cały trud z nimi związany zapomniałem.... Cholerna kiedy ja to wszystko pourywam?. Pz

Użytkownik mayou edytował ten post 02 grudzień 2023 - 17:42

#7455 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 337 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 grudzień 2023 - 18:35

Ja jestem bez auta taryfa w czwartek po pracy na ryby jechalem 😀
Dzis znajomy byl jednego trafil za dnia.
Od rana mnie telepie , taka mam czutke.
Wczoraj tez mialem. Ale uziemiony.
Jutro ostafni dzien lowienia Panowie. Potem mrozy i moze na koniec przed swietami wyskocze bo grudzien zawsze mi daje rybe.
  • strary lubi to

#7456 OFFLINE   J-O-K-E-R

J-O-K-E-R

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Tomek

Napisano 03 grudzień 2023 - 01:11

Jako dzieciak zaczytywałem się w gazetach wędkarskich. Świat spiningu np - po parę razy. I zawsze zastanawiałem się nad ludźmi, którzy ileś miesięcy rzucają woblerem - klamką za głowacicą, albo walą na pomorskich rzekach za trociami i nie łowią nic, albo mają jedno wyjście ryby po wielu dniach...
I w dorosłym spiningowym życiu wylądowałem nad krakowską Wisłą...
Łowienie na tym loteryjnym bezrybiu jest naprawdę dla mentalnych mistrzów świata... Albo masochistów.

#7457 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 03 grudzień 2023 - 09:11

Koneserów, koneserów.... Pz
  • malinabar, J-O-K-E-R i bob74 lubią to

#7458 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 grudzień 2023 - 09:04

Wczoraj kumpel podesłał, ciekawe czy poszedł łowić czy od razu wrocił na nogach do domu hehehehe :)

Załączone pliki

• TOMIS1975 i coma lubią to

#7459 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 postów

Napisano 04 grudzień 2023 - 09:36

Myślisz, że nie wyjechał z powrotem?

#7460 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 grudzień 2023 - 09:48

Patrząc na zasypane przez wiatr ślady to auto zostawił już dzień wcześniej albo nad ranem i to jeszcze na środku drogi przejazdowej :)
  • coma lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych