coma, piękna Basia
Wody w okolicach Krakowa
#1341 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2015 - 10:35
- coma lubi to
#1342 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2015 - 16:53
Wawel-Wilga zaowocował 7 jaziami, 4 klenikami i 2 okoniami w rozmiarach 10-36 cm. Na wprost Wilgi odpiął mi się sum ok 130cm i całe szczęście bo zestaw kleniowy:St. Croix by Skalek do 21g, Pfluger President z żyłką 0.14mm. Przynęty to Bryki z jajami do 2cm max.
#1343 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2015 - 20:45
Krzysiek , ty z brzegu , czy z pływadła jakiegoś?
Nawet na takie mikroby biorą..
#1344 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2015 - 09:46
Wczoraj popołudnie i pół nocki na Królowej. Jeden boleń 60 cm, dwa wyjścia bolkowe nie zapięte. Po zmroku mały sandacz odpadł pod brzegiem i na otarcie łez sumek 120 cm na małą baryłkę CF.
#1345 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2015 - 19:46
Krzysiek , ty z brzegu , czy z pływadła jakiegoś?
Nawet na takie mikroby biorą..
Ostatnio tylko z brzegu.
#1346 OFFLINE
Napisano 01 październik 2015 - 12:39
i kolejna nocka za nami zimno było...ryby marnie...ale przynajmniej nie wiało, a jak mawia jeden z mych kolegów...to najważniejsze
#1347 OFFLINE
Napisano 01 październik 2015 - 13:00
Ano jak nie pizga to podstawa
A na wiśle? Cóż sandałki w tym tygodniu siadły na ogonach. Ani brań ani aktywności nie widać. Pojedyncze się komuś tam trafiają, ale szału nie ma. Choć np. @Licus trafił w okolicy fajnego i się w stosownym wątku pochwalił. Ja w tym tygodniu za sandaczem byłem w pn, wt i dziś po 2h nad ranem i niestety tylko jeden niewielki się trafił. Dziś to już wogóle dramat. Zimno, mgła i zero widoku choćby uklejki. Może by było lepiej gdyby.... woda była Tak kurek przykręcili, że nie miało co płynąć. Kamienie całkiem powyłaziły, drobnica gdzieś na środek poszła i tyle. Ale po południu sobie odbiję. Jak będzie widać jazie, to będą jazie. Jak nie, to będą klenie Nawet ostatnio fajne biorą, a i pogoda taka fajna się robi. Będzie się działo. Pod warunkiem, że małych komuś sprzedam na te dwie godzinki
#1348 OFFLINE
Napisano 01 październik 2015 - 13:04
Właśnie dlatego na jutro zmieniłem taktykę i jadę na błotne rybki. Warto czasami słońce zobaczyć. A wczoraj poza "żerującym" bobrem wiele się nie działo, ale za to jakie gwiazdy i księżyc..rewelka
#1349 OFFLINE
Napisano 01 październik 2015 - 13:25
Rewelka to była w pn. przy zaćmieniu
A słońce też bym chętnie dłużej zobaczył niż godzinka, dwie przed zmrokiem, ale czasu coś nie ma. Ale w łikend będzie boleniowy rajd po dziewiczych, nie zdeptanych rejonach
#1350 OFFLINE
Napisano 01 październik 2015 - 15:10
był dziś rano przymrozek, drapałem szyby, oj będzie się działo
#1351 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 09:52
Wczoraj wieczorkiem zero sandacza, ale za to był wąs około 120 centów u mojego kompana
#1352 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 13:46
#1353 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 13:57
Piszcie Panowie jak tam Wasze wyniki. Ja ostatnie kilka dni siedzę na L4 i pewnie jeszcze parę mi zejdzie Aż mnie serce boli, że w taką pogodę muszę być w domu zamiast nad rzeką Chociaż poczytam Wasze relacje...
Użytkownik coma edytował ten post 03 październik 2015 - 13:57
#1354 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 16:35
Piszcie Panowie jak tam Wasze wyniki. Ja ostatnie kilka dni siedzę na L4 i pewnie jeszcze parę mi zejdzie Aż mnie serce boli, że w taką pogodę muszę być w domu zamiast nad rzeką Chociaż poczytam Wasze relacje...
Nie masz co żałować bo nic ciekawego się w tym tygodniu nie dzieje....tylko mistrz tadekb coś tam łowi
- coma lubi to
#1355 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 17:20
Nie masz co żałować bo nic ciekawego się w tym tygodniu nie dzieje....tylko mistrz tadekb coś tam łowi
Ktoś się nawet może potknąć i ładnie to opisać Dla mnie liczy się obecność nad wodą, ryby to tylko (i aż) wisienka na torcie Także piszcie jak było
#1356 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 17:26
Wczorajszego popołudnia odwiedziłem jeszcze slawną śmierdziuchę. Ryb mnogo same klenie i jazie. Najpierw schodząc powyzej ze skarpy wpadłem w bobrową jamę i zaraz potem w komandoskim stylu znalzłem się tuż przy wodzie. Potem puściłem z prądem woblerka i zaraz zgarnąl go ładny jasio, który zaraz spadł, a potem przerzuciłem dwa pudełka i to było na tyle, a i jeszcze kończąc spojrzałem ze skarpy i ryby dalej tam były i to by było na tyle
- coma lubi to
#1357 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 17:30
Wczorajszego popołudnia odwiedziłem jeszcze slawną śmierdziuchę. Ryb mnogo same klenie i jazie. Najpierw schodząc powyzej ze skarpy wpadłem w bobrową jamę i zaraz potem w komandoskim stylu znalzłem się tuż przy wodzie. Potem puściłem z prądem woblerka i zaraz zgarnąl go ładny jasio, który zaraz spadł, a potem przerzuciłem dwa pudełka i to było na tyle, a i jeszcze kończąc spojrzałem ze skarpy i ryby dalej tam były i to by było na tyle
Hehe, chciałbym to zobaczyć Czyli trochę trafiłem z tym potknięciem Cieszy, że ryby są. A że nie biorą? Cóż taka już nasza karma
#1358 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 18:44
Ja dziś okolice Dąbrówki Morskiej na smużaki 7 kleni największy 45 cm zostałem po zmroku do 19 tej z cięższym kijem i woblerami 5-7 cm ale nic się nie działo . Woda kryształ taka jak lubię tylko z moimi kleniami już gorzej
- jerzy6, TOMI803 i coma lubią to
#1359 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 19:43
Ja dziś okolice Dąbrówki Morskiej na smużaki 7 kleni największy 45 cm zostałem po zmroku do 19 tej z cięższym kijem i woblerami 5-7 cm ale nic się nie działo . Woda kryształ taka jak lubię tylko z moimi kleniami już gorzej
jutro jade w to miejsce tylko że po drugiej stronie
#1360 OFFLINE
Napisano 03 październik 2015 - 19:44
A jak z wielkością ryb?
- Ide52 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych