Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8321 odpowiedzi w tym temacie

#1601 OFFLINE   michcio

michcio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 969 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:K.

Napisano 18 listopad 2015 - 07:57

PePe jak zwykle pokazał klasę :)

Co do dyskusji o przynętach, macie rację, że sprawdzają się klasyki.

Ostatnio miałem śmieszną sytuację, gdzie wysublimowane wabiki poszły wpizdu, a działały klasyczne twisterki.

Kopytka też fajnie chodzą, ale jaskółki to odkrycie tego roku ;)

Na koguty próbowałem, efekty mizerne. Ale to ja na nie nie umiem łowić.

#1602 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaKraków/Nowy Sącz
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Boruch

Napisano 18 listopad 2015 - 22:22

Właśnie zjechałem. Troszkę wiało ale dało się trochę połowić. Niestety efekt brzegowy nie został osiągnięty jednak jedno branko było jednak rybka spadła. Widziałem też jednago ładnego który pogonił ładną rybkę jednak nie wziął. Potem okazało się że niestety nie przejade przez wał moją skodzinką po deszczu. Po pół godzinie prób dzwonie do Tadka i proszę o pomoc. Jednak po krótkiej chwili udaję mi się wyjechać z błotnistej półapki.

ps. dzieki za dobre chęci. wiedziałem że ten samochód albo się zgubi albo nie można nim wyjechać ,......same kłopoty

#1603 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 18 listopad 2015 - 22:27

Ja sobie dzisiaj odpuściłem nocne wędkowanie. Momentami chciało głowę urwać. Zamiast tego zrobiłem odwlekane pranie wedkarskiego przyodziewku i przesmarowałem stradica :)

Użytkownik coma edytował ten post 18 listopad 2015 - 22:28

• fiszka lubi to

#1604 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1531 postów

Napisano 20 listopad 2015 - 18:21

Hej jak tam sytuacja na wisełce poniżej przewozu nadaje sie do wędkowania czy dużo sie podniosła i płynie bóg wie co?

#1605 OFFLINE   jerzy6

jerzy6

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 727 postów

Napisano 20 listopad 2015 - 22:50

nie byłem, ale patrząc na pogodynkę podest to raczej brudna...

#1606 OFFLINE   tadekb

tadekb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 21 listopad 2015 - 08:36

Woda dobrze poszła w górę. Albo równie dobrze tylko mi się tak wydaje, bo ten rok to nas przyzwyczaił do innego stanu. Przynajmniej wreszcie wodę widać, że płynie. Wczoraj łowić się jak najbardziej dało. Jakaś trawka czasem przepłynęła i tyle. Nie było dramatu. Łowiło się nawet fajnie. W wodzie po tyłek. Klimacik jak w trakcie czerwcowej janówki. Tylko życia mniej na wodzie było widać niż w czerwcu. Mimo wszystko coś tam pogoniło, coś tam brało. Z dużymi rybami znowu przegrałem. Ale skubały jaśki. Dwa podobne wyjęte + kilka fajnych, nie zaciętych brań. No ale zestaw to był pod co innego (wędka do 32g, plecionka, 8cm SG kanibal + 5g ze sporym hakiem). Jakby tam pochodził z adekwatnym do ryb zestawem to by połowił. Może następnym razem tak zrobię.

Załączony plik  jasio.jpg   141,22 KB   14 Ilość pobrań

#1607 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 21 listopad 2015 - 10:47

Poszło w górę i to sporo. W czwartek byłem na W3 poniżej Krakowa i było ciężko, masa zielska i gałęzi płynęła, do tego lodowaty deszcz.
Zszedłem o kiju, nawet kluska nie trafiłem. Pech chciał że jak zaczęło się coś dziać w wodzie, to już byłem tak mokry i zmarznięty że musiałem się zbierać.
Może dziś się wybiorę, choć aura nie zachęca.

#1608 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 23 listopad 2015 - 21:33

Witam Kolegów może znajde jutro 3/h na jakiś szybki wypad ale nie posiadam informacji jaka płynie woda tzn. uciąg, kolor, farfocle itd. :) Jak któryś z Kolegów wie to proszę o jakieś info.

Pozdrawiam.

#1609 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1468 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 23 listopad 2015 - 23:49

woda ok, ale ryby pochowane :-(

#1610 OFFLINE   tadekb

tadekb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 24 listopad 2015 - 08:53

Woda ok, opadła, nic nie płynie.

Nad ranem było kontrolne 2h przed pracą. Miał być spory przymrozek więc z wieczorka przygotowałem zestaw z żyłką. O 4 było na tyle ciepło, że pierwsze co zrobiłem to z powrotem założyłem szpulę z plecionką. Marznąć zaczeła dopiero na koniec ok. 6.00, bo zrobiło się -2. I coś tam się nawet pokazało, jedno złowiło. Ale rozmiar bardziej czorsztyński niż wiślany, bo +-50. Za to bobry przechodziły dziś same siebie.

#1611 OFFLINE   kiełbik

kiełbik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • LokalizacjaKrakow

Napisano 24 listopad 2015 - 11:21

byłem wczoraj wieczorem na nowym miejscu, w które jakbym był sandaczem to bym przypłynął na zimę. Zastoisko w miarę głębokie obok głównego nurtu.  Ale bez brania.  Zresztą podpórki na brzegu i  wydeptane miejsce dobrze nie wróżyły niestety.  Coś mi się zdaje, że zimowiska ryb na Wiśle są dość mocno eksploatowane, podobnie jak pewnie odcinki pod progami

#1612 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 24 listopad 2015 - 19:46

Dziś momentami dość mocny uciąg ale trochu rzutów wykonałem.

Kilka brań , trzy spady , zero na brzegu.

Co do głębszej wody faktycznie zdeptana i pustki.

#1613 OFFLINE   Sandre

Sandre

Fishing Team Sandre

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1113 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Darek

Napisano 26 listopad 2015 - 15:08

Wniosek jest jeden: Trzeba szukać ryb nie tam gdzie powinny być od danej porze roku, lecz tam gdzie większość nie szuka :)

#1614 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 26 listopad 2015 - 17:57

@Sandre, czyli tak naprawdę szukać niedobitków bardziej przypadkowych niż śwadomie namierzać rybę... Smutne.

#1615 OFFLINE   kiełbik

kiełbik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • LokalizacjaKrakow

Napisano 01 grudzień 2015 - 13:43

cisza w wątku oznacza, że:

a) nikt nie łowi

b ) łowi ale nie łapie

c)  łowi, łapie ale nie chwali się?

był ktoś na sandaczach ostatnio?  ja byłem w piątek od 20:00  na ostrogach,  ale bez brania.  Choć jakieś dwa uderzenia drapieżników były słyszalne na wodzie.  Strasznie niska woda, w klatkach między główkami mało co wody

Użytkownik kiełbik edytował ten post 01 grudzień 2015 - 13:51

#1616 OFFLINE   Orni

Orni

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 01 grudzień 2015 - 15:18

Ja byłem ostatnio to mało mi łba nie urwało :P ciut za duży wiaterek był :) wytrzymałem półtorej godzinki i wróciłem. Jedno branie, sandaczyk ok 30cm na relaxa ohio.

#1617 OFFLINE   morelowy

morelowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Sz

Napisano 03 grudzień 2015 - 07:30

Ostatnio brania ucichły, przynajmniej na moich miejscówkach. Fakt, że nie bywam często, i przeważnie o dziwnych porach. Tak na marginesie i dla pociągnięcia wątku napiszę, że 80% brań w tym sezonie na Wiśle (sandacze i szczupaki do 50cm... no i sum też ok 50cm) miałem na gumy koloru żółtego z różnymi akcentami. A rzucałem różnymi...

Pozdrawiam!

#1618 OFFLINE   szczupak90

szczupak90

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 32 postów
  • LokalizacjaPacanów
  • Imię:Mateusz

Napisano 03 grudzień 2015 - 15:43

Jak to Marek Szymański napisał  ,,żółty to kolor magiczny na szczupaka"

Dzisiaj dwie godziny machania i tylko jeden krótki szczupak ale i tak cieszy bo w grudniu każda ryba daje satysfakcję ;)

#1619 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 03 grudzień 2015 - 17:10

Witam.

Posiada któryś z Kolegów informacje jaka woda płynie po ostatnich deszczowych dniach uciąg itp.

Pozdrawiam.

#1620 OFFLINE   pontonss

pontonss

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 03 grudzień 2015 - 17:21

Żółte czy seledyny wolę się upewnić w końcu większość to mężczyźni a dla niektórych żółta żarówka może być żółtym

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych