Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#441 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 14 grudzień 2014 - 15:38

Dasz radę , bez problemu.

#442 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 19 grudzień 2014 - 18:12

Jak będziesz miał problemy z ang. menu to daj dane na priv i podrzuce ci instrukcje pl.pozdro,rafal

#443 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 19 grudzień 2014 - 20:06

witam serdecznie, za pare dni stane się szczęśliwym posiadaczem elite 7 hdi bez polskiego menu, i mam pytanie czy jest sens wgrywać polskie menu, czy jest aż tak trudne że będzie problem z obsługą ? wcześniej posiadałem mark 4 hdi menu po angielsku i dawałem radę , i tak się zastanawiam czy wgrywać czy nie- oprogramowanie ma takie : 4.0- 5.0 - 11.0.28513-r1  , proszę o porady, pozdrawiam Tomek

Nic nie wgrywaj, dasz rade po angielsku. Wszyscy powinni  zbojkotować i nie dawać zarabiać za wgranie PL. Ja hulam po szwedzku. A i tak po wgraniu uaktualnienia traci się PL , i co za każdym razem wysyłać do Parkera !!!

#444 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno
  • Imię:Krzysztof

Napisano 19 grudzień 2014 - 20:26

Z tymi cenami z Parkiera to przegięcie. Chyba w każdym zakątku świata jest taniej niż w polandii. Cena Lowrance 7 chirp w Europie to 3800-4000 u nas to 4800 i na zamówienie tylko w jednym miejscu.

Również jestem na etapie poszukiwań dobrej ceny na Lowrance 7 Chirp lub HDI kwota do 4 tys. Z USA ze względu na wysoki kurs chyba się nie opłaca? Po opłaceniu vatu mamy cenę z Europy.

Ma któryś z Was dobrą metę w Europie na zakupy? Ja znam Amazon.uk i de i ten sklep z Hiszpanii http://www.scubastore.com , ale nie mam z nim doświadczenia.

Użytkownik ptychoo edytował ten post 19 grudzień 2014 - 20:28

#445 OFFLINE   toom_ek

toom_ek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • Lokalizacjamazury
  • Imię:Tomek

Napisano 19 grudzień 2014 - 22:42

witam , aktualnie w pl można kupić 7Hdi za 3500-3700 zł, parker zrobił promocje, ale zostało mu 5 szt ma trwać do wyczerpania zapasów, a co będzie po nowym roku to zobaczymy.

#446 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 19 grudzień 2014 - 22:53

No tak, ja wiem o promocji Lowrence, a nie Parkera (na całym świecie cena HDI spadła - prawdopodobnie wyprzedaż i braki w magazynach). Ale za tą kwotę w innych krajach kupujemy już wersję chirp.

#447 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 20 grudzień 2014 - 09:17

A miałeś okazję porównać obie technologie w realu ? Ten CHIRP to tylko napędzanie sprzedaży 

#448 OFFLINE   ptychoo

ptychoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 592 postów
  • LokalizacjaWąbrzeźno

Napisano 20 grudzień 2014 - 09:45

Nie mam porównania Krzysztof. I pewnie jest tak jak już wcześniej było pisane, że pewnie są różnie widoczne na większym ekranie. Do mnie przemawia szybszy procesor, którym się chwali marka. Zresztą pomijając parametry dlaczego ja mam więcej płacić niż taki Niemiec, Anglik, czy Hiszpan? Jest nowy model i ja go chce w cenie europejskiej, a nie polskiej.
Podsumowując, czy polska gwarancja jest warta 1 000 plnów?

Oczywiście nie podważam Twojej wiedzy Krzysiek. Dzięki za priv.

Użytkownik ptychoo edytował ten post 20 grudzień 2014 - 09:47

#449 OFFLINE   dygac

dygac

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaMazury
  • Imię:Michał

Napisano 20 grudzień 2014 - 10:47

Z tymi cenami z Parkiera to przegięcie. Chyba w każdym zakątku świata jest taniej niż w polandii. Cena Lowrance 7 chirp w Europie to 3800-4000 u nas to 4800 i na zamówienie tylko w jednym miejscu.

Również jestem na etapie poszukiwań dobrej ceny na Lowrance 7 Chirp lub HDI kwota do 4 tys. Z USA ze względu na wysoki kurs chyba się nie opłaca? Po opłaceniu vatu mamy cenę z Europy.

Ma któryś z Was dobrą metę w Europie na zakupy? Ja znam Amazon.uk i de i ten sklep z Hiszpanii http://www.scubastore.com , ale nie mam z nim doświadczenia.

zamawiałem w Hiszpanii na www.scubastore.com przewody do echa. Szybko, wygodnie i co najważniejsze tanio. Przelew akceptują z dotpay.pl, wysyłka po zaksięgowaniu i obiór po 4 dniach - kurier GLS

• ptychoo lubi to

#450 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 20 grudzień 2014 - 11:09

A miałeś okazję porównać obie technologie w realu ? Ten CHIRP to tylko napędzanie sprzedaży 

Zobaczymy , wiosną będę miał okazje porównać 5hdi vs 7chirp ;)

#451 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 20 grudzień 2014 - 11:25

Ceny w Polsce są jakieś chore. A co do gwarancji to wysyłka za granice oscyluje w okolicy 50 zł. A i tak wszyscy sprzedawcy wysyłają do Holandi.

Cena za granicami kraju jest bardzo konkurencyjna np. hds 5 kosztuje ok 500 euro

#452 OFFLINE   mariuszwf

mariuszwf

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 817 postów
  • Lokalizacjapodlaskie
  • Imię:Mariusz

Napisano 20 grudzień 2014 - 11:59

Ceny może nie tyle chore, co brak konkurencji dla Parkera  (jakiegoś drugiego oficjalnego dystrybutora) :)

Wtedy powstałaby "zdrowa" konkurencja na naszym rynku :)

#453 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 20 grudzień 2014 - 12:38

Zobaczymy , wiosną będę miał okazje porównać 5hdi vs 7chirp ;)

Ja już to zrobiłem, dlatego piszę, że CHIRP to ściema. Nie jest gorszy od HDI ale według mnie wcale nie jest lepszy kiedy obserwujemy obraz na 7 calowym ekraniku.

#454 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 20 grudzień 2014 - 17:23

Spoko ja sie z mark 5xpro przesiadam , echo za psie piniendze to nie robi mi roznicy 😊 a i tak wierze w reklame 😉

#455 OFFLINE   bobo160

bobo160

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów
  • LokalizacjaNiemcy
  • Imię:Bogdan

Napisano 21 grudzień 2014 - 14:25

Witam.

Posiadam HDS 5 gen2. już rok. Przez ten okres czasu zrobiłem około 55 GB. logów sonara, stworzyłem mape batymetryczną w programie ReefMaster i hula wszystko idealnie... :clappinghands:

Kolega posiada Elitke 7 HDI, i tu pojawia się problem... :angry:  jego Elitka nie odczytuje tych map... !!

W programie ReefMaster mamy możliwość  zmiany ustawień, by logi sonaru przekonwertować i zapisać na dany typ echa Lowrance, czy też Humminbirda i tak też uczyniłem, "Elitka7" kolegi, zacząła czytać mapę :good: ale... i tu pojawia się problem, po naciśnięciu kilkakrotnym przycisku Zoom, pojawia się mapa, ale nie do końca - nie otwiera się mapa do np. wartości powiększenia, tylko obrys całego łowiska, który ma 3 km. długości i 1,5 szerokości.

Jeśli już ktoś z was tworzył mapki z własnych logów i w grywał je na Elitki 7, czy ten problem pojawiał się również i jak go rozwiązał... ??

Pozdrawiam.

#456 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm

Napisano 22 grudzień 2014 - 19:22

U mnie kosztuje 6890 sek. tj. jakies 3031zl.   to jest link :http://www.erlandson...55_800?id=63911

#457 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm

Napisano 22 grudzień 2014 - 19:26

http://www.jula.se/c.../ekolod-953154/     Elite5hdi 2999sek tj. 1319 zl.

#458 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm

Napisano 22 grudzień 2014 - 19:34

a tu 6149 sek.   tj. 2705 zl.   ostatnie w magazynie sztuki          http://www.happyangl...otter/p/643352/

#459 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm

Napisano 22 grudzień 2014 - 19:50

W happyangler maja tez tanie wędki Fenwicka . Sam zakupiłem Aetos z oryginalna tuba . Szybka przesyłka i fachowo. Polecam. Do każdego zakupu czapeczka gratis ;) 

#460 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 22 grudzień 2014 - 20:22

Wszystko fajnie, ale jak to zamówić. Brak nawet wersji  angielskiej tej strony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych