Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Rzeka Wkra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
642 odpowiedzi w tym temacie

#201 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1609 postów
  • LokalizacjaTam gdzie nie biorą :)
  • Imię:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 23 kwiecień 2017 - 19:22

Drugie miejsce to 45cm(a nie 49) kleń - tak na marginesie. Też chyba z kolegą bylismy na innych zawodach :) 164 zawodników i kilknaście ryb. Fakt rybostan marzenie - jak czytam pewne posty - faktycznie mam wrażenie ,że nie piszemy o tej samej rzece.
Jak na tylu startujących wynik mega mocny. Drugie miejsce z jedną zgłoszoną rybą - jestem w szoku.Rozpierniczaja mnie posty co niektórych ...czlowiek spędza tam każda wolną chwilę ...jest nad wodą zawsze kiedy choć na godzinke mozna się wyrwać ,złowic nic nie może a tu na forum okazuję się ,że to kraina kleniem i jaziem szczupakiem boleniem płynąca. Istne wędkarskie eldorado. Kurcze to ja nie bede nad wode chodził tylko czytał posty na jb.pl. Będe wiedział wtedy lepiej :)Ale najpewniej trzeba zmienic hobby - bo h...wy ze mnie w takim razie wędkarz :( Wiem !!! - zostane filatelistą :)

PANIE TAM NIE MA RYB :) I to wcale nie kierownik lodowiska:)
Pozdrawiam startujących i nie tylko :)

cześć!

Użytkownik "Paweł" edytował ten post 23 kwiecień 2017 - 19:34

• Night_Walker i grey lubią to

#202 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 23 kwiecień 2017 - 19:34

Nie mówię, że był szał- wręcz przeciwnie.
Ok 30 miarowych ryb przy ponad 160 osobach to bardzo słabo... ale na równolegle rozgrywanym Kleniu Bzury - 4 ryby...
Przy punktacji jaka była w regulaminie (100 punktów za wymiar + 50 za każdy dodatkowy cm), jeden klen 40 cm dawał tyle samo punktów co 6 kleni po 30 cm- stąd drugie miejsce z kleniem ( który miał wg informacji z ogłoszenia wyników jednak 49,5 cm)

Użytkownik olo86 edytował ten post 23 kwiecień 2017 - 19:39

• Greg Fish lubi to

#203 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 616 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 23 kwiecień 2017 - 19:53

Nad Wkra byłem pierwszy raz więc o rybności rzeki nic nie mogę powiedzieć. Fakt, pogoda nie dopisała, zwłaszcza z lekkim śniegiem.

Wkra jako rzeka bardzo mi się spodobała. Wrócę tu na pewno, nie tylko na kolejnego Klenia Wkry 2018.

• jacekp29 i olo86 lubią to

#204 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 23 kwiecień 2017 - 20:07

Pogoda kiepska, tłok nad wodą która ma kilkanaście metrów szerokości, dość czysta. Czego oczekiwaliscie 😏.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
  • Darek P lubi to

#205 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 23 kwiecień 2017 - 20:11

Olo a jak Twój wynik?

#206 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów

Napisano 23 kwiecień 2017 - 20:39

Olo a jak Twój wynik?

bezdyskusyjne 0 - Kamil (Wepster) jest moim jedynym alibi - to on wybrał miejscówkę ;)

• jacekp29 lubi to

#207 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 23 kwiecień 2017 - 20:53

zwycięzca był nad Wkrą pierwszy raz, a oprócz 3 punktowanych kleni, miał 5 poniżej 30 cm.

:)

To ciekawe i daje do myślenia shy.gif

• jacekp29 lubi to

#208 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów

Napisano 23 kwiecień 2017 - 20:57

Piotrek - nie tak ciekawe, jakby się wydawało - zadziałał książkowo - stanął na jedynym dużym przelewie w okolicy i męczył go całą turę :)

• Pisarz.......ewski Piotr i ASAPfishing lubią to

#209 OFFLINE   marcin186

marcin186

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 545 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Marcin

Napisano 23 kwiecień 2017 - 21:00

Też tam byłem grochówkę, kaszankę i kiełbasę jadłem ;) co do ryb,są tylko nie były skore do współpracy.
Warunki rzeczywiście dość trudne jak na lekkie łowienie.Patrząc na ogół to wyniki słabe, ale trzeba brać pod uwagę,że wielu startujących to amatorzy czyli przeciętni wędkarze (w tym ja) i wielu z nich traktuje te zawody czysto towarzysko bez parcia na wynik.

#210 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 616 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 24 kwiecień 2017 - 05:41

Piotrek - nie tak ciekawe, jakby się wydawało - zadziałał książkowo - stanął na jedynym dużym przelewie w okolicy i męczył go całą turę :)

to tego miał multum przynęt do zerwania więc bez strachu :) przy kiełbasce mi się obiło o uszy, że zwycieżca miał 5 ryb w 7 kolejnych rzutach.

#211 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 24 kwiecień 2017 - 07:29

Szkoda że nie było dobrej pogody i woda nie miała wyższej temperatury, bo wyniki mogą nie pokazywać prawdziwego potencjału Wkry. Nawet po forum widać że wszędzie brania siadły. Na początku kwietnia jak była ładna pogoda jazi i kleni padło wyjątkowo dużo.

Trochę dziwię się organizatorom że robią te zawody w kwietniu, narażają się na huśtawki pogodowe jak w ostatnim czasie. Myślę że druga połowa maja byłaby bardziej pewnym terminem. Poza tym można by włączyć do punktacji więcej gatunków ryb. 

Użytkownik wujek edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 07:34

#212 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 24 kwiecień 2017 - 08:30

@Wujek -podejrzewam, że organizator wybiera taki okres ponieważ później zaczyna się zmora tej wody - kajaki

• Pisarz.......ewski Piotr i Skorio lubią to

#213 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów

Napisano 24 kwiecień 2017 - 08:46

Jeśli to prawda to organizator mógłby wystąpić o zakaz spływów w tym dniu. Jeśli można na czas maratonu wyciąć pół Warszawy to chyba nie powinno być problemu zamknąć rzeką dla kajakarzy na jeden dzień. I tak kajakarze nie uprzyjemniają wędkarzom życia, firmy kajakowe mogłyby to zrozumieć i zrezygnować jeden dzień w roku z zarobku. 

• olo86 i FoamFly lubią to

#214 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 24 kwiecień 2017 - 09:09

Jeśli to prawda to organizator mógłby wystąpić o zakaz spływów w tym dniu. Jeśli można na czas maratonu wyciąć pół Warszawy to chyba nie powinno być problemu zamknąć rzeką dla kajakarzy na jeden dzień. I tak kajakarze nie uprzyjemniają wędkarzom życia, firmy kajakowe mogłyby to zrozumieć i zrezygnować jeden dzień w roku z zarobku. 

Niby tak ale musiał by jeszcze wystąpić o zakaz kąpieli i grillowania :)

Firmy kajakowe nie są od rozumienia wędkarzy tylko od zarabiania więc nie ma takiej opcji.

Użytkownik sajdol1 edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 09:11

#215 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów

Napisano 24 kwiecień 2017 - 09:28

Nie przesadzajmy, kąpiele w maju? Idąc tą drogą trzeba by zamknąć przestrzeń powietrzną nad Modlinem.

#216 OFFLINE   Białek

Białek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 278 postów
  • LokalizacjaPłońsk
  • Imię:Darek

Napisano 24 kwiecień 2017 - 09:49

Przed jedną z poprzednich edycji, organizatorzy wystosowali pismo do wypożyczalni o wstrzymanie "ruchu" w danym dniu. W kwietniu to myślę, że nie ma problemu ale druga połowa maja to już niezła kasa dla wypożyczalni.

#217 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 24 kwiecień 2017 - 10:25

Nie przesadzajmy, kąpiele w maju? Idąc tą drogą trzeba by zamknąć przestrzeń powietrzną nad Modlinem.

Napisałeś "w drugiej połowie maja" poza tym bywają takie ciepłe majówki .

Z drugiej strony my mieszczuchy to zmarzźluchy  a tam mieszkają twarde chopy :)

A na poważnie to Twoje porównania są nietrafne. Nie można porównywać warszawskiego maratonu do zawodów wędkarskich.

Zobacz ile osób biega, jak głośno o tym w tv. Zdrowy tryb życia, maratony dla idei  a "jakieś tam"  wędkarstwo?

Wędkarstwo to nisza. Mam wręcz wrażenie, że organizatorzy wędkarscy mają zawsze pod górkę.

Nie ma co debatować, musiałbyś trochę pojeździć w sezonie i przekonać się sam jak  płochliwa jest tam ryba.

Użytkownik sajdol1 edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 10:27

#218 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów

Napisano 24 kwiecień 2017 - 13:18

Wczoraj na zawodach byliśmy świadkami kąpieli miejscowego "morsa" :)

#219 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów

Napisano 24 kwiecień 2017 - 13:22

Wariaci nie są brani pod uwagę :). Ok, tak naprawdę nie mam powodu żeby dalej ciągnąć temat terminu zawodów, i tak to nigdy nie była moja bajka.

pozdrawiam

Użytkownik wujek edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 13:22

#220 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1609 postów
  • LokalizacjaTam gdzie nie biorą :)
  • Imię:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 24 kwiecień 2017 - 13:33

Nie mówię, że był szał- wręcz przeciwnie.
Ok 30 miarowych ryb przy ponad 160 osobach to bardzo słabo... ale na równolegle rozgrywanym Kleniu Bzury - 4 ryby...
Przy punktacji jaka była w regulaminie (100 punktów za wymiar + 50 za każdy dodatkowy cm), jeden klen 40 cm dawał tyle samo punktów co 6 kleni po 30 cm- stąd drugie miejsce z kleniem ( który miał wg informacji z ogłoszenia wyników jednak 49,5 cm)

Tak racja - przyznaję się do błędu . 49 centów . Sory ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych