Blank Blaas XF 3,05 2-6 lb w domu już jest od piątku. Czekam tylko jeszcze na przelotki. Spacing dostałem dziś od Pana Krzysztofa ale pod minimy match go trochę zmienię rozmiarowo podobnie jak w CD-eku. Co do blanku trudno mówić coś przed uzbrojeniem. Na razie ma założoną rękojeść. Machałem już nim trochę na sucho i wrażenia fajne. Pod moje pchły do 2,5 cm będzie cacy gdyż dr-y stawiają dość duży opór i większym kij się pewnie podda w mocnym nurcie. Z żyłką 0,12 nie rozkalibrowaną będzie hulał. W końcu kij z ciepłym uchwytem na mrozy. Opisany jest na 6 lb ale to jest xf i tutaj inaczej się szacuje ugięcie kija. Szczyt 1,6 mm jest czuły w wysokim module i nie poddaje się tak łatwo jak w batsonach. Resztę napiszę jak już ubiorę i zabiorę na jazie.
Co do pierścieni to owszem ciężko się przesuwają a na dystansie ich posuwu umieściłem kawałek dolnika z jakiegoś złamasa na który solidnie wkleiłem owe plastry z korkogumy. I ten odcinek ściśle wkleiłem na dolnik. Nie ma prawa tam nic drgnąć spasowane jak talala.
Jutro muszę kupić jakąś stalówkę i nanieść napis kolorem groszkowym
Użytkownik Forecast edytował ten post 13 marzec 2013 - 16:11