Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko
#1161 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 21:52
Pochwal sie lepiej ta rekordowa brzana, pewnie kazdy z przyjemnoscia zobaczy fotke
- Maciek Rożniata lubi to
#1162 OFFLINE
Napisano 15 październik 2016 - 21:57
ale to nie na spinning więc na to forum się nie nadaje
#1163 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 08:01
Myślę że nikt się nie pogniewa,odnośnie zimowisk boleni to znalazłeś je na samej rzece? Niestety zawsze z pierwszymi wrzesniowymi zimnymi nocami muszę sobię wybić bolki z głowy ponieważ znikają z moich miejscówek mam tutaj na myśli rzekę w górę od jeziorska.
#1164 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 11:18
Dobrze tylko, żeby później nie było gadek, że po co narzekam skoro takie ryby są w Warcie:) Może już widzieliście gdzieś na inne forum już je wklejałem. Ryby wychodzone ekstremalnie, dużo lat i wody w rzece upłynęło zanim je namierzyłem. Rekordowa brzana sfotografowana bez głowy, bo przypadkowy świadek połowu pstrykał moim aparatem i trochę mu nie poszło
Brzana 72 i 85 cm (ta bez głowy) obie oczywiście pływają dalej chociaż nie jestem pewien, bo miejsce to odwiedzane jest systematycznie przez mięsiarzy, którzy na to stadko ostro polują:
Załączone pliki
- Maciek Rożniata, Jeziorm 1, zdzislavo1 i 6 innych osób lubią to
#1165 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 11:21
Myślę że nikt się nie pogniewa,odnośnie zimowisk boleni to znalazłeś je na samej rzece? Niestety zawsze z pierwszymi wrzesniowymi zimnymi nocami muszę sobię wybić bolki z głowy ponieważ znikają z moich miejscówek mam tutaj na myśli rzekę w górę od jeziorska.
Tak chodziłem dużo po rzece i widziałem jak od września schodzą się w stada. Jedno stadko liczyć mogło nawet więcej, niż 30 szt. Nie chodzę za boleniami, więc nie próbowałem się do nich dobierać. Poza tym woda pusta całymi kilometrami
- zdzislavo1 lubi to
#1166 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 12:12
Musiały ładnie walczyć,też mam namierzone miejsce gdzie są brzany ale na spina nie udało mi się żadnej złowić.
#1167 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 12:36
Brzany świetne, ale niestety łatwo nie mają w tej rzece, bo miejsca ich występowania są bardzo charakterystyczne i niewielkie - wąziutkie i króciutkie rynny, o których wiedzą wszyscy w okolicy. Ba, ja nie jestem z okolicy, a też o nich wiem i nie powiem A zmieniając temat to wczoraj zdaje się, że były jakieś zawody spinningowe przy moście warckim, ktoś wie, jakie wyniki?
#1168 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 12:39
#1169 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 12:47
Grunciarze bardzo dobrze znają te miejsca i beretują do bólu.
No niestety tak dokładnie jest. Na moich oczach wyjął jeden taką ponad 60 cm wyjął z podbieraka i wsadził nawet bez zabicia do reklamówy, a potem reklamówę do plecaka i targał dalej. Dodając do tego jego język, sposób bycia to miałem po prostu obrzydzenie. A to młody człowiek.
Użytkownik Mreno edytował ten post 16 październik 2016 - 12:47
#1170 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 12:51
I dlatego nie ma ryb bo jakby byly to by siedzieli jak kiedys, dzien i noc 365 dni w roku i zapychali lodowki swoje,rodziny i sasiadow....
#1171 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 13:27
Brzany świetne, ale niestety łatwo nie mają w tej rzece, bo miejsca ich występowania są bardzo charakterystyczne i niewielkie - wąziutkie i króciutkie rynny, o których wiedzą wszyscy w okolicy. Ba, ja nie jestem z okolicy, a też o nich wiem i nie powiem A zmieniając temat to wczoraj zdaje się, że były jakieś zawody spinningowe przy moście warckim, ktoś wie, jakie wyniki?
Zawody dopiero dzisiaj ale ja też czekam z niecierpliwością na wyniki jeżeli zawody będą się odbywać od mostu tylko w górę rzeki to tym bardziej nie mogę się doczekać
#1172 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 13:48
Faktycznie dzisiaj, dzięki za poprawkę. Teraz dopiero doczytałem na stronie okręgu. Można poobstawić wyniki ja strzelam, że z ryb wymiarowych padną dwa okonie
#1173 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 14:18
Miałem jechać na te zawody ale od rana paprało, wiał zimny wiatr a do tego z tego co się dowiedziałem wczoraj żadnych sektorów miało nie być , każdy mógł iść gdzie chciał na jedną bądź drugą stronę mostu i na którą chciał stronę rzeki, na liście było ponoć 21 zawodników a ilu dotarło i wzięło udział nie wiem.
#1174 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 14:34
Miałem jechać na te zawody ale od rana paprało, wiał zimny wiatr a do tego z tego co się dowiedziałem wczoraj żadnych sektorów miało nie być , każdy mógł iść gdzie chciał na jedną bądź drugą stronę mostu i na którą chciał stronę rzeki, na liście było ponoć 21 zawodników a ilu dotarło i wzięło udział nie wiem.
Szkoda że się nie udało stawić się na zawody.Pokazałby Pan jak się łowi grubego szczupaka w Warcie
- marcin_69 i coma lubią to
#1175 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 14:54
Szkoda że się nie udało stawić się na zawody.Pokazałby Pan jak się łowi grubego szczupaka w Warcie [/quote]
A najwiecej boleni w Pstrokoniach...
- coma lubi to
#1176 OFFLINE
Napisano 16 październik 2016 - 15:27
Tak przez ten temat zawodów zerknąłem w Wasz regulamin, kawał dobrej pracy, świetnie napisany.
Wcześniej jakieś nawoływania czytałem... ale choć w temacie zawodów O/Sieradz stara się, albo pozwala pozytywnie zakręconym działać.
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 16 październik 2016 - 15:31
#1177 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 05:09
No niestety tak dokładnie jest. Na moich oczach wyjął jeden taką ponad 60 cm wyjął z podbieraka i wsadził nawet bez zabicia do reklamówy, a potem reklamówę do plecaka i targał dalej. Dodając do tego jego język, sposób bycia to miałem po prostu obrzydzenie. A to młody człowiek.
I dlatego nie ma ryb bo jakby byly to by siedzieli jak kiedys, dzien i noc 365 dni w roku i zapychali lodowki swoje,rodziny i sasiadow....
Masakra, czy oni wyrabiają grzebienie? Przecież przy tej ilości ości jakie ma brzana, to nie da się tego jeść, a do tego smak dość paskudny - tak przynajmniej słyszałem, bo jeszcze nie próbowałem...
#1178 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 10:27
Szkoda że się nie udało stawić się na zawody.Pokazałby Pan jak się łowi grubego szczupaka w Warcie [/quote]
A najwiecej boleni w Pstrokoniach...
poczytajcie obaj o wynikach , jednak są i grubsze jeszcze w Warcie http://www.pzw.org.p..._sieradz__warta
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 18 październik 2016 - 10:29
- *Hektor* lubi to
#1179 ONLINE
Napisano 18 październik 2016 - 12:23
71 cm na tych wodach to faktycznie znakomity wynik , ale czy można go uznać za grubszego ? To nawet nie jest forumowe minimum . Sam byłem tego dnia na 2 h nad Wartą , po zawodach już i miałem tylko jedno pogryzienie gumy od spodu, tak woda martwa także gratulacje tym co coś złowili.
#1180 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 16:06
poczytajcie obaj o wynikach , jednak są i grubsze jeszcze w Warcie http://www.pzw.org.p..._sieradz__warta
19 wędkarzy ,zapewne dobrych w te klocki czesało wodę przez pół dnia przy pogodzie odpowiadającej szczupakom i trafili 5 wymiarowych ryb,mogę z dużym prawdopodobieństwem domyślać się w którym miejscu padły te ryby.Wynik jak na okręg sieradzki napewno dobry.Co do wielkości REKORDOWEGO okazu zawodów to każdy ma swoją skalę niektórzy nie będą mogli po złowieniu takiej ryby spać 3 dni a inni zapomną szybko o takiej rybie,ale napewno łowcą należą się gratulacje .
Ja w tym roku tylko raz byłem typowo za szczupakiem i złowiłem z 8szt ale takie max 40cm.Największy jakiego złowiłem w tym sezonie miał około 65cm dwukrotnie miałem go na kiju a kilka razy widziałem bo siedział a może nadal siedzi jak go nie zjedli w jednej miejscówce którą często odwiedzałem w poszukiwaniu innych gatunków.Niestety w górę rzeki od miejsca rozgrywania zawodów wymiarowych szczupaków jest według mnie prawie tyle co i wymiarowych sandaczy,sumów i węgorzy
Użytkownik zdzislavo1 edytował ten post 18 październik 2016 - 16:08
- Maciek Rożniata, Szymon82, Radek_Z i 1 inna osoba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych