Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1761 odpowiedzi w tym temacie

#1181 OFFLINE   Mreno

Mreno

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Dominik

Napisano 18 październik 2016 - 17:36

19 wędkarzy ,zapewne dobrych w te klocki czesało wodę przez pół dnia przy pogodzie odpowiadającej szczupakom i trafili 5 wymiarowych ryb,mogę z dużym prawdopodobieństwem domyślać się w którym  miejscu padły te ryby.Wynik jak na okręg sieradzki napewno dobry.Co do wielkości REKORDOWEGO okazu zawodów to każdy ma swoją skalę niektórzy nie będą mogli po złowieniu takiej ryby spać 3 dni a inni zapomną szybko o takiej rybie,ale napewno łowcą należą się gratulacje :good: .

Ja w tym roku tylko raz byłem typowo za szczupakiem i złowiłem z 8szt ale takie max 40cm.Największy jakiego złowiłem w tym sezonie miał około 65cm dwukrotnie miałem go na kiju a kilka razy widziałem bo siedział a może nadal siedzi jak go nie zjedli w jednej miejscówce którą często odwiedzałem w poszukiwaniu innych gatunków.Niestety w górę rzeki od miejsca rozgrywania zawodów wymiarowych szczupaków jest według mnie prawie tyle co i  wymiarowych sandaczy,sumów i węgorzy  :rolleyes:   

Zdzislavo1, nic dodać nic ująć. Stop propagandzie PZW!!! 

• Alexspin lubi to

#1182 OFFLINE   Radek_Z

Radek_Z

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Radek

Napisano 18 październik 2016 - 17:58

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się aż tak dobrych wyników. Oczywiście piszę z przymrużeniem oka, bo chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę z absurdalności sytuacji, kiedy pięć wymiarowych ryb uznajemy za sukces. Oczywiście zupełnie na poważnie należą się gratulacje dla trzech uczestników, którzy połapali. Z drugiej strony na 19 osób nie trafił się żaden wymiarowy okoń i to najlepiej obrazuje stan tej rzeki i tego jak jest spustoszona.

• Maciek Rożniata i Alexspin lubią to

#1183 OFFLINE   Novis

Novis

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1758 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Nowicki

Napisano 18 październik 2016 - 18:51

He, he nawet tam kumpla wypatrzyłem.

• Maciek Rożniata lubi to

#1184 OFFLINE   zdzislavo1

zdzislavo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 24 październik 2016 - 12:18

Wczoraj miała być wycieczka nad Odrę, niestety nie wyszło i pozostała mi Warta ale udało się wykręcić szczupaka

Załączone pliki

• Radek_Z, Alexspin i Mreno lubią to

#1185 OFFLINE   Mreno

Mreno

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 24 październik 2016 - 13:29

ile cm?

#1186 OFFLINE   zdzislavo1

zdzislavo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 24 październik 2016 - 14:57

Nie noszę ze sobą miarki ale mógł mieć w granicach 65-70 może trochę mniej albo więcej na pewno miarowy :)

#1187 OFFLINE   Mreno

Mreno

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 28 październik 2016 - 18:28

Może to pierwszy krok, żeby rozwalić PZW:

https://wedkarskiswi...-wedkarzy,n,734

https://www.facebook...maslowski.info/

#1188 OFFLINE   Mreno

Mreno

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 21 listopad 2016 - 18:29

Widzę, że na forum aktywność aż huczy. Ale rozumiem kogo na pustyni interesuje rozmowa na temat piasku. 2017 Okręg Opole Wita. Okręg Sieradz wypierdala

• Maciek Rożniata lubi to

#1189 OFFLINE   zdzislavo1

zdzislavo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 28 grudzień 2016 - 15:46

Ukazały się zarybienia na stronie pzw Sieradz co myślicie o przekroju gatunkowym wpuszczanych ryb ? (przyjmując oczywiście że to nie były wirtualne zarybienia.Chętnie społecznie wziąłbym udział w akcji zarybiania Warty szkoda że związek nie lubi jak mu się patrzy na ręce)

http://www.pzw.org.p...__rok__2016.pdf

• Alexspin lubi to

#1190 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 28 grudzień 2016 - 19:16

Jest odwrotnie Zdzisiek. Nie ma chętnych..

W latach siedemdziesiątych kilka lat z rzędu tyrałem jako ochotnik/wolontariusz/entuzjasta przy zarybieniach min Warty. Chociaż to była głęboka komuna, ludzi chętnych do pracy, lepiej czytających statut niż dziś przysłowiowy Przemo albo Robcik, było bez porównania więcej. Na niezatrutych starorzeczach Warta/Warta stały nawet polowe wylęgarnie.. społecznie obsługiwane..

Zupełnie niedawno, kilka lat temu nie znajdowaliśmy chętnych do targania rękawów z pstrągami czy lipieniami. Tachaliśmy we dwóch. A bractwo siedzi na własnych rękach wyszukując wszystkich możliwych przeszkód i wykrętów. I mruczy jak Pimpek niezadowolony.. :)

Chore jest to, ze nie ma żywych, bezpośrednio zainteresowanych gospodarowaniem albo zarządzaniem kół. Porozumienia rozpie.doliły społeczność na atomy i klientów z dala, co w ciulu mają jakikolwiek wysiłek prócz minimalnej opłaty.

Nie mam złudzeń co do kondycji ani horyzontów dzisiejszych wędkarzy - fura członka.. :)

• Alexspin lubi to

#1191 OFFLINE   saw70

saw70

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • LokalizacjaJeziorsko wędkarskie El Dorado
  • Imię:Tomek

Napisano 28 grudzień 2016 - 19:57

Troszkę się Sławku mylisz. Chętni są, tylko nikt ich nie poinformuje. PZW Sieradz sam hoduje ryby, którymi zarybia, więc na papierze jest bardzo dużo,

• Maciek Rożniata i Gad1979 lubią to

#1192 OFFLINE   Alexspin

Alexspin

No comment - subjective opinion only

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3753 postów
  • LokalizacjaŁódź (łowiska O/Sieradz, O/Piotrków).
  • Imię:Aleksander
  • Nazwisko:senatorskie

Napisano 29 grudzień 2016 - 07:08

Kliknąłem post SOB, aż sam się sobie dziwię, ale warto było...

#1193 ONLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1376 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 29 grudzień 2016 - 08:00

Jest odwrotnie Zdzisiek. Nie ma chętnych..
W latach siedemdziesiątych kilka lat z rzędu tyrałem jako ochotnik/wolontariusz/entuzjasta przy zarybieniach min Warty. Chociaż to była głęboka komuna, ludzi chętnych do pracy, lepiej czytających statut niż dziś przysłowiowy Przemo albo Robcik, było bez porównania więcej. Na niezatrutych starorzeczach Warta/Warta stały nawet polowe wylęgarnie.. społecznie obsługiwane..
Zupełnie niedawno, kilka lat temu nie znajdowaliśmy chętnych do targania rękawów z pstrągami czy lipieniami. Tachaliśmy we dwóch. A bractwo siedzi na własnych rękach wyszukując wszystkich możliwych przeszkód i wykrętów. I mruczy jak Pimpek niezadowolony.. :)
Chore jest to, ze nie ma żywych, bezpośrednio zainteresowanych gospodarowaniem albo zarządzaniem kół. Porozumienia rozpie.doliły społeczność na atomy i klientów z dala, co w ciulu mają jakikolwiek wysiłek prócz minimalnej opłaty.
Nie mam złudzeń co do kondycji ani horyzontów dzisiejszych wędkarzy - fura członka.. :)

Sławku,

Bardzo chętnie wziąłbym udział w takim przedsięwzięciu.Ostatnio u nas jak zapytałem czym,kiedy i gdzie było zarybiane to zapanowała cisza i odpowiedź że wiedzą tylko ci co zarybiali...

Użytkownik huligan77 edytował ten post 29 grudzień 2016 - 08:01

#1194 OFFLINE   Alexspin

Alexspin

No comment - subjective opinion only

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3753 postów
  • LokalizacjaŁódź (łowiska O/Sieradz, O/Piotrków).
  • Imię:Aleksander
  • Nazwisko:senatorskie

Napisano 29 grudzień 2016 - 08:51

Ukazały się zarybienia na stronie pzw Sieradz co myślicie o przekroju gatunkowym wpuszczanych ryb ? (przyjmując oczywiście że to nie były wirtualne zarybienia.Chętnie społecznie wziąłbym udział w akcji zarybiania Warty szkoda że związek nie lubi jak mu się patrzy na ręce)

Stare powiedzenie brzmi "papier się nie rumieni" i drugie "papier wszystko przyjmie". Zresztą jeśli później padnie pytanie gdzie te ryby, wytłumaczenie będzie proste - kormorany wyżarły.

Ps

Patrz "wywiad sponsorowany" z JKMością Dionizym I Bezrybnym w grudniowych WW.

Użytkownik Alexspin edytował ten post 29 grudzień 2016 - 08:52

#1195 OFFLINE   zdzislavo1

zdzislavo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 29 grudzień 2016 - 11:10

Sławku,

Bardzo chętnie wziąłbym udział w takim przedsięwzięciu.Ostatnio u nas jak zapytałem czym,kiedy i gdzie było zarybiane to zapanowała cisza i odpowiedź że wiedzą tylko ci co zarybiali...

Rozumiem jakby zarybiali rybami +40cm że miały by takie tajemnice jakiś sens ,ale kilku centymetrowe rybki wpuszczone do rzeki chyba nie zaczną brać na spina albo grunt

#1196 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 30 grudzień 2016 - 07:38

Jesteśmy zdumiewająco podzieleni, uprzedzeni i skłóceni, podobnie zresztą jak całe społeczeństwo. Myślenie w kategorii my albo oni mózgi wyżera nader skutecznie.. :)

• kotwitz lubi to

#1197 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 02 styczeń 2017 - 10:47

http://m.onet.pl/wie...opolskie,5xwxt2

#1198 OFFLINE   Mreno

Mreno

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 04 styczeń 2017 - 17:39

Proponowałbym odpowiedziec sobie na 2 proste i zasadnicze pytania:

1. Kto był świadkiem tych zarybień? Albo inaczej jak PZW mógłby udowodnić, że te ryby i te ilości na prawdę zostały wpuszczone do wody? 

2. Czy obecnie są jeszcze naiwni, żeby uwierzyć w takie raporty? 

Bez zewnętrznej niezależnej kontroli PZW może z nami robić co chce, możemy skoczyć PZW na fujarę i ON dobrze o tym wie. Ile wynoszą rzeczyywiste zarybienia kto to wie? No tylko ci, co trzymają na tym łape. No i co taka to zaufana organizacja, że mamy w to tak po prostu wierzyć? Zgłaszałem się kilkakrotnie, że chcę pomagać Okręgowi Sieradz w pracach na rzecz rzeki Warty, w tm w zarybieniach. Za każdym razem byłem zignorowany. Jest to dla mnie dowód, że nikogo z zewnątrz nie wpuszczą... A jak nikt nie patrzy na ręce no to wiadomo....W skali kraju tu chodzi o wieeeelkie pieniądze. Wtedy zrozumiemy w co tu sie gra. Tak więc na dzień dzisiejszy PZW wpuszcza do sieci raporciki dla naiwnych, a ja mówię na to: "A świstak siedzi i zawija je w te sreberka". Jedyna rada to ogłoszenia o planowanych zarybieniach, wolny wstęp wędkarzy z okręgu do pomocy i na bieżąco wgląd w dokumentację. Wszystko inne to fikcja. 

• Gad1979 lubi to

#1199 OFFLINE   Gad1979

Gad1979

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 233 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 05 styczeń 2017 - 11:05

Ciekawe jakby wędkarze z PZW Sieradz, chętni do pomocy przy zarabianiu wystosowali oficjalne pismo do "naszych władz" PZW. Teoretycznie muszą chociaż dać odpowiedź. Zgrać można się na forum. Żeby tylko za pomysł z koła mnie nie wywalili. :-) Pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Trzeci79 edytował ten post 05 styczeń 2017 - 11:07

#1200 OFFLINE   Mreno

Mreno

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 89 postów
  • LokalizacjaSieradz

Napisano 05 styczeń 2017 - 14:59

Ciekawe jakby wędkarze z PZW Sieradz, chętni do pomocy przy zarabianiu wystosowali oficjalne pismo do "naszych władz" PZW. Teoretycznie muszą chociaż dać odpowiedź. Zgrać można się na forum. Żeby tylko za pomysł z koła mnie nie wywalili. :-) Pozdrawiam serdecznie

Nie wpuszczą nikogo. W tym cay ambaras bo bez świadkow mogą robic co chcą. Jedyna rada to wejść tam grupą na zebranie i przegłosowac nowe władze. Ja bym poszedł, ale skąd wziąc liczną zgrana grupę. Co sie tak boisz, że cie wyrzucą z koła? A podstawy prawne jakie mieliby ku temu? Szanujmy się oni by chcieli, żebysmy byli jak truśki cicho siedzieli. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych