Człowieki z wędka samodzielnie oszamały Wartę do kości. I te same człowieki potrafią wskazać przyczynę - i to nie oni są winni ! Znów "oni".. O dziwo nawet słychać wołanie, żeby "oni" wzięli się za srogie dyscyplinowanie, a najlepiej pałowanie tzw członków. Członek zostawiony sam, jest do niczego..
Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko
#1621 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 05:28
#1622 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 07:12
Nie no połowione. Super. Żyć nie umierać. Czeka się pewnie z utęsknieniem na takie 'żarcie '..
PZW ..... wielkie dzięki za ryby w rzece....!
Pewnie się mylę, ale rybska same na haczyk nie wskakują - liczę, że wiecie co mam na myśli (gdybym napisał wprost, to pewnie ktoś by się mógł obrazić).
- tlok lubi to
#1623 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 09:19
#1624 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 09:42
Maciek,
bardziej mi chodziło o to, że raczej ryby są (oczywiście mniej) i że odnoszę wrażenie, że wzrastając poziom zaawansowania sprzętu jest usprawiedliwieniem regresu umiejętności.
Dla przykładu z kleniami. Postałem dwa razy ostatnio na przepływanke z wiśnią. Połapałem niesamowicie. Poważnie, coś koło 20 kilku sztuk złapałem i to kilka pod 50cm. I to nie były jakieś bankowe miejsca. Późnią jesienią zeszłego roku kilka szczupaków pow. 75 cm też udało się dopaść.
Tak też z tymi zdjęciami. To nie jest wszystko co udało się złowić. Wrzuciłem kilka, żeby tylko zasygnalizować, że może gdyby trochę skuteczność poprawić... to coś więcej by się uwiesiło.
Chcę też jasno napisać, że ryb jest mniej niż kiedyś.
- Alexspin i booohal lubią to
#1625 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 10:24
Żyje tu i teraz i nie chce być sentymentalnym wędkarzem ..... że kiedyś to 'byli' ryby...
#1626 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 11:13
A mnie cieszy, jak "starzy forumowicze" znów aktywnie łowią i na forum mają więcej czasu
Aż mnie sie zachciało na Przywóz, Toporów czy Osjaków znów zajrzeć, może, może....
- Maciek Rożniata i Ide52 lubią to
#1627 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2022 - 16:27
- strary lubi to
#1628 OFFLINE
#1629 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2022 - 12:06
Przy 37 w dzień to bardzo rozsądna opcja
Jak wyniki nocne? Brodzisz?
#1630 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2022 - 16:25
Pozdrawiam
- Maciek Rożniata lubi to
#1631 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2022 - 07:11
Miło spędziłem czas i z tego jestem zadowolony.
#1632 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2022 - 07:40
Obecnie woda powyżej tamy bardzo niska i czysta jak w górskiej rzece.
- Maciek Rożniata i strary lubią to
#1633 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2022 - 10:49
#1634 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2022 - 11:16
Cześć, raz na ruski rok bywam w Sieradzu, odcinek poniżej mostu kolejowego w Sieradzu wygląda dosyć obiecująco. Da się tam pobawić z bolkami, kleniami czy szczupaczkami? Ktoś łowi w tych okolicach?
Czasem ktoś, coś złowi godnego uwagi. Woda, faktycznie wygląda tam obiecująco.
Moim zdaniem i z tego co zaobserwowałem , jest sporo małego klenia, duży też pewnie jest . To samo z boleniem. Trzeba być nad wodą , obserwować i machać, machać, machać.
Kokosów nie ma , ale czasem są miłe niespodzianki, a cieszą wtedy podwójnie i znów chce się tam jechać, bo nie ukrywam , czasem to już nachodzi całkowite zwątpienie.
#1635 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2022 - 11:32
Cześć, raz na ruski rok bywam w Sieradzu, odcinek poniżej mostu kolejowego w Sieradzu wygląda dosyć obiecująco. Da się tam pobawić z bolkami, kleniami czy szczupaczkami? Ktoś łowi w tych okolicach?
Czasem tam bywam. Szału raczej nie ma:) Na jednym wypadzie kilka niedużych okoni i kleń nieco poniżej wymiaru plus kilka niezaciętych brań i ze 2 spady. Na kolejnym malutki sandaczyk i niewiele większy okonek, chyba też jedno branie niezacięte, ale widziałem kilka naprawdę ładnych kleni. W wielu miejscach, jak to o tej porze, dość trudny dostęp do brzegu ze względu na gęste zielsko. Mimo wszystko odcinek ten wygląda bardzo atrakcyjnie i pewnie przy sporej dozie szczęścia lub wytrwałości da się złowić coś konkretnego.
- Maciek Rożniata i ElValo lubią to
#1636 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2022 - 14:50
Ktoś coś słyszał o ekipie elektryków na terenie ZPK? Ponoć dołki wyczyszczone...
- Maciek Rożniata, Szymon82, ODYSEUSZ i 3 innych osób lubią to
#1637 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2022 - 07:15
#1638 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2022 - 11:40
#1639 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2022 - 12:32
Rybek było trochę, ale bez rodzynki, więc fotek brak. Ktoś jeszcze gdzieś był czy wszyscy odpuścili Wartę?
W piątek byłem w okolicach Rychłocic, ale to dość znacznie powyżej odcinka, którego dotyczy temat, więc nie wiem, czy się liczy? Złowiłem małego okonia na cykadę i 32 cm jazia na obrotówkę. Było jeszcze kilka brań niezaciętych, w tym ładny kleń na smużaka. W miejscu, gdzie wziął siedziało co najmniej 10 sztuk, z czego ze 2 mogły podchodzić pod 50 cm. Niestety ciężko było im podać przynętę.
- Maciek Rożniata i papierzakilures lubią to
#1640 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2022 - 17:17
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych