Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko
#1681 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2023 - 16:05
Zawsze jest opcja żeby się zgadac i uderzyć w inne rewiry, Oderka, itp. Póki co ciąg dalszy zabawy w piasku.
- Krzysiek P lubi to
#1682 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2023 - 05:15
(...) zbiornik Próba (...) ludzi w ch...j. (...)
W ch*j to mało powiedziane. W okresie urlopowym próby na Próbie to jak lizak ssany przez papierek.
(...) Prędzej się na Jeziorsko skuszę, bo chociaż w miarę spokojnie. (...)
Ciut bez sensu, martwa woda, trzy wyprawy po 3-4 godziny i jeden jazgarz, ale pokaźnych rozmiarów (14cm) tak uderzył, że w pierwszej chwili myślałem, że to okoń.
Dla tego pytałem o Wartę, ale z tego co pisali koledzy, to też nie ma zbytnio na co liczyć.
Użytkownik Alexspin edytował ten post 06 lipiec 2023 - 05:16
- Maciek Rożniata lubi to
#1683 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2023 - 13:18
Dziś grzebałem w archiwum i znalazłem bolka, który przydzwonił mi na paprocha. Dlatego szable w dłoń, walczymy. Może właśnie to ten dzień?
- iduss lubi to
#1684 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2023 - 10:25
Z Próbą jedyne moje doświadczenia to te podczas zawodów czyli teraz wiosną ktore były i w tamtym roku , spędu nie było ale teraz to pewnie gęsto,,,,
#1685 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2023 - 10:26
Teraz 16 go zawody w Sieradzu zobaczymy ;-)))
#1686 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2023 - 14:56
Wczoraj u mnie taka niespodzianka, od kilku lat trafiają mi się 1-2 w sezonie. Moim zdaniem powinien być całkowity zakaz zabierania świnki i brzany w okręgu. Tylko kto by tego przestrzegał...
- Maciek Rożniata, iduss, Krzysiek P i 1 inna osoba lubią to
#1687 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 11:03
Jak najbardziej popieram !!!! A jezeli chodzi o zawody to przy moscie kolejowym zbiórka .....
#1688 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 12:33
Wczoraj przydzwoniła mi jakaś lokomotywa. Zaraz po braniu obrała kurs na wyspę i poszła pod prąd. Kompletnie nic nie robiła sobie z tego, że starałem się ją zatrzymać. Każda próba siłowego zahamowania nic nie pomagała, a wręcz jeszcze bardziej wkurzała to coś na końcu. Cały czas miałem nadzieję, że w końcu zawróci, ale wpakowała się w zaczep. Na szczęście spadła, wobler odzyskany, a ryba bez pamiątki.
Pierwszy raz w swojej karierze byłem tak bezradny. Co prawda zestaw dość delikatny, jednak sposób w jaki ryba szła pod prąd wręcz nie do opisania. Ciekawi mnie co to było. Brzana raczej nie, bo atak w pół wody, a miejsce też raczej nie dla tego gatunku. Bolenisko? Może sumik (chociaż nigdy o nim nie słyszałem). Jeżeli kleń to nawet nie chce myśleć jaki musiał być ogromny. Szkoda jedynie, że nie zobaczyłem gatunku.
- Maciek Rożniata i Alexspin lubią to
#1689 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 12:38
Ciekawy jestem wyników, daj znać jak poszło.
Wczoraj przydzwoniła mi jakaś lokomotywa. Zaraz po braniu obrała kurs na wyspę i poszła pod prąd. Kompletnie nic nie robiła sobie z tego, że starałem się ją zatrzymać. Każda próba siłowego zahamowania nic nie pomagała, a wręcz jeszcze bardziej wkurzała to coś na końcu. Cały czas miałem nadzieję, że w końcu zawróci, ale wpakowała się w zaczep. Na szczęście spadła, wobler odzyskany, a ryba bez pamiątki.
Pierwszy raz w swojej karierze byłem tak bezradny. Co prawda zestaw dość delikatny, jednak sposób w jaki ryba szła pod prąd wręcz nie do opisania. Ciekawi mnie co to było. Brzana raczej nie, bo atak w pół wody, a miejsce też raczej nie dla tego gatunku. Bolenisko? Może sumik (chociaż nigdy o nim nie słyszałem). Jeżeli kleń to nawet nie chce myśleć jaki musiał być ogromny. Szkoda jedynie, że nie zobaczyłem gatunku.
Prawdopodobnie sum,ostatnio dość mocno szaleją nawet na malutkie woblery...
- Alexspin lubi to
#1690 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 14:55
W ostatnich latach trafiałem po kilka okołometrówek jako przyłowy na wobki 2,5-3,5cm oraz obrotówki 0 i 1.
Wyjątkowo w zeszłym roku na Przyborze miałem kontakt z dwoma smokami na wièksze wobki szczupakowe.Z jednym walczyłem ponad dwie godziny.Robił co chciał aż w końcu porozginał kotwiczki.
Drugi wziął na krótkim dyszlu,przewalił się pod nogami i zerwał zestaw,plecionka 0,16 strzeliła jak włos.
- Maciek Rożniata, Krzysiek P i Alexspin lubią to
#1691 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2023 - 15:23
Z rzeczy bieżących - nastał czas, gdy płynie kryształ Wartą, więc polaroidy na nos i szukamy. Ryb oraz miejsc
#1692 OFFLINE
Napisano 10 lipiec 2023 - 00:10
Ok raczej nie przewiduje spektakularnych wyników ;-)) Wiadomo co się dzieje obecnie na Warciance,,,,,
A co do tego twojego holu to mógł być sumek jezeli mówisz ze wziął w pół wody i pod prąd poszedł
byłem świadkiem sytuacji ze przy połowie bolenia w pół wody a nawet wyzej koledze zgarnął sumek woblera....
Użytkownik iduss edytował ten post 10 lipiec 2023 - 00:12
#1693 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2023 - 09:28
Z rzeczy bieżących - nastał czas, gdy płynie kryształ Wartą, więc polaroidy na nos i szukamy. Ryb oraz miejsc
A to zależy gdzie.
Przed zbiornikiem cały czas płynie woda stawowa...
Mam tu dwie minuty drogi. Jestem kilka razy w tygodniu i jest dramat. Identyczna sytuacja jak w zeszłym roku. Pod koniec kwietnia/na początku maja zaczęła płynąć woda ja po burzy i tak płynie do teraz. Już się trochę wyklarowała ale 3, 4, 5 itd. lat temu przy takim stanie i o tej porze był kryształ. Ryby praktycznie w ogóle się nie spławiają. Nie wiem co mąci tą wodę ale jestem lekko wku......
- Maciek Rożniata i Krzysiek P lubią to
#1694 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2023 - 22:01
Kierowałem się w stronę samochodu, ale coś mnie podkusiło sprawdzić jeszcze jedno miejsce. Wędrująca przykosa,niestety bardzo sypka, ale poniżej kamienie i trochę roślinności. Siadłem na kancie, nic się nie działo. Zmieniłem wobka, po kilku rzutach delikatne branie, dosłownie pstryknięcie. Zacinam, a wtedy ryba obrała kurs na Bałtyk. W kilka sekund odjechała kilkadziesiąt metrów przy okazji robiąc 2 świece. Wyglądała jak troć czy inny łososiowaty, ale to niemożliwe(?), więc może ogromny boleń (?).
Wściekły odjazd zdawał się nie mieć końca. Postanowiłem iść z prądem żeby skrócić dystans. Każda próba zatrzymania przeciwnika nie przynosiła rezultatu. Momentami już biegłem żeby coś powalczyć. Nawet chwilowo myślałem, że się uda, gdyż ryba wyszła na wypłycenie. Tylko co z tego jak nie podciągnąłem jej nawet na metr. Nie dało się, nie na tym sprzęcie. Schodzić też nie mogłem w nieskończoność, gdyż nastały ciemności egipskie, a poniżej zwalone drzewo. Cóż, wóz albo przewóz. Wobek wystrzelił, popłynął sonke, a ja stałem na środku rzeki myśląc co za błąd w Matrixie właśnie miał miejsce. Chciałbym tylko zobaczyć co tam wisiało, żeby nie było domysłów. Niestety nie tym razem.
Tutaj chwila co ryba robiła już bliżej końca:
https://youtube.com/...?feature=share4
Użytkownik Ide52 edytował ten post 13 lipiec 2023 - 22:03
- Maciek Rożniata lubi to
#1695 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2023 - 23:32
https://gloswielkopo...spert/ar/619661
Użytkownik Kupisz edytował ten post 13 lipiec 2023 - 23:33
#1696 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2023 - 04:57
#1697 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2023 - 08:01
#1698 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2023 - 08:06
Powyżej Jeziorska raczej takich ryb nie ma. Pewnie duży boleń, bardzo duży...
Sum albo brzana ewentualnie Bóbr...
#1699 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2023 - 08:53
#1700 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2023 - 09:06
Użytkownik Kupisz edytował ten post 14 lipiec 2023 - 09:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych