Niestety, jak juz staralem sie pokazac w tym watku wczesniej, chyba wszystkie uchwyty tego typu wymagaja przerobek. Ja dostalem calkowicie aluminiowy, lecz rowniez posiada mankamenty.
To, co pokazales w zasadzie wypada od razu wywalic i pomyslec nad innym rozwiazaniem. Ja wykorzystalem kawalek aluminium (wyglada na upi.. kawalek aluminiowej szyny z rozdzielni elektr.). W nim wykonalem odpowiedniej glebokosci dziure. Dziure wykonalem rowniez w uprzednio wykreconej srubie.
calosc tak dopasowalem, zeby plytka mogla sie wyhylac na boki. Po czym wykonalem mniejszy otwor (niewidoczny bo zasmarowany klejem) na przetyczke.
IMG_0276.1.bmp 549,37 KB 338 Ilość pobrań
IMG_0277.1.bmp 549,37 KB 162 Ilość pobrań
Wielkosc i wymiary otworow sa tak dobrane, zeby calosc mogla pracowac...
Innymi metodami rozwiazania tego problemu jest, przy odpowiednim obrobieniu koncowki, po prostu wykonanie nieco mniejszego otworu w podobnym kawalku aluminiumi wcisniecie tego na sile (mat. aluminiowy jest miekki, trzpien (musi byc podtoczony i zakonczony najlepiej na kulke).
Jeszzce innym sposobem jest wykorzystanie koncowki od niepotrzebnego imadla titelok.
Gdzies kiedys, mam wrazenie, wiekszosc tych zdjec wklejalem...innych nie wklejalem..trudno mi sie polapac...
Na zdjeciu 278 taki moj pomysl - te szzceki sa dualnego zastosowania, trzymaja rurke oraz umozliwiaja podniesienie - trudne zadanie, w zwiazku z czym, zeby zbytnio nie silowac sie z przesadnym dokrecaniem, zalozylem cybancik ograniczajacy mi w razie czego niekontrolowane zaglebianie przetwornika glebiej pod wplywem opadania pod wlasnym ciezarem.
IMG_0278.1.bmp 549,37 KB 185 Ilość pobrań
Gumo