Czemu nie wziąłeś 55 w tej samej cenie ???
Maksymizerem. Tak na szybko:
- płynna regulacja mocy
- brak przełącznika który często nawala
- mniejsze zużycie prądu przy nie pływaniu na maxa
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 wrzesień 2016 - 15:17
Czemu nie wziąłeś 55 w tej samej cenie ???
Maksymizerem. Tak na szybko:
- płynna regulacja mocy
- brak przełącznika który często nawala
- mniejsze zużycie prądu przy nie pływaniu na maxa
Napisano 04 wrzesień 2016 - 15:27
Napisano 04 wrzesień 2016 - 15:29
Łowisz na trupa czy na żywca? Jakiej wielkości zamrażarka jest wystarczająca na 6 osób i 2-3 dni łowienia?
-co twa wypowiedz wnosi do tematu?
-w zamrazarce mam w wiekszosci ryby sklepowe i to mi wystarcza ,
-w 90% lapie na spinning (klen, jaż , boleN-) ale czasem lubię się wybrać na nocną zasiadkę i dlatego zapytałem o sprzęt
pozdrawiam
P.S. łapie na trupka
Napisano 04 wrzesień 2016 - 15:33
To że trupek na tym forum jest niemile widziany. I słusznie.
Jest to sposób na napełniane zamrażarek a my tutaj propagujemy C@R.
Na innych forach popytaj.
Użytkownik godski edytował ten post 04 wrzesień 2016 - 15:34
Napisano 04 wrzesień 2016 - 15:52
To że trupek na tym forum jest niemile widziany. I słusznie.
Przepraszam- nie wiedziałem o tym zwłaszcza ze to duże forum i mówicie tu o wszystkim , szkoda ze dyskusja zeszła w złą stronę, źle zadałem pytanie na początku , powinienem napisać ze spinninguje z łodzi (jak większość u nas na jeziorze , którzy dziesiątkują populację sandacza przy niskich stanach wody nadpływając na jego siedliska echosondami) ja jestem staroświecki i wybrałem tą trudniejszą metodę,
także jestem zwolennikiem C&S (jazie i bolki służą wyłącznie do zdjęć)ale zabranie z łowiska rocznie 2-3szt to moim zdaniem jakaś granica rozsądku-kwestia indywidualnego podejścia.
Reasumując, przepraszam za najście i mimo wszystko połamania kija wszystkim życzę.
Napisano 04 wrzesień 2016 - 18:22
panowie naspamowaliscie i nie nadązam odbierać maili z powiadomieniami i musiałem sie wypisać z tego wątku. Kupujecie silnik czy zmierzacie do dania sobie w morde bo juz nie kapuje. Niech ktoś to wyczyści.
Napisano 05 wrzesień 2016 - 23:01
Przepraszam- nie wiedziałem o tym zwłaszcza ze to duże forum i mówicie tu o wszystkim , szkoda ze dyskusja zeszła w złą stronę, źle zadałem pytanie na początku , powinienem napisać ze spinninguje z łodzi (jak większość u nas na jeziorze , którzy dziesiątkują populację sandacza przy niskich stanach wody nadpływając na jego siedliska echosondami) ja jestem staroświecki i wybrałem tą trudniejszą metodę,
także jestem zwolennikiem C&S (jazie i bolki służą wyłącznie do zdjęć)ale zabranie z łowiska rocznie 2-3szt to moim zdaniem jakaś granica rozsądku-kwestia indywidualnego podejścia.
Reasumując, przepraszam za najście i mimo wszystko połamania kija wszystkim życzę.
Napisano 11 wrzesień 2016 - 14:49
Napisano 11 wrzesień 2016 - 18:12
Czemu miał by być zly.póki warunki pogodowe będą ok to spełni swoje zadanie i tyle. Aku z 65ah minimu i wio nad wodę. Zaczyna dmuchać do brzegu i tyle.
Napisano 11 wrzesień 2016 - 18:38
Napisano 11 wrzesień 2016 - 19:08
Witam
Mam minn kota endura 30lb sparowane z sznajder marine 60ah. Takim zestawem obsługuje lodke o długości 3.2m
Taki zestaw pozwala płynąć z prędkością 5.7km/h na 5 biegu i 4.5km/h przy 4 biegu.
Przy 3 biegu osiąga prędkość 3.7km/h i tak plywam. Na takim nastawie mogę pływać około 20km przynajmniej według zapisu GPS w lowrance.
Jeśli plywasz po małym akwenie to nie ma co inwestować w wielkie akumulatory. Koszta takiego rozwiązania są nie wielkie a i tak aku trzeba ładować po każdym plywaniu.
Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Ciekawe. Aż 20 km??? Na 65 Ah i silniku bez maksymizera? Ile ma volt aku pod obciążeniem pod koniec pływania?
Długo już tego akumulatora używasz?
Napisano 11 wrzesień 2016 - 19:59
wszytsko mozna policzyc , jakiej mocy jest to silinik? z 300W ?to w porywach bierzez z 25 A , na lajcie pewnie z 15 , przy flaucie dobrej elektrowni mysle ze ponad 15km wykreci na takimi silniku i aku
Napisano 11 wrzesień 2016 - 20:06
Napisano 11 wrzesień 2016 - 20:33
Wiatr to duży problem dla słabego elektryka. Dla mocnego również czasem też.
Dużo większe zużycie prądu też jest normalne przy dużym wietrze . W tym roku pierwszy raz od wielu lat musiałem wracać około pół kilometra do bazy na wiosłach.
Dwa akumulatory zazwyczaj wytrzymujące 20 i 12 km wytrzymały niewiele więcej niż połowę tego dystansu. Wiało do 30-40 km/h w porywach. Guma Kolibri 3,30.
Następnego dnia zabrałem trzy . Ale wiatr osłabł.
Napisano 11 wrzesień 2016 - 21:09
godski jak targasz 2 aku to przesiadz sie na 24v , mocy nie zabraknie , dystans jak na 12v
Napisano 11 wrzesień 2016 - 22:51
Mam pytanie, głównie do użytkowników czy silnik Minn Kota Endura c2 30LBS. Będzie wystarczający do pontonu Kolibri KM-300PP. Głównie będę pływał sam plus graty, od czasu do czasu w 2 osoby. Zbiorniki to 7-20hektarowe jeziora. I kilka razy w roku 100hektarowe. Jakie aku będzie dobre do niego?
Kolego,
miałem 32lbs (M-K), 45lbs (Osapian) i 55lbs (Osapian) i ... nie bierz nic mniejszego niż 55lbs. Mały czy duży zbiornik - w chwili kiedy nadejdzie burza, szkwał każda moc jest potrzebna żeby ratować tyłek. Dozbieraj PLNy i kup 55lbs. Możesz zacząć od aku 80Ah a potem dokupić drugi taki. Moim zdaniem silniki 30lbs to pomyłka - nadają się do płynięcia z prądem i w bezwietrzną pogodę.
Kolega, który pisze, że wyciąga 5,7kmph na 30lbs musi być duży i sam robi jako żagiel. Nie ma takiej możliwości nawet na stojącej wodzie i bezwietrznej pogodzie.
Łodź Cobein 390cm, 150kg + dwóch wędkarzy (jeden na dziobie) i gratach też w okolicy dzioba na osapanie 55LBS i mocnym aku (pobór prądu 48A przez prawie 20 min) nie wychodzi ponad 6,7kmph.
Napisano 12 wrzesień 2016 - 06:18
Prawie wszystko się zgadza kol. MarMilo. Prawie, gdyż silnik 55lbs zarżnie akumulator 80Ah bardzo szybko.
Niemniej jeżeli chodzi o moc silnika to 100% racja.
Napisano 12 wrzesień 2016 - 07:41
Zarżnie go na ament/kaput czy tylko szybko wykorzysta zawartą w nim moc ?
Napisano 12 wrzesień 2016 - 08:09
Przecież to oczywiste, zrobi to jak modliszka
Najpierw wykorzysta, a potem zarżnie
Napisano 12 wrzesień 2016 - 08:54
A to akurat każdy jeden silnik elektryczny tak poczyna sobie z akumulatorem.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych