a tu dzisiejszy test
https://www.facebook...34656874069008/
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 marzec 2019 - 15:08
Napisano 30 marzec 2019 - 15:15
Napisano 30 marzec 2019 - 15:30
Napisano 30 marzec 2019 - 17:14
Użytkownik mmedenski edytował ten post 30 marzec 2019 - 17:14
Napisano 30 marzec 2019 - 17:28
Napisano 31 marzec 2019 - 22:39
Rzeczywiście głośna cholera . I szybka jak cholera . Nie wiem tylko , czy ten dźwięk nie będzie zbyt drażniący na dłuższą metę ?
Napisano 01 kwiecień 2019 - 04:37
Napisano 01 kwiecień 2019 - 04:48
Napisano 01 kwiecień 2019 - 17:34
Jeśli kupiony w PL to zwróć jako "towar niezgodny z oczekiwaniami" masz pół roku. Ja bym próbował.. Spalina 20KM dla tej prędkości jest dużo bardziej cicha..
Byłem gotów brać tego 6kW, ale po Twoich testach mi przeszło
Tym bardziej,że producent pisze w reklamie : Silnik oferuje wysoką trwałość,niski poziom hałasu etc.
Jeżeli pozostałe obietnice są równie rzetelne,to : "strach się bać".
Może ktoś potrafi wytłumaczyć,skąd ten hałas.(Nawet łodzie podwodne tyle decybeli nie generują).
Napisano 01 kwiecień 2019 - 17:42
niewiem , moze jest defekt fabryczny ,moze nie.... sprawe ruszylem . ogolnie sam swist pozostanie na 100% to jest "normalne" przy duzych mocach , jednak stukot jest ewidentny przy niskiej predkosci i cos go powoduje...torqeedo tez gwizda ....tylko nic nie stuka
Użytkownik siarq edytował ten post 01 kwiecień 2019 - 17:45
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:04
Stukot wg mnie nie jest normalny. Sprawdź faktycznie drugą śrubę bo jakby coś niewyważone było właściwie... Navy 3.0 jest cichszy bo ma klasyczny system chłodzenia, tutaj ciecz jest w zamkniętym obiegu w kolumnie i sam proces generuje swój dźwięk. Co do tego jak się producent reklamuje - to cicha praca dotyczy właśnie Spirit 1.0 Mam przed sobą katalog i przy modelach navy ilość dB nawet nie jest podana.
Nie wiem gdzie kupowałeś, jeżeli w Globtechnic czyli u generalnego importera to pogadaj z Panem Rafałem.
MarMilo - "towar niezgodny z oczekiwaniami" i zwrot pół roku to jakiś chyba nowy twór Jeżeli zakup przez Internet to 2 tygodnie bez podania przyczyny, jeżeli stacjonarnie, to dobra wola sprzedawcy. Co innego zwrot a co innego reklamowanie jeżeli jest podejrzenie nieprawidłowej pracy silnika.
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:15
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:17
Jest jeszcze rękojmia jeśli kupowane przez net i bez fv.Stukot wg mnie nie jest normalny. Sprawdź faktycznie drugą śrubę bo jakby coś niewyważone było właściwie... Navy 3.0 jest cichszy bo ma klasyczny system chłodzenia, tutaj ciecz jest w zamkniętym obiegu w kolumnie i sam proces generuje swój dźwięk. Co do tego jak się producent reklamuje - to cicha praca dotyczy właśnie Spirit 1.0 Mam przed sobą katalog i przy modelach navy ilość dB nawet nie jest podana.
Nie wiem gdzie kupowałeś, jeżeli w Globtechnic czyli u generalnego importera to pogadaj z Panem Rafałem.
MarMilo - "towar niezgodny z oczekiwaniami" i zwrot pół roku to jakiś chyba nowy twór Jeżeli zakup przez Internet to 2 tygodnie bez podania przyczyny, jeżeli stacjonarnie, to dobra wola sprzedawcy. Co innego zwrot a co innego reklamowanie jeżeli jest podejrzenie nieprawidłowej pracy silnika.
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:19
Pogadaj, a jak będzie kłopot to daj znać, mam gdzieś wizytówkę od chłopaczka z fabryki, podeślemy mu nagranie do oceny i zobaczymy co powie. Rozmawiałem z nimi w Niemczech na targach ale Navy 6.0 nie mieli na pokazie w akwarium, tylko Spirita.
Użytkownik Kris3k edytował ten post 01 kwiecień 2019 - 18:20
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:22
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:23
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:40
Ale jak wziąłeś fv, a nie paragon to nie masz żadnych praw konsumenta. Czyli jak będą ciulami, to mogę cię wozić i wozić. Jedynie sąd cię ratuje.
Napisano 01 kwiecień 2019 - 18:44
Raptem tydzień temu rozmawiałem z prawnikiem o tym. Dokonujesz zakupu na firmę z fakturą vatowską, zapomnij o prawach konsumenta. Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak odstąpienie od umowy. Nie masz możliwości skorzystać z rękojmi i nawet możesz mieć problem z reklamacją.To nie do końca tak jest jak piszesz.
Jeżeli Kolega wziął FV na firmę to jest troszkę inna sprawa, ale mimo wszystko ma prawa i przy zakupie przez internet ma prawo do odstąpienia od umowy w ciagu 14 dni a ponadto sprzedający ma obowiązek zwrotu kosztów wysyłki w kwocie najtańszej oferowanej opcji przesyłki.
FV można tez wziąć przecież na osobę fizyczną.
Napisano 01 kwiecień 2019 - 19:01
Marcin gwarancja jest gwarancja bez wzgledu na paragon czy fakture , sprzedawca ma obowiazek przyjac i ustosunkowac sie do niej w ciagu 14dni (ostatnio nawet uokik ukaral giganta) , ale bez fascynacji poki co , moze nie taki diabel straszny jakim go maluja, a dwa fakture mozna zmienic wystawic korekte i temat sie konczy, osoba prywatna rownie dobrze moze wziasc fakture jak i paragonm, jest to tylko dowod zakupu i nie wnosi nic do gwarancji
Użytkownik siarq edytował ten post 01 kwiecień 2019 - 19:03
Napisano 01 kwiecień 2019 - 19:07
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych