#41 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2011 - 08:03
#42 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2011 - 22:43
#43 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2011 - 23:00
#44 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2011 - 23:15
Użytkuje od poprzedniego sezonu UMBX 700 ML. Blank bardzo szybki i czuły o szczytowej akcji z dużym zapasem mocy. Obsługuje spokojnie 30g, świetny pod koguty.
Pozdrawiam
Jan
#45 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 09:04
Szukam blanku do lekkiego opadania sandaczowego z łódki.
Bardzo chętnie lżejszej wersji ISB802.75 Batsona. Wiem, że do takich zastosowań polecany jest np. ISB781, ale może coś innego? Jest kilka Avidów, które na papierze pasowałyby, a to:
3S69MLXF
3S63MXF
3S68MXF
Po grubości dolnika sądząc, to te dwa ostatnie byłyby bliższe ISB781, niż ten pierwszy, ale na St.Croix się nie znam i nie wiem...
Pomóżcie!
Pzdr,
Fatso
P.S. Z pewnych względów właśnie serię Avid stawiam tutaj na pierwszym miejscu i raczej innych bym nie chciał, tzn. albo Avid, albo Batson i tyle.
#46 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 09:20
Na Twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze nowe blanki z serii Walleye RX8 - jest tam jakis taki 72ML czy coś koło tego - chyba nawet stoi gotowy u Irka na stojaku, warto wziąć do ręki przed zakupem
#47 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 10:53
Niedawno uzbroiłem 3S70MLF-2 z myślą o normalnie biorących a nie dłubanych wklejką okoniach, a moim skromnym zdaniem wyszła fajna lekka sandaczówka.Z gumami w górnej granicy 11g robi co chce ,ale miota pięknie już od 3g.Drucik bardziej zbieżny od wspomnianego 3S69MLXF, na moje XF niż F,a kontakt z przynętą jak i z dnem rewelacyjny na żyłce jak i plećce. I dalej szukam okoniówki.Może właśnie Batson lub MHX .
Pozdro
Rafał
#48 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 11:11
#49 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 12:00
Podejrzewam ,że bardziej niż 3S70mlf2 ,w końcu to Xf .Mnie jednak ograniczają transport i warunki mieszkaniowe.Już to widzę, jak żona pakuję mnie razem z badylami gdybym zaczął je wieszać na ścianach jak szable.Moj sandaczowy lajciak wyszedł całkiem przypadkowo, bardziej pod kątem przyłowu,którym sandacz jest dość częstym na moim okoniowym łowisku.Do połou zębatych z premedytacją będę używał karabeli Phenixa do 21g. Ładuje już ładnie od 7g+guma , więc do lekkiego sandaczowania będzie OK.Natomiast ugięcie i amortyzacja pod rybą przy łodzi, moim zdaniem na jego korzyść w porównaniu z St Croix.
#50 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 13:36
Pzdr,
Fatso
#51 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 13:38
#52 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 13:47
Po prostu chcę pokombinować coś kolorowego. Dlatego zastanawiałem się nad blankiem z Mudhole'a.
A propos ... odpowiedzieli: ok. 45$ Fedexem. Potem Yglo podsunął pomysł ze Żbikiem. Jedyny oryginalny kolor u niego, to tem blady fiolecik.
Niech i tak będzie ... chociaż z tym beutiful titanium chrome Batsona w XST można najróżniejsze kolory połączyć.
W Mudhole mają różnokolorowe przelotki, uchwyty, nici i winding checki. Z tego wszystkiego może się coś fikuśnego urodzić
Pzdr,
Fatso
#53 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 13:50
ps. przy takiej wersji kolorystycznej, aż się prosi japan style moim zdaniem split grip, purpurowe pierścionki hmm
#54 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 14:44
A pierścienie fioletowe i owszem, ale grip nie będzie split - takich nie lubię.
Inna sprawa, że jeszcze nie całkiem zrezygnowałem z blanku/ów Custom Rodbuilder od Mudhole'a. Mają takie oczojebne kolorki, że mniam, mniam , a i odpowiednie uchwyty i inne dynksy. Co by nie było, bydzie piknie
Pzdr,
Fatso
#55 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 14:57
np. jak u Mamouru:
Załączone pliki
#56 OFFLINE
Napisano 28 maj 2011 - 21:51
Pzdr,
Fatso
#57 OFFLINE
Napisano 30 październik 2011 - 20:37
zakladalem uzycie dwuch blanakow batsona pierwszy
isb802.75 z serii spin bass 5-18g (w praktyce dobrze łowi sie guma do 25-30gramow)202cm do gum
i drugi imb784 28gramowy mag bass(35gramowego kuraka obsłuzy idealnie) 1,98cm
współpracować mialo by to z multikami niskoprofilowymi sredniej klasy bez fajerwerkow do 700zł za sztuke
teraz moje pytanie ; czy to będzie dobry wybór na tego typu łowienie ? I ewentualnie jakie jeszcze gotowe kije badz blanki poLecacie z walsnego doswiadczenia.
Widze ze wedkarstwo zmierza nieuchronnie do calkowitego przejscia na casting wiec i ja nie chce za natto zostać w tyle.
Moje doswiadczenia z castem sa mierne, kupilem tani multik do nauki poto by zobaczyc czy dam rade sie przestawic
okuma calera czy jakos tak ta srodkowa wersja
Zabaralem sie do tego troche na opak bo uzywalen normalnego kija do spina ,ale i tak duzo łatwiej i precyzyjniej operuje sie ciezkimi przynetami niz na zwyklym kolowrotku wydaje mi sie ze kontak z nimi jest jakby bardziej bezposredni , z tad tez moja decyzja przechodze na casta!
pozdrawiam i czekam na opinie
#58 OFFLINE
Napisano 30 październik 2011 - 21:18
Po wcześniejszych doświadczeniach z ATC i Pacific Bay'em - jestem absolutnie w szoku.
Szybkość, ciętość, czułość.
15 gram ołowiu + guma 3 cale - żywioł tego kija.
A w ramach eksperymentu rzuciłem Siderem 10 S. Żadnych problemów.
Gorąco polecam - sam już biorę na celownik kolejnego tournamenta - tym razem 6-10 lb.
#59 OFFLINE
Napisano 30 październik 2011 - 21:22
Ten pierwszy kijek Batsona, notabene bardzo dobry do takich zastosowań, jest dostępny używany w FC za jakieś śmieszne pieniądze.
#60 OFFLINE
Napisano 30 październik 2011 - 21:34
turnamenta postaram sie olukac i bede wiedzial co dalej , tym batsonem machalem w wersji spin is sie zakochalem
ps kocham szybkie kije a najbardziej te ktore sa szybsze odemnie , niestety taka przypadlosc dlatego tez grafit rx7 a nie 8 i 8+ poprostu bym zanim nie nadazyl....
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, sandacz
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
TECH
Hand made →
Sandaczowa wklejka - jak zbudować?Napisany przez zandermafija*SpinnigistaWT , 11 lut 2020 sandacz, wklejka, tech-rb |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych