Kuba ja słałem paczke do Norge w granicach 2 kg poleconym prorytetem - koszt ok.30zł.
Tak więc żaden majątek
Paczka idzie około tygodnia
potwierdzam, za wedke zaplacilem jkies 70 pln, za mniejszą jak pisze Karol
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:25
Kuba ja słałem paczke do Norge w granicach 2 kg poleconym prorytetem - koszt ok.30zł.
Tak więc żaden majątek
Paczka idzie około tygodnia
potwierdzam, za wedke zaplacilem jkies 70 pln, za mniejszą jak pisze Karol
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:27
Bo ja pisałem o wysyłce poleconej priorytetowej a Ty Wojtek o paczce stąd te różnice.
Ciekawe tylko do jakiej masy można przesyłć przesyłki jako list polecny priorytetowy????
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:30
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 18 lipiec 2013 - 12:32
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:35
Brzydzę się donosicielstwem tak samo jak nawianiem do tego obrzydliwego procederu.
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:36
Brzydzę się donosicielstwem tak samo jak nawianiem do tego obrzydliwego procederu.
Z całym szacunkiem ale to co Kolega określa mianem donosicielstwa, w tym, przypadku, przez obywateli wielu krajów o utrwalonym porządku prawnym byłoby nazwane "spełnieniem obywatelskiego obowiązku". Podejrzewam, że Skandynawowie, Niemcy czy Szwajcarzy takich dylematów by nie mieli. A zastanówmy się komu żyje się lepiej - nam czy im ? Niestety w naszym kraju mamy gigantyczny problem z poszanowaniem prawa, co generuje przyzwolenie, najczęściej na drobne wykroczenia, choćby takie jak zaniechanie fiskalnego udokumentowania transakcji, a w dalszej kolejności wysoce prawdopodobne uszczuplenie należności podatkowej, a w niektórych, skrajnych przypadkach, rodzi przyzwolenie dla zwykłego złodziejstwa i korupcji, które są prawdziwym przekleństwem w naszaym kraju.
Zupełnie nie dziwi mnie oburzenie Kolegów na praktyki FM w temacie paragonów, zwłaszcza, że większość nas gdy zamówi cokolwiek zza oceanu zaraz zostaje dojechana VAT - em, a przy wyższych wartościach także cłem.
Poprawcie mnie jeśli się mylę...
Czy ja dobrze rozumiem "instytucję bana w FM" ? Czy to znaczy, że Kuba, Chub Norris i inni koledzy nie mogą u nich nic kupić?
Pomimo oferty publicznej w sklepie internetowym?
Jeśli tak to mi pachnie to naruszeniem Kodeksu cywilnego.
Sprawa znikających punktów lojalnościowych też mi brzydko pachnie. Przecież FM coś za nie obiecał, to była część oferty, to że koledzy nie zdążyli z nich skorzystać to nieistotne.
Masz rację - to oferta, w rozumieniu art. 66 i następnych, kodeksu cywilnego, a polskie prawo nie zna modelu jej selektywnego adresowania przez oferenta.
Powiem szczerze, że jak tam czytam rozwijający się wątek Kuby, to aż mi się wierzyć nie chce. Jeszcze wczoraj myślałem sobie :"może to incydentalne przypadki", jednak widzę, że coś tam w FM się komuś totalnie pomieszało w odniesiniu do relacji z klientami i nie tylko.
Daleki jestem od angażowania się w jakies akcje społeczne ale zaczynam rozumieć coraz głośniejsze nawoływania byśmy to my ich, a nie oni nas - "zbanowali".
Robert.
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:52
Napisano 18 lipiec 2013 - 12:56
Masz rację - to oferta, w rozumieniu art. 66 i następnych, kodeksu cywilnego, a polskie prawo nie zna modelu jej selektywnego adresowania przez oferenta.
Powiem szczerze, że jak tam czytam rozwijający się wątek Kuby, to aż mi się wierzyć nie chce. Jeszcze wczoraj myślałem sobie :"może to incydentalne przypadki", jednak widzę, że coś tam w FM się komuś totalnie pomieszało w odniesiniu do relacji z klientami i nie tylko.
Problem "znikniętych" punktów lojalnościowych pozostaje więc aktualny.
Napisano 18 lipiec 2013 - 13:29
Kuba to może jak odeślą Tomkowi śpiochy to razem wyślemy do Norwegi
Napisano 18 lipiec 2013 - 13:32
Chyba tak trzeba zrobić, z odpowiednim listem wyjaśniającym zajebiaszczość sprzedawcy...
A ile kosztuje wysłanie do Norwegii 66 par?
Swoją drogą ...
666 - Szatan
6666 - Nowy Lepszy Szatan
a 66 ?
https://www.facebook...07988989240965/ Zapraszam do dołączenia
Zbierzmy jeszcze kilka ciekawych historii
Napisano 18 lipiec 2013 - 13:35
A ile kosztuje wysłanie do Norwegii 66 par?
Swoją drogą ...
666 - Szatan
6666 - Nowy Lepszy Szatan
a 66 ?
Szatan oldskul?
Napisano 18 lipiec 2013 - 13:46
66=Stary Gorszy Szatan....
Prześledziłem cały wątek dokładnie i postaram się być mądrym Polakiem przed szkodą....po prostu jeszcze nic tam nie kupiłem i już na pewno nie kupię... pzdr
Napisano 18 lipiec 2013 - 13:54
pomysl z wysylka wcale nie jest taki glupi, jak w moim VS40 uchwyt kablaka pekl, to napisalem do smoka z zapytaniem o czesc zamienna, bo jakby nie patrzec kolowrotek mial 5 lat gwarancji ... po trzech dniach bez odpowiedzi napisalem bezposrednio do danii (svendsen) i ... magia sie stala ... na drugi dzien mail z prosba o adres, a za 3 dni ersatz w skrzynce na mnie czekal ... po dwoch tygodniach przyszedl mail od smoka, ze oni musza miec dowod zakupu, sprawdzic, srata-tata ... ja prawie zapomnialem, po co do nich w ogole pisalem ... wot tjechnika
Napisano 18 lipiec 2013 - 14:06
Tak sobie pogooglowałem,takich wojenek z panem Czesławem to jest kilka po różnych forach
Napisano 18 lipiec 2013 - 14:07
i to sie nazywa frontem do klienta...
przyznam ze miałem podobnie u polskiego dystrybutora spro -experta
ukręciłem gwint w pokrętle szpuli - dzwonie do polskiego źródła wymieniamy dane, robię przelew (późna godzina)
po odebraniu przesyłki sprawdzam datę nadania na poczcie - ten sam dzień w którym robiłem przelew - wcześniej niż miał szanse sesją księgowania wejść na ich rachunek
Napisano 18 lipiec 2013 - 14:17
Napisano 18 lipiec 2013 - 14:27
A może pan Cz. lub reszta ekipy wypowie się na ww. tematy? (eeeh, rozmarzyłem się...)
Panowie, wszystko co teraz o was piszemy będzie sobie krążyć po sieci jeszcze dłuuuugoo!
Oby nie było tak, że jak przyjdzie refleksja (i znów się rozmarzyłem...) to już będzie za późno, dużo za późno...
Odwaga cywilna - u niektórych to stan już zapomniany (nie daj Boże nieznany)?
Coś mi się zdaje, że to mleko co się rozlało, nie tylko już skwaśniało, a i zaczyna powoli śmierdzieć...
Użytkownik Jano edytował ten post 18 lipiec 2013 - 14:38
Napisano 18 lipiec 2013 - 14:30
A może pan Cz. lub reszta ekipy wypowie się na ww. tematy? (eeeh, rozmarzyłem się...)
Panowie, wszystko co teraz o was piszemy będzie sobie krążyć po sieci jeszcze dłuuuugoo!
Oby nie było tak, że jak przyjdzie refleksja (i znów się rozmarzyłem...) to już będzie za późno, dużo za późno...
Coś mi się zdaje, że to mleko co się rozlało, nie tylko już skwaśniało, a i zaczyna powoli śmierdzieć...
Odwaga cywilna - u niektórych to stan już zapomniany (nie daj Boże nieznany)?
Na wedkarzach w Polsce sie zarabia. Z nimi sie nie rozmawia, im sie sprzedaje...
Napisano 18 lipiec 2013 - 15:03
Chłopaki, a skąd wiadomo, że forumowy "czesław" to inkryminowany Czesław S.?
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych