.................Na śniegu tylko guma. Jeśli ma być jedna para do wszystkiego, to najlepiej podkuta guma.
Na śniegu filc jest OK. Bywa śmiesznie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 luty 2022 - 18:07
.................Na śniegu tylko guma. Jeśli ma być jedna para do wszystkiego, to najlepiej podkuta guma.
Napisano 22 luty 2022 - 20:52
Ja bym jeszcze posmarował. Będzie śmieszniej
Napisano 01 marzec 2022 - 23:07
Witajcie, czy macie jakieś opinie o firmie vision? Chodzi mi o buty tossu ( konkretnie 2.0 te nowe )
Napisano 02 marzec 2022 - 00:58
Napisano 02 marzec 2022 - 09:05
Witajcie, czy macie jakieś opinie o firmie vision? Chodzi mi o buty tossu ( konkretnie 2.0 te nowe )
Hej, czwarty sezon mam Vision Tossu (pierwszy wypust), tak około 40-50 dniówek na sezon. Z czystym sumieniem mogę je polecić. Używane na różnych rzekach tzn kamienie, muł, piach. Wcześniej miałem Loikki, wrażenia jak kol. Fatso, niestety nie wytrzymały kontaktu z norweskimi kamieniami.
Napisano 02 marzec 2022 - 16:23
Mam te buty od początku tego sezonu.Na razie mają za sobą jeden wypad nad wodę, także jest za wcześnie żeby coś więcej napisać.Jakość wykonania stoi na dobrym poziomie.Dobrze trzymają kostkę.Zdecydowałem się na nie głównie ze względu na dobry serwis Vision.
Napisano 02 marzec 2022 - 22:39
Hej, czwarty sezon mam Vision Tossu (pierwszy wypust), tak około 40-50 dniówek na sezon. Z czystym sumieniem mogę je polecić. Używane na różnych rzekach tzn kamienie, muł, piach. Wcześniej miałem Loikki, wrażenia jak kol. Fatso, niestety nie wytrzymały kontaktu z norweskimi kamieniami.
Napisano 02 maj 2022 - 19:17
Napisano 03 maj 2022 - 18:12
Napisano 06 maj 2022 - 08:30
Jak są na twoją stopę (rozmiarówka, jak u simmsa czy u visiona), to bierz bez zastanawiania się. Cenowo nic lepszego, nowego nie znajdziesz. Moje wytrzymały 4-5 sezonów, w tym tygodniowe moczenia w solance za trocią w Danii. Miałem wersję z blachą aluminiową na podeszwie.
Użytkownik uries edytował ten post 06 maj 2022 - 08:32
Napisano 06 maj 2022 - 21:25
Jesteś w stanie podpowiedzieć czy rozmiar 42, czyli największy obecnie dostępny w polskich sklepach to takie uczciwe europejskie ~27 cm długości wkładki (tak jak podaje producent) czy rozmiarówka jest zaniżona i but jest w rzeczywistości większy? Może jesteś w stanie to ocenić po swoim bucie i rozmiarze. Z góry dziękuję
Normalne buty noszę najczęściej 41, czasem 42. Do brodzenia kupuję rozmiar: amerykańska 10, brytyjska 9, czyli 43.
Napisano 10 maj 2022 - 07:12
Jesteś w stanie podpowiedzieć czy rozmiar 42, czyli największy obecnie dostępny w polskich sklepach to takie uczciwe europejskie ~27 cm długości wkładki (tak jak podaje producent) czy rozmiarówka jest zaniżona i but jest w rzeczywistości większy? Może jesteś w stanie to ocenić po swoim bucie i rozmiarze. Z góry dziękuję
Sporo szanujących sklepów oraz producentów podaje długość wkładki i stopy proponowany do buta do brodzenia (Vision , Simms). U mnie w Szczecinie działa hurtownia, i mają podane długości wkładek i rozmiary każdego ciucha buta etc. Odezwij się na priv, opowiem wszystko
Napisano 10 maj 2022 - 09:36
Napisano 10 maj 2022 - 11:05
DzieN Dobry
Używam od w/w buty od listpoada 2019 r.
Moja opinia :
Napisano 24 listopad 2019 - 20:42
Witam
Od 20-lat uzywałem buty do brodzenia na filcu
Teraz zachcialo mnie sie sprobować buty na gumie
Wybór padł na serię Musta Michelin
Pierwsze wrazenia : buty bardzo LEKKIE jak buty do chodzenia po chodniku
Bardzo wygodne ,nie nasiakają wodą więc są nadal LEKKIE
Dzisiaj były pierwszy raz w uzyciu
Guma nie slizga się po dnie .Dodatkowo podkute kolcami
Trwałość to sie okaże za jakis czas
Gdybym miał troche mniej lat to kupiłbym drugą parę na zapas
Kilka zdjęć na goraco
http://jerkbait.pl/t...odzenia/page-23
Dzisiaj :
Buty używam do dzisiaj ( duzo chodzę obok rzeki np. torowisko kolejowe)
Podtrzymuje opinie o butach
Jeden minus guma miękka gubi kolce
Kilka juz wymieniałem
Kłaniam się Marian
Użytkownik marian-56 edytował ten post 10 maj 2022 - 11:07
Napisano 13 maj 2022 - 14:08
Użytkownik popper edytował ten post 13 maj 2022 - 14:10
Napisano 14 maj 2022 - 09:17
Napisano 15 maj 2022 - 09:14
Napisano 15 maj 2022 - 22:57
A nie stawiają za dużego oporu w wodzie (w nurcie idąc pod prąd)? Nie spadają?
Napisano 16 maj 2022 - 10:07
Witam czy ktoś użytkuje te buty?
Vision musta mischelin.
Może podzielić się opinią
https://salar.pl/produkt-75-k-25
Ja używam Nahka, to samo tylko w skórze. Najwygodniejsze buty jakie miałem, w Sanie dawałem radę bez kolców, w Szkocji w słonym też ok. Na Wartę w muł mi ich szkoda.
Napisano 16 maj 2022 - 14:58
A nie stawiają za dużego oporu w wodzie (w nurcie idąc pod prąd)? Nie spadają?
Nie. Są w miarę dopasowane (nawet 47 byłoby lepsze). Nie spadały nawet gdy wlazłem w błoto. W wodzie się ich nie czuje, po wyjściu na brzeg wylewam wodę podginając nogę w kolanie i chodzi się komfortowo jak w trampkach. Jeszcze jedno- zakładanie i zdejmowanie to luksus w porównaniu do butów specjalistycznych.
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia HodgmanNapisany przez lolo777 , 09 lut 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia DAMNapisany przez Zachil10 , 30 sty 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Kolce do butów SIMMSNapisany przez fedx , 02 sty 2016 buty do brodzenia, simms |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Produkty marki SIMMSNapisany przez Wiktor , 10 lip 2015 wodery, buty do brodzenia, simms |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Produkty TaimenNapisany przez Rheinangler , 29 paź 2015 wodery, buty do brodzenia |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych