Zacznij od początku. Tzn. Sprawdź ile mocy pobiera twój sprzęt na 1h pracy. Później określ minimalny czas dzialania. Będzie wiedział ile potrzebujesz. Jeśli mają to być kwasy a prąd rozładowania nie będzie duży ( zapewne ten sprzęt więcej niż 3A/h nie bierze ) to taki aku pb 40ah wystarczy na 10h ciągłej pracy. Zapas zawsze mile widziany. Jeśli nie nosisz go za.kazdym razem . A waga nie gra roli . Zazwyczaj pojemności aku są podawane dla rozładowania przy 20h. Im szybciej go rozladowujesz, tym jego pojemność spada. Ja bym dla 10" mniej niż 40ah nie brał.
Bardzo lubię takie odpowiedzi Konkretnie !!
Waga pewnie jakąś tam rolę odgrywa, bo nie chciałbym, żeby okazało się, że nagle łódź ze sprzętem przestała ważyć 200 tylko waży 300 kg i przestaje płynąć jak należy. Chciałem ograniczać wszelkiego rodzaju ulepszenia do minimum ale widzę, że się nie da niestety. Tu 10 tam 20 kg i łącznie robi się tego trochę za dużo.
No ale ani echo ani silnik elektryczny nie zadziałają bez ciężkich akumulatorów więc tu mogę jedynie szukać rozwiązań minimalnie lżejszych.