ale ceny...... :/ po wstępnej rozmowie to moja ewentualna wędka w FC skalkulowana na szybko to około 2 tysie wyszła.....
Albo merc albo maluch .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 sierpień 2015 - 08:52
ale ceny...... :/ po wstępnej rozmowie to moja ewentualna wędka w FC skalkulowana na szybko to około 2 tysie wyszła.....
Albo merc albo maluch .
Napisano 23 sierpień 2015 - 09:28
Napisano 23 sierpień 2015 - 09:35
Strasznie przesiąknięte cukrem te testy. Same och i ach...
Po przeczytaniu można by pokusić się o stwierdzenie, że pod każdą rybę i metodę da się "ukręcić" św graala z tychże blanków, hmmm....
Jak z każdego z FC
Napisano 23 sierpień 2015 - 09:44
Napewno fajne blanki . To samo mógłbym słodzić o StC
Blank jest dosłownie jak z gumy
Czyli z 7' 3/4 jak wąs wyrośniety zassie mamy 14' . Wiadomo jak z gumy to się rozciąga lub strzela
Napisano 23 sierpień 2015 - 10:03
Ostatnio sprawa załatwiona wzorowo przez Firmę FC odnośnie wymiany szczytówki MHX. Życzył bym niektórym pracowniom takiego podejścia do klienta. Nigdy nie miałem zgrzytów z ta firmą. Tak trzymać Panowie, pozdrawiam Serdecznie
Napisano 23 sierpień 2015 - 10:57
No to Panowie jak to rozumieć.... Power: Ultra Light, Lure Weight 5/16oz (8,75g) ale Line Wt; 15lb
http://www.northfork...bass/crank-bait
a jeszcze ciekawiej jest jak się popatrzy tu:
http://www.northfork...uct/cb-701-1-im
Użytkownik yglo edytował ten post 23 sierpień 2015 - 11:40
Napisano 23 sierpień 2015 - 12:40
Napewno fajne blanki .
Też tak podejrzewam. Kilka loomisów "macałem" , niektóre ze mną współpracują i złego słowa nie mogę powiedzieć...
Napisano 23 sierpień 2015 - 12:50
No to Panowie jak to rozumieć....
Czary...
Znam jedną wędke loomisa która opisana jest Lure Weight: 1/16 - 1/4 , 6 -10 lb i teoretycznie ni jak ma się to do obciążeń jakie może znieść ale jeśli weźmiemy pod uwagę ideę jaka przyświecała autorowi przy konstrukcji tego blanku, a konkretnie metodę i rodzaj przynęt to mniej więcej zaczyna się to zgadzać.
Napisano 23 sierpień 2015 - 12:56
No właśnie, wiec jeśli ktoś rozumie te "czary" loomisowe, to niech się tu podzieli wiedzą
Napisano 23 sierpień 2015 - 13:12
Albo merc albo maluch .
http://www.fishingce...elotki_fuji.php
i dla porównania
https://www.sklep.br...um-T-RVTG69/917
tak to można i dziecięcy rowerek wystrugany z lipy sprzedać jako lamborgini....
Napisano 23 sierpień 2015 - 14:54
No właśnie, wiec jeśli ktoś rozumie te "czary" loomisowe, to niech się tu podzieli wiedzą
Prosty ze mnie człowiek a i wiedzą prawie żadną nie dysponuję, to może i zbyt powierzchownie a może nawet opacznie to interpretuję.
Może dla tego czarów tu nie widzę, a bardzo "chytre" i rozsądne podejście do specyficznych nawyków ryb zależnych czy to od gatunku czy od niszy pokarmowej związanej z cyklem rozwojowym, ogólnie ujmując, organizmów wodnych (narybku, raków, larw itd.).
Wiem, że wdepnąłem na bardzo niestabilny grunt, z tego powodu być może powyższe pytanie? , a nie próba analizowania takiej propozycji ze strony Loomisa. Nie będę rozwodził się nad tym, że niektóre gatunki ryb, przy okazji silnych i walecznych, bytują w bardzo trudnych technicznie dla wędkarza miejscach, jednocześnie najlepiej reagują na małe i bardzo małe przynęty.
U nas nie ma takich ryb, jednak z innych, równie istotnych powodów dla mnie to bardzo ciekawa propozycja
Napisano 23 sierpień 2015 - 19:49
Napisano 23 sierpień 2015 - 19:56
Niektórzy wiedzą, gdzie kupić taniej i mogą taniej sprzedać - odsyłam do kolegi Shavt.
Robert z BRC skorzystał z kontaktu
W Polsce jak z paliwem - musi być drożej, ale może być taniej, jak tylko ludzie nie zapałają chęcią szybkiego ,acz krótkiego zysku....
Użytkownik Dano-G edytował ten post 23 sierpień 2015 - 19:57
Napisano 23 sierpień 2015 - 23:22
W yukejowym sklepie, jak kupowalem ze dwa miechy temu, to wychodzilo jeszcze taniej niz w BRC
Ale w BRC wiekszy wybor tych torzite.
Napisano 24 sierpień 2015 - 06:02
Ciekawa ta opcja cen Fuji KR Torzite 25H w BRC kosztuje 144zł, w FC równiutko... 2x tyle (288zł)!
O co tu chodzi?
Chodzi o to,że można sprzedawać tego Torzita 25H za 288zł i zarobić i sprzedawać tego Torzita za 144zł i też zarobić. Wnioski każdy sam sobie wyciągnie.
Użytkownik Piokowal edytował ten post 24 sierpień 2015 - 06:02
Napisano 24 sierpień 2015 - 16:31
Użytkownik pwizer edytował ten post 24 sierpień 2015 - 16:33
Napisano 24 sierpień 2015 - 17:48
Może ktoś mie oświeci skąd takie duże ròżnice w cenach Torzite, Sic? Może to podròbki? Albo inny producent?
288 a 144 ? Może 288 to cena za komplet?
Pewnie wiele osób chciało by to wiedzieć.
Na szczęście jest wybór, wolny rynek mamy. Na początku w BRC też były drogie, może BRC na początku kupiło mniejszą partię, a FC odwrotnie. Może BRC zmieniło dostawcę. Dużo "może".
Nie sądzę, żeby FC nie znało cen innych sklepów, albo celowo utrzymywało taką cenę, żeby nie sprzedawać.
Kiedyś już ktoś rzucał takie sugestie o podróbkach, bez dowodów.
Napisano 25 sierpień 2015 - 06:50
Prośba o powrót do tematu wątku, niepotrzebne komentarze wyciąłem ( obrażanie )
Napisano 02 luty 2016 - 18:56
Dziś odebrałem i zadowolony z wyboru blanku oraz z wykonania mocno jestem, to się pochwalę
CD NANO 235cm 10-35g do 20lb; uchwyt DPS18 GunSmoke; przelotki Alconite w systemie KR, szczyt SIC; będzie grał z TP4000
Zdecydowałem się mniej konserwatywnie
Do tej pory tylko pełna rękojeść korkowa.
Kijek z przeznaczeniem rapy oraz sandacze z pontonu, kolejność nie jest przypadkowa
Napisano 02 luty 2016 - 19:32
Nie wierze co widze, a raczej nie wierze, ze to co widze, to dla Ciebie .
Co za zmiana
Oby wyniki nie ulegly drastycznej zmianie
Powodzenia z nowym mieczem!
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych