Dziś w promocji blank MHX S871-2, może komuś się to info przyda...
#781 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2017 - 13:48
#782 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2017 - 12:18
...no cóż, nie byłbym sobą gdybym mając pracownię w swoim mieście nie wybrał się i ja obejrzeć nowe blanki JUSTACE (więcej o tej firmie: http://www.justace.co.jp )
https://www.facebook.../justacecustom/
Cieszę się z dwóch rzeczy: po pierwsze ze na rynku rodbuildingowym pojawiły się nowe blanki w dosyć słabo reprezentowanym segmencie UL/L a po drugie ze są fizycznie dostępne - wczoraj przerzuciłem 38 modeli, to jest naprawdę spory wybór. Z tej szerokiej ofery moją uwagę przykuły zwłaszcza następujace modele:
AJK682UL - blank wygląda na materiał na bardzo przyjemną okoniówkę, jest zwarty z fajnym kompromisem pomiędzy sprężystością a miękkością, o ładnym ugięciu - feeling przypomina blanki Matagi
LST702L - znaczący skok mocy w porównaniu do UL ( zwróćcie uwagę że blanki UL Justace są opisane na 8lb a L na 12 lb - "brakuje" 10lb więc jest spory przeskok pomiędzy UL a L) moim zdaniem materiał na bardzo uniwersalny lekki kijek którym komfortowo będzie można ogarnąć kila gatunków ryb - na pewno okonia i sandacza na lekko, nie powinien się też przestraszyć przyłowu w postaci większego szczupaka również. Moim zdaniem bardzo ciekawy kandydat dla kogoś kto np. jedzie do Szwecji i chciałby kij na okonia którym poradzi sobie ze szczupakowym przyłowem.
LST762ML - odrobinkę dłuższy i odrobinę mocniejszy odpowiednik 702L dla tych którzy wola dłuższe kije lub łowią czasem z brzegu. W porównaniu do blanków Matagi Super Shore seria LST Justace jest nieco mniej sprężysta w części szczytowej
Oczywiście jest również ten "rodzynek" : AMI682S - blank o rzadko spotykanej konstrukcji, można powiedzić "solid tip" tylko że tutaj "wklejką" jest cała szczutówka a więc połowa blanku która wtykamy do dolnika. Widać że ktoś bardzo starannie zaprojektował ten blank, również materiały użyte do budowy sa wysokiej klasy - to czuć w ręku. Z prób na sucho rzutowo blank powinien ogarniać zakres 1-10gr, szczytóweczka chociaż cieniutka jak włos (0.8mm) jest dosyc sprężysta, jest to bardzo szybki kij. Jakie będa jego mozliwości i zastosowania będzie można najlepiej ocenić po zbudowaniu na nim wędki - co mam nadzieję Irek wkrótce uczyni - bo konstrukcja blanku na tyle odbiega od tradycyjnych kijów że wolałbym nie silić się na takie dywagacje "na sucho". W zasadzie jedynym mankamentem tego blanku co w dosyć oczywiście wynika z jego konstrukcji jest to ze jest on nieco gorzej wyważony - ta pełna szczyówka jednak troche zaburza balans, natomiast jest to na tyle nieznaczne że wydaje mi się ze w gotowej wędce może być niewyczuwalne
To takie moje 3 grosze w temacie JUSTACE, może komuś się przyda
pozdrawiam
- Jozi i Robert Crocker lubią to
#783 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2017 - 12:27
Co rusz coś nowego, trochę rodzimych blanków, trochę zagranicznych, które lepsze, co przyjemniejsze w użytkowaniu ? Tylko budować, łowić i dzielić się spostrzeżeniami.
#784 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2017 - 21:01
Otwórzcie sklep, stronę www, magazyn i leccie na wedle siebie uznanych marzach, tych " nie przesadzonych".
Zamieccie rynek.
To wszystko jest w Waszym zasięgu
Jak cena nie pasuje, to się po prostu nie kupuje . Albo się kupuje gdzieś indziej.
A jak się chce tylko ponarzekać to można sobie spisać taka wypowiedź na kartce papieru. Zamiast na komputerze
Dodam : ostatnia wędkę w Fc zbudowano dla mnie przeszło 10 lat temu.
Nie chodzi mi o FC, Tylko o te dziecinne wyliczanki i moralizowanie w kwestii cen, opłat itd itp ...
Użytkownik Guzu edytował ten post 03 marzec 2017 - 21:04
- Jozi, jbk, Mr.Happy i 3 innych osób lubią to
#785 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2017 - 21:08
Ale przecież nie ma monopolu !
Otwórzcie sklep, stronę www, magazyn i leccie na wedle siebie uznanych marzach, tych " nie przesadzonych".
Zamieccie rynek.
To wszystko jest w Waszym zasięgu
Jak cena nie pasuje, to się po prostu nie kupuje . Albo się kupuje gdzieś indziej.
A jak się chce tylko ponarzekać to można sobie spisać taka wypowiedź na kartce papieru. Zamiast na komputerze
Dodam : ostatnia wędkę w Fc zbudowano dla mnie przeszło 10 lat temu.
Nie chodzi mi o FC, Tylko o te dziecinne wyliczanki i moralizowanie w kwestii cen, opłat itd itp ...
strona, magazyn,sklep....zapomniałeś o wynajęciu karków do zmuszania do zakupu towaru, bo wiele wpisów wskazuje ,że tacy funkcjonują
- filcu lubi to
#786 OFFLINE
#787 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2017 - 17:01
Panowie, czy już ktoś z Was miał do czynienia z blankami Justace lub wędkami na tych blankach? Interesuje mnie seria LST, głównie LST 762UL oraz LST 762 L. Z parametrów "na sucho" ciężko wywnioskować przeznaczenie tych blanków. Ciężar wyrzutu do 7g i 12lb nijak się mają do dotychczasowych "standardów". Bardziej kierować się ciężarem wyrzutu czy mocą? Patrząc na średnice blanków, można wysunąć wniosek że są to blanki raczej uniwersalne, bardziej w stronę twardych przynęt niż typowo jigowe. Chyba że się mylę. Niby daleko nie mam do pracowni ale jakoś tak nigdy po drodze
#788 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2017 - 19:31
Tutaj jest trochę informacji: http://jerkbait.pl/t...dka-las/page-65
Darek po powrocie ze Szwecji zapewne napisze coś więcej.
- pawello lubi to
#789 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2017 - 14:46
Nowe blanki batsona w ofercie FC
http://www.fishingce...nki-spinningowe
#790 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2017 - 16:29
Oglądałem te blanki w piątek. Ultra lajty fajne pod okonia. Pozostałe podobne do dawnych ISB. Tyle że są 2częściowe, ja pod sandacza preferuję jednoskłady.
#791 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2017 - 08:17
Panowie, czy już ktoś z Was miał do czynienia z blankami Justace lub wędkami na tych blankach? Interesuje mnie seria LST, głównie LST 762UL oraz LST 762 L. Z parametrów "na sucho" ciężko wywnioskować przeznaczenie tych blanków. Ciężar wyrzutu do 7g i 12lb nijak się mają do dotychczasowych "standardów". Bardziej kierować się ciężarem wyrzutu czy mocą? Patrząc na średnice blanków, można wysunąć wniosek że są to blanki raczej uniwersalne, bardziej w stronę twardych przynęt niż typowo jigowe. Chyba że się mylę. Niby daleko nie mam do pracowni ale jakoś tak nigdy po drodze
Mam 16lb i moim zdaniem to bardziej 12lb,a wyrzut 14g raczej dobrze opisany i z15g glowka plus 8-10cm waska gumka sobie radzi.Moj ma dl.2,13.
#792 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2017 - 12:00
Długo oczekiwana seria blanków Batsona w dwóch kawałkach. Brawo!!! Po powrocie z działki trzeba podjechać i ponaginać
- TomekSudety lubi to
#793 ONLINE
Napisano 10 sierpień 2017 - 12:20
Pozdrawiam, Tomasz eS
#794 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2017 - 10:22
Byłem, oglądałem. Wrażenia bardzo pozytywne. Blanki świetnie wyważone. Seria blankow Revelation, czyli dawne RX7 a dynamika mnie zaskoczyła. Super alternatywa dla blanków w jednym kawałku. chyba sie skuszę na REVS68UL-2. Będzie ze mną jeździł na moje ukochane okonie. ML-ki sprawdzą się pod sandacza, mozna je porównać do serii spin bass w jednym kawałku. M-ki to mocne spin bassy. MH to już mocarze pod wielkie przynęty. Ogólnie blanki moim zdaniem mocniejsze, niż opis na blanku.
- Artech i homax lubią to
#795 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2017 - 10:37
W pracowni pojawiły się nowe blanki NFC DELTA ciekawe połączenie szkła z grafitem, coś nowego na naszym rynku ciekawe jak się przyjmie.
Czekam na testy blanku.
#796 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 15:45
NFC MB664-1 DELTA
- Kajtelek2, homax i bywalec84 lubią to
#797 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2017 - 14:51
#798 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2017 - 14:39
#799 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2017 - 17:26
Jaki zakres leniwie prowadzonych przynęt ogarnie ?
Użytkownik Profil_Nieaktywny edytował ten post 10 listopad 2017 - 17:40
#800 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2017 - 13:28
Czarny tydzień!
- Friko i homax lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rodbuilding, pracownia
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych