Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

wiesci z Mietkowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2535 odpowiedzi w tym temacie

#2101 ONLINE   DanekM

DanekM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 759 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa/Wrocław
  • Imię:Daniel

Napisano 03 kwiecień 2020 - 23:49

Nie wiem jak jest obecnie, ale ostatnio jak byłem tam przejazdem to wody było na tyle mało, że bolki mogą mieć problem żeby wejść i się wytrzeć. Chyba że podchodzą w nocy i wracają w dzień do zbiornika, w co wątpię.

Apropos bolków z wrocławskiej Odry, słyszałem że wytarte są już od ponad dwóch tygodni, jeśli wierzyć jednemu jegomościowi którego zagadnąłem tak niby mimichodem podczas polowania na takowe... I ta zaskoczona mina po przeczytaniu uchwały...

• analityk lubi to

#2102 OFFLINE   xmataxx

xmataxx

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 postów
  • Imię:damian
  • Nazwisko:m

Napisano 14 maj 2020 - 17:51

Czy są jakieś oficjalne informacje na temat ilości osób wedkujacych na lodzi/pontonie? W jednym z filmikow na yt przekazano informację że 2 osoby i obowiązkowo maseczki na twarzy. Policja wodna nie odbiera telefonu od kilku dni i nie ma jak uzyskać rzetelnej informacji. PZW też nie pomoże, bo odesłali mnie właśnie do policji wodnej.

#2103 OFFLINE   fishon81

fishon81

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaMietków
  • Imię:marcin

Napisano 02 czerwiec 2020 - 20:46

witam co myślicie o ''ponownym zablokowaniu wjazdu do portu? jeszcze wczoraj wyło znośnie to dzisiaj już prawie całkiem zagrodzili zostało tylko na wjazd ale na najgorszym miejscu ( garb o który dziś skrzywiłem rolkę w przyczepie ) czy to-legalne ? o ile wiem to port jest prywatny ale już ten slip betonowy nie a zjazd na niego tez jest przegrodzony jakaś linką ( ja tam nie lubię slipowac) i dlatego wybrałem szyny  nie wiem o co chodzi przecież jak by miał prawo zagrodzić dojazd do wody to by to zrobił i już a nie zostawiał jakiegoś wjazdu ...trochę to wygląda tak ze dojazd do wody jest ale taki żeby zniechęcić zapaleńców ... widzę ze coraz częściej chłopaki wodują gdzie leci choc to niby tez zabronione to gdzie mamy wodować...1 slip od domanic i 2 pzw troche mało jak na taki ''flagowy zbiornik na dolnym slasku''...

• Smaczek, oland i KODZAK1234 lubią to

#2104 OFFLINE   saitt

saitt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł

Napisano 04 czerwiec 2020 - 17:59

Cześć,
Czy na Mietkowie można spinningowac w nocy z środków pływających?

Użytkownik saitt edytował ten post 04 czerwiec 2020 - 18:00

#2105 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom
  • Imię:Ariel
  • Nazwisko:Stanulewicz

Napisano 06 czerwiec 2020 - 17:37

Witam. Jak tam Panowie na otwarciu sezonu sandaczowego? Ile jednostek było na wodzie na rozpoczęciu? Jak tam z sandaczem i boleniem? Pozdro.

#2106 OFFLINE   Jurski

Jurski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 postów
  • LokalizacjaDW
  • Imię:Jurek

Napisano 06 czerwiec 2020 - 22:18

1 czerwca, wielka kicha, od 5 rano do 12 jedno branie, na płytkiej wodzie,

• analityk lubi to

#2107 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom

Napisano 07 czerwiec 2020 - 04:41

Dobrze, że się zdecydowałem z kolegą na atak 1 czerwca na innej wodzie. Wynik 46 sandaczy w 3 dni ( 3 wypłynięcia ) że spinningiem, pewnie tam zarybiają .
  • nalewator i analityk lubią to

#2108 OFFLINE   fishon81

fishon81

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaMietków

Napisano 07 czerwiec 2020 - 21:05

Chyba nie mówisz o Mietku bo tam cię widziałem 01.06?

Wysłane z mojego Nokia 3.2 przy użyciu Tapatalka

#2109 OFFLINE   fishon81

fishon81

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaMietków

Napisano 07 czerwiec 2020 - 21:07

Ja 01,06 miałem 2 brania (6godz) jedna ryba Zander 64cm

#2110 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom

Napisano 08 czerwiec 2020 - 05:13

Na bogato, pokazuje to różnice z gospodarowaniu ta woda jak i zbiornikiem Słup przez nasze władze. Zamiast trzymać na stałe te 40 mln m3 H2O, żeby ryba miała fajne tarliska to spuścimy sobie do poziomu kalurzy, zarybimy boleniem i karpiem a nie sandaczem i jakoś to bedzie. Wędkarze zapłacą i tak a później pojadą dalej, grunt że hajs się zgadza, a do nas na ryby nikt nie przyjedzie. Bo ryby jest mało, zbiorniki źle zarządzane, źle zarybiane i przetrzepany Tyle w temacie. Wczoraj jeden sandacz niewymiarowy i jeden spadł, mizaria. Czyli standard na Naszych domowych wodach. 😀💪😎

Użytkownik Spider1987 edytował ten post 08 czerwiec 2020 - 05:17

• suhhar i Godlesio lubią to

#2111 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom

Napisano 14 czerwiec 2020 - 18:09

Ktoś wie w jaki sposób i w jakich ilościach zarybiany jest zbiornik Mietkow narybkiem sandacza?

#2112 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5580 postów
  • Imię:adam

Napisano 14 czerwiec 2020 - 18:11

Zadzwoń do pzw i powiedza :)

#2113 OFFLINE   fishon81

fishon81

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaMietków

Napisano 14 czerwiec 2020 - 19:38

Myślę że ze 4szt w zeszłym roku wpuścili...

#2114 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom

Napisano 14 czerwiec 2020 - 19:40

Myślisz, że powiedzą. To nie ściśle tajne... W takim okręgu Opole na każdy z trzech największych zbiorników zaporowych przypada na zarybienie 300000 do 400000 narybku sandacza w dodatku wszystko wyliczone i podane jako dane do pzw.org.pl. A u Nas na Dolnym Śląsku zaden okręg nie przedstawia takich danych ilościowych czy kilogramowych w dodatku z podaniem konkretnych zbiorników. Jak widać Nasze władze powinny się uczyć od Opola jak zarządzać swoimi wodami. Nie mówiąc tu już o potencjale i rybostanie dzielącym Dolny Śląsk i Opolskie bo to przepaść.
  • suhhar i pawelHERP lubią to

#2115 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5580 postów
  • Imię:adam

Napisano 14 czerwiec 2020 - 19:45

sprawozdania jakies roczne musza robic, i nie jest to zadna tajmenica. W koncu jestes czlonkiem PZW na ktore ida skladki 

#2116 OFFLINE   morales

morales

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 294 postów

Napisano 14 czerwiec 2020 - 20:48

Na Otmuchowie w 2018 na papierze 30tysi narybku sandacza,po kontroli wędkarskiej ledwo 2tysi.Po zadymie z wędkarzami i straszeniu prokuraturą zarząd PZW Opole podziękował za czujność i stwierdził że to błąd logistyczny.
  • suhhar i AdamCh lubią to

#2117 OFFLINE   jaccoo1

jaccoo1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 301 postów
  • LokalizacjaDzierżoniów

Napisano 15 czerwiec 2020 - 10:27

Spider 1987, jak dobrze poszukasz to znajdziesz na stronach PZW np. Wrocław link z aktualnymi zarybieniami.

Nie wiem czy są tam wszystkie ilości wpuszczanych ryb ale trochę tego jest.... 

08/06/2020 narybek letni sandacza wpuścili...

http://www.pzw.org.p...2686/zarybienia

#2118 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom

Napisano 15 czerwiec 2020 - 11:26

Dobre wpuścili narybek letni sandacza do Mietkowa, ale w jakiej ilości i czy ktoś to widział? Żadnej relacji video czy zdjęciowej, a papier wszystko przyjmie. Nie podanie ilości narybku to jest śmiech na sali.
  • saitt lubi to

#2119 OFFLINE   woblery L.E.

woblery L.E.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Radek

Napisano 15 czerwiec 2020 - 14:13

Napisz do nich oficjalne pismo że chcesz uczestniczyć w takim zarybieniu.Ciekawe co odpiszą....

#2120 OFFLINE   amalker

amalker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 528 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Łukasz

Napisano 15 czerwiec 2020 - 14:38

... raczej nic nie odpiszą...

W zeszłym tygodniu wysmarowałem do nich pismo, w którym wyraziłem zdziwienie, że oficjalnie wypożyczalnia w Borzygniewie czynna jest mniej-więcej w godzinach urzędowania urzędnika biurowego tzn. 6-16. Ktoś uznał, że można to prowadzić zatrudniając jedną dziewczynę i wymagać by była dostępna 24h/7 co jest żartem... Także podałem przykład opolski ... bo tam można zrobić to tak by działało.

Poprosiłem też pana dyrektora o jakąś interwencję na tzw "Bajkale" w kwestii śmieci. Najpierw chciałem "atakować" gminę Czernica, ale grzecznie odpowiedzieli, że nie są właścicielem terenu więc nie mogą tam inwestować publicznych środków. PZW nie postawiło tam nawet kosza... umowy na wywóz itp...

Pismo było raczej w tonie mimo wszystko przyjaznym ale pan dyrektor chyba uznał, że nie musi odpowiadać zwykłemu wędkarzowi i raczej takiej reakcji bym się spodziewał po tej wrocławskiej ekipie... Czasami mnie kusi byśmy się jednak zaangażowali oddolnie poszli na jedno drugie walne i posprzątali w tych władzach... ale nikomu się nie chce.

A ten koleś to niby świeżak... dyrektoruje chyba od niedawna a już dostał dyrektorskich manier... dla mnie to dramat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych