OOps taka mała gafa , a uklejeczki naprawdę fajne. Ponawiam pytanie czy kolega nie posiada takowych na sprzedaż ? Jeśli nie to trzeba będzie strugnąć pare.
Użytkownik GoLoManoLo edytował ten post 19 grudzień 2014 - 13:19
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 grudzień 2014 - 13:18
OOps taka mała gafa , a uklejeczki naprawdę fajne. Ponawiam pytanie czy kolega nie posiada takowych na sprzedaż ? Jeśli nie to trzeba będzie strugnąć pare.
Użytkownik GoLoManoLo edytował ten post 19 grudzień 2014 - 13:19
Napisano 20 grudzień 2014 - 17:58
Obawiam się, że będziesz musiał skorzystać z drugiej opcji.. nie mam żadnej sztuki do odsprzedania.
Udanego strugania.
Napisano 01 styczeń 2015 - 18:17
Pierwsze maluszki padły dziś na lodzie , cienka pokrywa lodowa 6-7 cm nie pozwoliła mi na swobodne przemieszczanie się po jeziorze .
Zamiast stoków , spadów i głęboczków zadowolić się musiałem trzcinkami tam gdzie w razie wpadki miałbym grunt pod nogami .
Pierwszak padł na balansówkę wiarę mi to wróciło w tę przynętę
Na taki dobry lód 10-12 cm trzeba będzie spoooro poczekać
Połamania i Najlepszego w 2015 .
Napisano 01 styczeń 2015 - 18:19
Napisano 01 styczeń 2015 - 18:26
Daniel pamiętam o tym .
A dziabnąłem parę otworków na Skandzie , tam gdzie grunt był pod nogami inaczej byłbym już chyba , z dwie godzinki na świeżym powietrzu dobrze mi zrobiło .
Rozpoczęcie sezonu okonkami dobrze powinno rokować na cały rok
Użytkownik j-23 edytował ten post 01 styczeń 2015 - 19:41
Napisano 01 styczeń 2015 - 20:07
już niebawem ruszymy razem na oxy, a nie okonki
Napisano 01 styczeń 2015 - 20:12
He he no to ja się już doczekać nie mogę , mam na zimę przeznaczone 10 dni urlopu wypoczynkowego .
5 dni na pierwszy lód i 5 na ostatki , byle zima skuła jeziora chyba że masz na myśli inne wody .
Mnie aż nogi swędzą i zakwasów dostałem
Napisano 01 styczeń 2015 - 20:19
na innych łowię lepsze okonie Ale mogą być i nasze. Na tym dużym ,ponad 1000 Ha, myślę, że jeszcze są fajne sztuki
Napisano 01 styczeń 2015 - 20:37
Do innych wód muszę dorosnąć i na krajowym podwórku nauczyć się operować kijem .
Minie pewnie z parę lat bo dopiero mam biały pas
No żeby tam łowić na 1000 ha trzeba tęgich mrozów mam nadzieję że takowe nadejdą ale zanim to się stanie napisz lepiej jak łowisz okonie na Martwej Wiśle i jak to robią inni
W sezonie 2014 dałeś tam Daniel po przerobie, że miejscowi pewnie Cię już znają i jesteś z nimi na ty
Z morza napływa w pytę tego okonia do martwej , miejscowi pewnie rzeź tam robią
Napisano 01 styczeń 2015 - 21:02
Do zimowego polowania jestem przygotowany.. świder dostał dodatkowych cm, kupiłem na allegro ogromne igły do strzykawek(na testy z odpowietrzaniem okoni), przynętowo bez większych zmian od zeszłego roku... chociaż coś tam dorzucę do pudełka.
Tylko czekać zimy i tych mega pieprznięć w kija.
Napisano 01 styczeń 2015 - 22:28
To już chwila,moment i po zimie.Ja już się szykuje na letnie pasiaki .Gumy /rybki od 5cm w górę,żadnych paproszków itd.
Użytkownik Tomy edytował ten post 01 styczeń 2015 - 22:34
Napisano 03 styczeń 2015 - 11:15
Mrozy jeszcze zawitają
nic a nic nie ufam w te prognozy z tv i internetu .
Napisano 05 styczeń 2015 - 21:02
ty nie gadaj - dziś jechałem od rana z Holandii i specjalnie wyjechałem o 3 rano, żeby zdążyć przed śniegami (auto na letnich). Przyjechałem, zaparkowałem i za pół godziny zasypało.
Meteo.pl w miarę działa, windguru też. Nad morzem to korzystam z Augustyna.pl - też jest prognoza.
Choć ostatni wypad na ryby nie wypalił, bo wszyscy się pomylili i zamarzło. A miało być -4. Było -14
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:20
Z tego co pamiętam, to ostatnie 2 zimy były u mnie tak po 15 stycznia. jest więc jeszcze nadzieja na zimowe polowanie.
Napisano 14 styczeń 2015 - 08:25
Jest to bardzo kapryśna ryba , bywa tak że potrafi połykać przynęty bez opamiętania a po chwili te same przynęty zupełnie nie działają .
Napisano 28 luty 2015 - 14:30
Zima nie przeszkadza żeby polować na okonia a wręcz przeciwnie jak jest dobry lód to można im stanąć na głowie
https://docs.google....XY2U3Fadlk/edit
skusił się na blaszkę kuusamo nordic , pełne 40 cm .
Napisano 28 luty 2015 - 16:21
Tłuścioch :-DZima nie przeszkadza żeby polować na okonia a wręcz przeciwnie jak jest dobry lód to można im stanąć na głowie
https://docs.google....XY2U3Fadlk/edit
skusił się na blaszkę kuusamo nordic , pełne 40 cm .
Napisano 28 luty 2015 - 16:39
U Irka nie byłem z powodu tej niby zimy ale fakt to efekt wcześniejszej wizyty w sławetnym sierpniu kiedy to trzymał mnie 4 dni wędkarski orgazm
Lód i mróz zastrajkowali w tym roku . Nawet na wodach koło Olsztyna było ciężko , nie na wszystkich jeziorach dało się łowić .
Te większe akweny całkowicie nie zamarzały były otwarte na środku .
Okoń fakt złowiony w dużej mierze dzięki radom Irasa , szkoda tylko że nie padł na jego wabik .
Jako się rzekło przez pamięć dla sensei 翁先生 Iras1975 co to posiada 10 Dan i pas instruktorski - ryba pływa dalej .
U niego biorą kaszaloty mi trafił się mniejszy .
Dwa papierosy zapaliłem pod rząd i poczułem się spełniony , główne założenie na ten sezon zimowy zostało osiągnięte.
Użytkownik j-23 edytował ten post 28 luty 2015 - 18:49
Napisano 01 marzec 2015 - 10:52
Tak zżartego wabika jeszcze nie miałem , walnął jak odyniec dobry 30 +, przy takich braniach i kiwok nie jest potrzebny .
Potwierdza się to co pisał Irek .
Z reguły hak lub kotwiczka nie tkwią głęboko w pysku .
Użytkownik j-23 edytował ten post 01 marzec 2015 - 12:08
Napisano 01 marzec 2015 - 11:50
wstaw jeszcze raz zdjęcie bo nie można włączyć
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych