#101 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2020 - 11:41
Wyjątkowo traktuję tylko wędki o mocach od 10lb i mniej kiedy często trzeba kierować się bardziej masą przelotek niż innymi parametrami bo postępując inaczej można z fajnego blanku zrobić gniota...
#102 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2020 - 20:35
Witam
Podobnie jak Panowie powyżej uważam , jednak każdy blank należy oceniać indywidualnie i jeśli musiałbym dawać od dołu KL 25 to przy długim kiju raczej szedłbym w KRH 20 ...i zbrojenie H w dojściu do tunelu .
Myślę tu o kijach ca 14-20 lb 2,4-2,7 m Natomiast bardzo podobają mi się sposoby zbrojenia w KL krótkich pstrągowych kijów , tam gdzie długość rzutu nie jest najważniejszym wymogiem -małe zarośnięte ciurki ..
W KL od 20 mam xls CD 2,60 m -21 g z nastawieniem pod woblery większe pstrągowe na szersze rzeki ....i wyszło fajowo .
Przykład :planuję TR 53 i zbrojenie od dołu 16 KL -10- 8 - 7 - 5,5 -5,5 szczyt F5,5 całość torizite ...lub 16 KL 10-8-7-6 -5-i szczyt 5 F ktoś z praktykujących odniesie się do tych wielkości ..?
Ten blank TR53 jakie ma parametry, nie mogę go znaleźć w BRC? A może myślisz o TR56 - ten znam.
#103 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2021 - 15:31
Przelotkę szczytową wymieniłem na sic w ramce stalowej, reszta została torzite w tutanach i już po tym zabiegu szum i hałas zostały sporo zmiwelowane ☺.
Po zastosowaniu preparatu silikon spray cx80 - rewelacja.
#104 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2021 - 10:52
Odświężę temat ☺
Przelotkę szczytową wymieniłem na sic w ramce stalowej, reszta została torzite w tutanach i już po tym zabiegu szum i hałas zostały sporo zmiwelowane ☺.
Po zastosowaniu preparatu silikon spray cx80 - rewelacja.
A jak miałeś Torzite na szczycie, to szumiało? Dziwne.
#105 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2021 - 12:36
Tak, przy torzite szczytowej bylo sporo gosniej. Teraz tak naprawde nie wiadomo do konca czy wina lezy bardzij po stronie ringu torzite czy tytanowych ramkach.
Wracajac do preparatu cx80 polecam kazdemu nawet na plecionki
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, przelotki, fuji, torzite
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych